Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 613
  • 796
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм ЗА! Обмислям, живот и здраве, когато му дойде времето, да си купя ел. помпа за кърма втора употреба Медела.

# 121
    Аэ точно эа ел. помпа эа кърма съм против да е втора употреба, эащото го въэприемам като личен продукт. Ако реша да полэвам, ще си купя лично моя.

Също против съм эа матрак и кошче эа кола както каэа Пистачио.

Иначе има неща, които наистина може да са по-иэгодни и с добро качество втора употреба. Специално случаите, в които примерно количката не е полэвана или не е полэвана често и дълго време са си направо доста добър вариант. Също някои дрешки, въпреки че при тях също имам эадръжки-не бих полэвала втора употреба, освен ако не ми се налага или ако не са с етикета, просто не влеэнали в употреба. Имам някаква психическа бариера. Neutral Face Не искам да ми дават приятелки и роднини, искам аэ да си иэбера дрешки эа бебето и да са си эа него преднаэначени, най-много да полэвам някои эа второто. Но кой энае, може би эащото ми е първо. После може да се отракам. Grinning

# 122
    • София
    Бебешките дрехи се носят по месец-два и ако има рефлукс са постоянно оповръщани… дори и да се храни нормално бебето Всички бариери спрямо втората употреба падат след като на човек му се наложи да смени 4-5 бодита за един ден… 🙄 едно наакано, тамън го преобуеш - то го напикае преди да си сложил памперса, после хапне и върне мляко, после не знам какво стаме… абсолютно безмислено е трупането на нови бебешки дрешки. Аз имам дрехи без етикети, които даже и веднъж не са били обличани, защото се е оказало след прането, че вече са малки на детенцето. Отделно, при все, че купих на минимума бодита и ританки вече имам 2 кашончета с дрешки. Сега ще имам още едно с летните дрехи - някои обличани по 2-3 пъти.

Помпата за кърма ако се използва спорадично, то също няма никакъв смисъл да е нова, въпреки че производителите едва ли не ни задължават да купуваме повече и повече.

Единствено столчето за кола е нещо, с което трябва да се внимава, но и там - кошчетата до 9 кг се ползват около 3 месеца - много хора ги купиват подмамени и после се чудят какво да ги правят. Има такива купени, използвани месец-два, на детето не му е удобно и сменени.

# 123
    Като цяло смятам да кърмя и цената от 330 лева за нова помпа лично за мен са неоправдани. Има помпи ползвани само в следродилното докато тръгне кърмата. При това, че се продават консумативи като шише за кърмата , а всички останали части могат да се стерилизират, няма от какво да се притеснявам . Ръчните помпи от приятелки знам, че са много неудобни, въпреки че са с примамлива цена от 30-40 лв.

# 124
    Това за кошчето за кола не го разбрах.
    Повечето кошници са до 13кг май, тоест след годинката. Моят на 10 месеца и 10кг все още си е в кошницата. Бебетата на 3 месеца не са 9кг, никога не съм чула някой да ползва кошница само три месеца. Те всичките са почти еднакви, не знам с какво една ще е по-неудобна от друга.
    Кошче за кола не се купува втора употреба  от гледна точка на безопасността, защото не се знае дали не е участвало в ПТП, което би го направило небезопасно.

# 125
    • au bout du monde
    Нашата кошница за кола е до 13кг или до 86 см, което достигне първо.

# 126
    А каква в тя - марка и модел?

# 127
    • Beyond the stars
    Кошницата сменихме на около 6 месеца със столче 0-18кг. Виждат ми се теснички да изкарат до година, но може конкретните модели, които съм гледала да са такива.

# 128
    Ние кошницата я сменихме около 11тия месец със стол за кола, защото му беше къса.

# 129
    • au bout du monde
    А каква в тя - марка и модел?
    Maxi cosi cabrio fix

# 130
    Стъклените шишета на Авент в момента са намалени в Хиполанд, ако сте се спряли на тях.

Какво мислите за био крема нза зърна на Лансинох, някоя използвала ли го е?

# 131
    Эа крема-не съм полэвала, но го получих като подарък от бебешкия магаэин, в който купихме количката, эаедно с подплънки? (не энам точното наименование на български) эа кърмене на фирмата и ми се струват качествени продукти.

Аэ се чудя от няколко дни колко хавлийки эа къпане са необходими в действителност и дали иэобщо сте вэимали специални от теэи с качулка. Аэ мисля да вэема една само. Около 20 евро струва една (от теэи, които съм видяла эасега). В същото време ми се иска да къпя бебето почти всеки ден или всеки ден вечер преди сън, естествено да не се чете като план, нямам никакъв опит с бебета. :Д В процес на обучение съм кое как колко и тн. Та стига ли 1, макс 2 бр, че ми идва прекалено скъпо эа такова нещо?

# 132
    Момичета, ще купувате ли предварително помпа за кърма? Изглежда, че, статисистически погледнато, бъдещите мами са най-доволни от електрическата на Медела, но какъв модел точно бихте препоръчали - единична или двойна двуфазна?

И също - ще купувате ли от тези подложки срещу обръщане на бебето по гръб - с помощта на които спи настрани? Нещо се обърках - по гръб с глава настрани ли е по-добре да спи новороденото или настрани с тези подложки?

# 133
    • София/Севлиево
    Аз си взех две хавлийки тип пелена с качулка.С баткото имах само една и му бях пригодила и една обикновена голяма хавлия.
    За подложките срещу обръщане на бебето и аз много се чудя.Ако се реша може и след раждането да купя...
    Ели,креватчето което си показала изглежда хубаво,особено ако нямаш много място.Аз обаче предпочетох трансформиращо се-със Слави ползвах малката част до около 3 години и после голямата още 4,та съм доволна от този тип легло.

# 134
    Момичета, ще купувате ли предварително помпа за кърма? Изглежда, че, статисистически погледнато, бъдещите мами са най-доволни от електрическата на Медела, но какъв модел точно бихте препоръчали - единична или двойна двуфазна?

И също - ще купувате ли от тези подложки срещу обръщане на бебето по гръб - с помощта на които спи настрани? Нещо се обърках - по гръб с глава настрани ли е по-добре да спи новороденото или настрани с тези подложки?

Аз поръчах двуфазната, стори ми се по-добра.И аз доста четох за нея, че тя е една от най-продаваните и с добри отзшвш помпа, в доста онлаън лекции препоръчват нея, повече зарадш самия захват на помпата, не разранява зърната,което е супер.Надявам се и аз дахсъм доволна.В комплект  в Хиполанд сега е намалена на 62 от 83

Общи условия

Активация на акаунт