Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 698
  • 796
  •   1
Отговори
# 255
За лято 0.5тог, есен и пролет 1тог, зима 2.5 тог е дебелината.

Благодаря за пояснението и таблицата по-долу,но исках да видя как е изписана дебелината на самият текстилен етикет на чувалчето,защото на закупеното от мен не виждам изобщо някакво обозначение...

# 256
Аз имам 6-7 чувала на различни марки и на всичките на етикета си пише някое от тези 0.5, 1 или 2.5тог. Това трябва да пише и на вашето на някой от етикетите.
Ето снимка от нета на етикет как е изписано

# 257
Ох пак ме хвърлихте в джаза Simple Smile)) Какво е сега това "вътрешно памучно чувалче"? Grinning  Някой може ли даде линк към такъв продукт - примерен. Ето какъв зимен чувал имам аз и мислех само по боди с дълъг ръкав да е отдолу - при темп. до 22 градуса примерно. Но сега се чудя на ръцете няма ли да му е студено на бебето?

# 258
  • София/Севлиево
Моите чувалчета са от същия тип и бебето ще е или с боди с дълъг ръкав,или с къс и отгоре с тънка горничка на пижамка.Ще го наблюдавам през деня с кое му е по-добре и тъй ще го оставям и нощем.Ако го завивам със завивка отдолу ще е с пижамка в две части и боди с къс ръкав,ромпърите никак не ми бяха удобни за събличане през нощта.

# 259
В сайта на Angel baby е обяснено защо нямат ръкави, такива са световните препоръки, защото бебетата през главичката и ръцете терморегулират, за да не прегреят.
То и с одеало да е, се завива до кръста, а не през ръцете, защото ще си го метне на главата.
Следвайте описаните схеми за обличане според дебелината на чувалчето ви и температурата в стаята.

# 260
  • au bout du monde
При 22 градуса, моят спа с 2.5 чувал и цял ромпър с потник отдолу.

# 261
Alaskata, понеже аэ те обърках с вътрешното чувалче може би, ти давам пример. Не энам дали е нещо специфично эа таэи марка само, може би е просто эа улеснение да не се чуди човек каква пижама да облече и понеже е чувал е по-свободно усещането, а и се раэкопчава отдолу и директно може да смениш памперса.

Ето снимка на комбинацията:

Ето и на памучното чувалче, което според таблицата се полэва самостоятелно при температури в стаята 25-27 градуса, но такива у нас никога не е имало. :Д Иначе си се полэва вместо пижама чувалчето, в эависимост от температурата с боди.

# 262
  • Германия
Ох, айде чак пък при 25-27 градуса се ползвало! Тия са луди, как ги измислят 🙄. Аз аз умирам от жега при тия температури, представям си бебето да го облека в чувал да прегрее. Аз този вътрешния чувал го ползвах самостоятелно с дъщеря ми, която е февруарско бебе, първите 2-3 месеца, а вкъщи твмпературата да е била около 21 градуса

# 263
Това лято на 27 градуса спа по късо боди без завивка, то не се спеше от жега.

# 264
  • София
Аз си взех чувалче на Angel Baby за пролет/есен. Този април-май-юни дори бяха доста студени, та чак до юни. Новороденото първо спа по боди с дълъг ръкав, ританки и чувалчето, после с боди с къс ръкав и чувалчето. Ританките отпаднаха като се вдигнаха температурите. В по-студените вечери, след като спряха парното, съм мятала по едно тънко памучно одеало отгоре. Като стана топло - над 26/7 градуса го слагах с боди по къс рълав и лятно чувалче.
У дома температурата в стаята е стабилна, може би 20-22 градуса в по-студените месеци.

# 265
Синът ми вече почти три години спи с чувалчета (основно  на  Angel baby, а като по-голям вече взимам и от Лидл също са хубави). Зимата на около 22 градуса нощем спи с 2.5 тог и отдолу с пижама (горнище и долнище дълги или цяла пижамка/ромпър като бебе), понеже е есенно бебе отначалото спеше с чувала за новородено (1тог или 1.5тог) с боди с дълъг ръкав в по-топлите дни или с цяла пижамка като захладня.

# 266
Хм абе не энам эа чувалите, може и да е иэлишно това вътрешното, просто съм начинаеща и повтарям каквото прочета на сайта. :Д

Аэ вече съм вэела най-важните неща. Чудя се сега на някои дреболийки като: преносимо гнеэдо. Примерно докато сме на дивана да сложим бебето до нас в такова гнеэденце, тогава няма нужда да се държи постоянно. Имам предвид това нещо:

Влиэа ли реално в употреба/ доставя ли някакъв допълнителен комфорт според опита ви и мислите ли да вэемете?

# 267
Ние взехме гнездо точно с тази идея, ама го ползвахме броени пъти реално.
Предполагам знаете, че трябва постоянно наблюдение като е в него и да не се оставя да спи само. Иначе може и просто една пелена на дивана/спалнята да слагате да е до вас.
Аз мойто го продадох, тъй като прецених, че няма да ползвам за второ дете.

# 268
Аз подарих подобно на моя приятелка и беше доволна, каза че са го използвали много първите 6 месеца. Сега ще ми го даде да го ползвам и аз.

# 269
И аз много се чудя за гнездо... имам ли нужда от него, изобщо ще го използвам ли...

Общи условия

Активация на акаунт