Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 537
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Момичета, аз да споделя за чувалчето от Лорели - много съм доволна като материя, цветове и качество. Единствено не съм му уцелила размера и пише, че е за 12-18 месеца, но живот и здраве, другата зима ще го ползваме. В тази връзка искам да попитам по-запознатите от мен дали може за новородено бебе да взема чувалче 3-6 месеца? Притеснява ме това, че тези 0-3 месеца са 60 см и да не й окъсее на Бебка твърде бързо?

Може ли да споделите, кое е чувалчето?

# 706
Обиколниците въобще не се препоръчват с цел безопасност.

"По време на сън от него трябва да бъдат махнати всички възглавници, играчки, обиколници и завивки, защото те могат да създадат предпоставка бебето да се задуши или прегрее, повишавайки значително риска от SIDS ."

Понеже споменахте Angel Baby, не съм запозната с продуктите им, но са публикували полезна информация за безопасен сън:

https://angel-baby.eu/safesleep.pdf

# 707
А с какво перете дрешките на бебето? Аз се чудя между два варянта:
1. Тео бебе капсули и омекотител максима.
2. Чико капсули и Чико омекотител.
Имате ли мнение за тях?
А и още нещо освен това. Доволни ли сте от А-дерма и Биодерма

# 708
Аз мисля да пера с Фрош. Омекотител няма да ползвам.

# 709
А с какво перете дрешките на бебето? Аз се чудя между два варянта:

Препоръчаха ми течния гел на Friendly Organic (без аромат). Пише, че е с органични растителни съставки. Досега съм го използвала само на програма ръчно пране за нови дрешки (плетива), които се перат за първи път. Харесва ми, че не ухаят въобще.

# 710
Омекотителите действат хормонално, като ксеноестрогени и могат да доведат до брой проблеми не само при бебета, ами и при въэрастни, които са чувствителни към тях. Аэ лично, беэ да съм еко-био-веганка (сори, эа мен това е сборен етикет эа хора, които се опитват да иэбягат от всичко индустриално), не полэвам омекотител нито эа нас, нито ще полэвам эа бебето. Много, ама много рядко си вэимам ленор эа едни одеалца, с които се эавиваме на терасата в по-хладно време, уютно е. Иначе эа редовна употреба спореф мен са много вредни.

Ще пера дрешките с дм-ски препарат беэ аромат.

# 711
Тео бебе течен прах ползвам. Омекотител не ползвам и като чета тук повечето жени не ползват.

# 712
  • Beyond the stars
Тео бебе, омекотител никога не съм ползвала за детски неща.

# 713
  • София
Кой е ДМ-ския препарат без аромат? За бебета ли е?  Аз ще пукна от ароматите на детските препарати. Пера с первол и с препаратите на ДМ обичайно. Минах през  Фрош, Бочко, Тео бебе и нито един не ми допада.

В никакъв случай не бих сложила омекотител. Всички у дома сме с чувствителна кожа.

# 714
  • Пловдив
И аз пера с Тео бебе бебешките неща и не ползвам омекотител за тях.

# 715
  • Варна
И аз Тео бебе течен, но нещо много силно ми мирише. Не съм изпрала още, не знам след това ще се запази ли. Преди години сякаш не ми беше толкова парфюмиран. Омекотител са бебешко не. Аз и за възрастни рядко ползвам.

# 716
  • София/Севлиево
И аз съм с Тео бебе на капсули,без омекотител...

# 717

denk mit е марка на ДМ. Полэвала съм го по време на гаденето, че ми се обръщаха червата от персил и подобни. Беэ парфюми и алергиэиращи съставки е, със сигурност не е най-иэчистеният на света, но си върши работата.

# 718
  • София
Благодаря!
Аз от всичко, което съм пробвала на ДМ съм доволна.

Да похваля и тяхната бебешка серия babylove мисля беше. Няма нещо, което да съм купила и да не става, а са доста евтини в сравнение с други популярни марки, може би canpol са по-евтини, но от нещата им не съм доволна.

# 719
Момичета, аз да споделя за чувалчето от Лорели - много съм доволна като материя, цветове и качество. Единствено не съм му уцелила размера и пише, че е за 12-18 месеца, но живот и здраве, другата зима ще го ползваме. В тази връзка искам да попитам по-запознатите от мен дали може за новородено бебе да взема чувалче 3-6 месеца? Притеснява ме това, че тези 0-3 месеца са 60 см и да не й окъсее на Бебка твърде бързо?

Може ли да споделите, кое е чувалчето?
Ето това е

Общи условия

Активация на акаунт