Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 732
  • 796
  •   1
Отговори
# 285
1.900 се роди, мисля че 2.400 трябваше да стане, за да я изпишат. Първо беше с някаква тръба за хранене, от която само повръщаше и нищо не качваше. После с шишето бързо наддаде, а пък вкъщи да не говорим - много бързо порасна. Но на изписването и първия месец вкъщи, си носеше тия дрехи за недоносени или сме подгъвали  и навивали 50ти размер. Аз гледам, че Х&М имат 44 размер. Ако родиш по-рано и е малко бебето, може да поръчаш тогава. Мъжа ти само ще вземе пратката и ще ги изпере, няма нужда да пазарува. То на всеки може да се случи по принцип, и ние тогава не очаквахме и не сме били подготвени, в такива случаи набързо и на момента се действа.

# 286
Бебе под два килограма не се изписва. В стаята ми имаше едно момиче с бебче 2100, което не искаше да се храни и й казваха да внимава и да настоява, че ако падне под 2кг няма да ги изпишат. Но си беше доносено бебе, просто мъничко. Не се е налагало да бъде в кувьоз.

# 287
  • София/Севлиево
Леле,а аз се притеснявам да не родя по-рано бебе,което по ехо ми го изкарват 2700 в 34+ г.с.И просто искам да изкарам още 20 дни до датата за секциото(едва навих докторът,той искаше да чакаме още седмица след това).Комплектът ми за изписване няма номер,струва ми се,че гащеризона ще стане.Сложих му и боди с къс ръкав-размер 56,50 нямам.

# 288
Леле,а аз се притеснявам да не родя по-рано бебе,което по ехо ми го изкарват 2700 в 34+ г.с.И просто искам да изкарам още 20 дни до датата за секциото(едва навих докторът,той искаше да чакаме още седмица след това).Комплектът ми за изписване няма номер,струва ми се,че гащеризона ще стане.Сложих му и боди с къс ръкав-размер 56,50 нямам.

А ти защо искаш по-рано от датата, която докторът иска?

# 289
Мерси эа отговорите эа гнеэдото. Тогава ще иэчакам до раждането эа таэи покупка. Иначе от другия тип гнеэдо, май и обиколник му се вика (в леглото, по стените което се връэва) уж нямаше да вэимам, и ,,небе" уж също нямаше, ноо се иэкуших, супер яко иэглежда.

# 290
Ели ама тези ехографски измервания не винаги са толкова точни. Моя приятелка я гледаха и казаха уж 3.500, след ден-два роди 3 кг. За сестра ми коментара беше, че за 32 г.с 1.900 е доста добро тегло. Просто заради ранната седмица имаше някои други проблеми, които слава Богу не оставиха трайни следи, и си е напълно здрава.

# 291
Мерси эа отговорите эа гнеэдото. Тогава ще иэчакам до раждането эа таэи покупка. Иначе от другия тип гнеэдо, май и обиколник му се вика (в леглото, по стените което се връэва) уж нямаше да вэимам, и ,,небе" уж също нямаше, ноо се иэкуших, супер яко иэглежда.

Обиколниците не се препоръчват по същите причини попринцип. А какво е" небе"?

# 292
Сноу, обиколниците напълно се отхвърлят заради опасността им за бебето, пак става дума за задушаване. Особено немските препоръки са доста категорични - бебе в чувал в легло. Без завивки, обиколници, възглавници, плюшени играчки или някакви други неща при него.

# 293
  • София/Севлиево

А ти защо искаш по-рано от датата, която докторът иска?
Защото отговаря на 37 седмица,има оплетена пъпна връв с възел,аз съм с ГД и е по-добре по-рано.И аз не вярвам на ехото,но пък за големия до последно ми казваха,че е 3 кг,а той се роди почти 4 и цели 54 см-абсолютно огромно бебе за моите размери.И тогава ми се накараха,че съм го родила нормално,а съм си била за секцио.А и също бе с оплетена пъпна връв,даже цели три пъти...

# 294
Ха сега, стана ми интересно по темата с отричането за обиколниците и завивките. За първото дете преди 13 год съм купувала и от двете, не съм вземала чувалче,и тогава никой не ми е казвал че има опасност. Даже си харесах и сега за второто. Но сега като ви чета и се замислям

# 295
Ами много хора ги ползват, може и да не са чели по въпроса, а може и да са преценили, че си струва рискът. Аз прецених, че не ми се рискува, дори шансът да е минимален.

# 296
Аз не ползвах. Едва сега сложих обиколниците временно, защото много се върти и се удря, а скоро ще минава на голямо легло.
Аз също не исках да рискувам. Все още кошарата му е напълно празна: без завивки, играчки и т.н. Едно мече му свири за заспиване, след това го махам от кошарата.

# 297
Да ви кажа с каката ползвах обиколник, нямах проблеми. Сега с бебето купих друг вид и установих нещо много неприятно. Вътре са пълни със силиконова вата някаква. Когато бебето си търка крачета, ръчички във възглавничките, тези власинки вата стават на топченца. При мисълта как вдишва такова топче, веднага ги изхвърлих.

# 298
  • София/Севлиево
Аз си взех много тъничък обиколник.Още не съм го отворила,но изглежда всякаш са зашити двете парчета плат и между тях има някакъв много тънък пълнеж.Едно време с баткото беше доста обемист и пухкав,нищо общо със сегашния.

# 299
  • Германия

Обиколниците не се препоръчват по същите причини попринцип. А какво е" небе"?

Небето е балдахин 😉

Общи условия

Активация на акаунт