Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 681
  • 796
  •   1
Отговори
# 240
И аз ще взема чувалче, чудя се само с каква дебелина да е. Със съпруга ми сме страшно топлолюбиви и ни е невъзможно да спим на 20 градуса, та и детето няма да спи на толкова. Мисля да взема есенно, а не зимно, за да пасне на температурите у нас. Joy

# 241
Welt и ние сме като вас и аз направих същото , взех есенно 1 тог.😁Само едно ми е, за да може да вим  бебо като се роди дали ще одобри тази дебелина и чак тогава евентуално ще купуваме още едно .

# 242
Взехме две чувалчета 0-6м едно 1тог и едно 2.5 тог. Понеже изпрах едното видях, че пише 4-8 кг и че не се препоръчва под 4кг по някаква причина, та предполагам няма да може да се използва съвсем веднага Sad

# 243
Важно е отвора за вратлето да е точен, т.е. да не може да мине чувалчето над брадичката. Килограмите нямат толкова значение.

# 244
Може ли да ви помоля да снимате етикета,на който пише дебелината на чувалчето,че купих едно от Sinsay ,ами нищо такова не намерих ,за да се ориетирам за дебелината му...само на допир го преценях...Мерси!

# 245
За лято 0.5тог, есен и пролет 1тог, зима 2.5 тог е дебелината.

# 246
  • София/Севлиево
Моите чувалчета са 2,5 тог и размер 0-6 месеца.Пише,че това значи бебо да спи на 22 градуса-в момента аз спя на толкова и ми е супер,на ММ обаче му е студено(а той зимата спеше на 18).Но пък ние тъй или иначе спим в отделни стаи,всеки ще си наглася температурата според вкуса си.
Вчера една приятелка ми подари от най-тънките юрганчета,та ще редувам чувал и юрганче да свикне и с двете-и с големия тъй правех.

# 247

Ето таблица за чувалче и дрешки според температурата.

# 248
Моите чували се водят целогодишни и са с 2,5 тог. Аэ имам модела по средата, който е с вътрешен втори памучен чувал. Само че тъй като бебето иэраства, един чувал (със съпътстващите го вътрешни чували) стига эа 2 месеца сигурно.  При нас температурата на спане эимата е 19-20 гр, т.е. ще слагам бебето по боди с къс ръкав, памучен чувал с дълъг ръкав и отгоре вече спалното чувалче.

# 249
То сезонът няма значение, важна е температурата в стаята. Ако целогодишно се поддържа 20 градуса, 2.5тог ще е добре. Обаче, ако се качва над 24-25 няма как да е с него, все едно с юрган посред лятото 😁

# 250
То сезонът няма значение, важна е температурата в стаята. Ако целогодишно се поддържа 20 градуса, 2.5тог ще е добре. Обаче, ако се качва над 24-25 няма как да е с него, все едно с юрган посред лятото 😁

Ами на таблицата пише, че до 24 градуса е ок 2,5 тог чувалчето, между 22-24 се слага само по памперс в него, 20-22 по вътрешно памучно чувалче и 2,5 тог външен, 18-20 вече с двата чувала и с боди. Тоест под целогодишен се има предвид, че напасвайки облеклото под него става эа повече сеэони от един само като летните или термо чувалите. Баш в жегата си пише и н опаковката да не се полэва, само с памучен чувал.

# 251
  • Варна
Аз чувалче не съм ползвала, със завивка ми беше удобно.

# 252
Четох мнения за стерилизатори и тук, но не съм сигурна дали сме сравнявали точно тези един с друг. Ако се повтарям, извинете - изтривам Simple Smile

70лв е разликата между тези 2 стерилизатора, мислите ли, че Авент си струва повече?
(3 в 1 Philips AVENT / Cangaroo 3в1)

https://rayatoys.com/elektricheski-sterilizator-3-v-1-philips-avent-scf284
https://rayatoys.com/elektricheski-paren-sterilizator-cangaroo-3v1-siv-108464

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 15:17 от dее92

# 253
dee92 според мен не си струва повече - основната функция и на двата е да стерилизира, Филипс е по-скъп заради марката. С първото ми дете ползвах този на Cangaroo и сега пак ще си го ползвам, приятелки около мен също ползваха него - не е имало проблеми, стерилизираше по спомен за около 10 минути.

# 254
  • Beyond the stars
Четох мнения за стерилизатори и тук, но не съм сигурна дали сме сравнявали точно тези един с друг. Ако се повтарям, извинете - изтривам Simple Smile

70лв е разликата между тези 2 стерилизатора, мислите ли, че Авент си струва повече?
(3 в 1 Philips AVENT / Cangaroo 3в1)

https://rayatoys.com/elektricheski-sterilizator-3-v-1-philips-avent-scf284
https://rayatoys.com/elektricheski-paren-sterilizator-cangaroo-3v1-siv-108464

Не съм ползвала и двата, за да мога да направя разлика. Но определно съм доволна от Cangaroo, в момента е при трето бебе и няма забележки.

Общи условия

Активация на акаунт