Подготовка за малкия човек - тема 14

• 43 485
  • 796
  •   1
Отговори
# 630
Агнешкият чувал, който аэ вэех, е много високо качество и хипоалергичен. Принципно подложката му (раэкопчава се иэцяло) дори може и преэ лятото да се полэва, эащото регулира температурата и предотвратява потене. Единственият негатив в началото е мириэмата, но след пране е ок. Според мен е страхотна покупка честно каэано, а и тоэи тип чували са много популярни в Германия.

# 631
За зимата като цяло смятам, че ако вкъщи е топло няма голямо значение за спане какво е навън. Когато бях малка вкъщи винаги беше топло. Зимата ходех с дълъг клин и тениска, а много, много рядко ми се е случвало да си слагам дълъг ръкав. Като спя много се отвивах и затова до десет годишна спах с дълъг крачол и дълъг ръкав, но сле това придобих навика и дори зимата спах с къс ръкав. За бебето си смятам да спи с бодита с дълъг ръкав. Купих четири. Има една пижамка която ще му я слагам или когато е много студено и отгоре чувала или когато е по-топло и го завивам само с пелена. Миналата година ни беше първата зима в апартамента и най-много стана 22 градуса.
За навън съм предвидила няколко неща. Първо има дебел космонавт, шапка, шал и ръкавички. Второ смятам, че зимния му чувал е доста добре измислен и смятам да му слагам още едно одеалце отгоре ако е доста студено. Не съм зиморничава, даже обратното и обикновенно го обличам малко по-дебело от мен. Обичам да ходя в планината и го правя и при минусови температури и смятам да го обличам дебело под космонавта, а след като госпожа да го слагам в кенгуруто и да го увивам с одеало ако се наложи. Вие как бихте го извели на -4 градоса с кенгуру?

# 632
  • Beyond the stars
Първо кенгуру твърдо тц. Слинг или ергораница. Второ космонавт и носилка също са тц - бебето се топли достатъчно от теб, подходящо яке за бебеносене и нормално облечено бебе.

# 633
  • София/Севлиево
А защо не кенгуру?По принцип нищо не бих носила,т.к.имам сериозни проблеми с вестибуларния апарат и не бих рискувала,но с баткото ни бяха дали кенгуру и на ММ му бе много удобно да го носи.Мъжко яке за бебеносене едва ли има,а и да има доколкото познавам ММ няма да го облече,пък слинг съвсем ще откаже заради постоянното вързване и развързване...И то май не остана друг начин за носене...

# 634
Най-просто обяснено, бебето увисва с цялата си тежест на чатала.Не знам как още не са ги забранили тези неща.

# 635
# 636
А защо не кенгуру?По принцип нищо не бих носила,т.к.имам сериозни проблеми с вестибуларния апарат и не бих рискувала,но с баткото ни бяха дали кенгуру и на ММ му бе много удобно да го носи.Мъжко яке за бебеносене едва ли има,а и да има доколкото познавам ММ няма да го облече,пък слинг съвсем ще откаже заради постоянното вързване и развързване...И то май не остана друг начин за носене...
Напротив , Ели, има доста варианти. ММ се влюби в тази носилка, с която беше на снимките, ама пробва няколко различни преди това. В темата за бебеносене е доста добре обяснено и са изброени различните възможности за различните възрасти.

# 637
Във форума има тема специално за бебеносенето, там можете да получите също съвети каква носилка да изберете. Трябва да е ергономична и крачетата на бебето да са като на жабче, а в кенгуруто висят надолу, затова не се препоръчва. Не е задължително и да използвате слинг  шал, има различни модели, които може да са по-подходящи за вас, обърнете се към някой консултант най-добре.
Мисля, че има специални покривала като одеало, което се закрепя върху ергораницата, за да пази топло. Космонавт наистина не се препоръчва, но имайте предвид, че и вие отдавате топлина на бебето, така че е не е необходимо да е навлечено, освен ако няма да излизате на минус 20. И не е необходимо да е специално яке за бебеносене, просто трябва някое достатъчно широко, че да може да се закопчае с бебето.
Иначе като порасне достатъчно бебето, раницата може да се носи и на гърба, което предполагам ще е ок за вашия мъж.

# 638
  • София
Аз в студените дни, когато температурата е била 10-12 градуса, носих бебето в зимното ми яке за бременни. Има си приставка за разлиряване и бебето идеално влиза вътре. Аз с къс ръкав, а то дори като новородено с  един пласт облекло. Спеше си идеално. В най-големите дъждове я носих с якето на мъжа ми за вятър и дъжд - спортно, от софтшел, непромокаемо. Решихме ергораницата да я купим някъде ноември, за да може да купим за по-голямо дете - слингът ни е до 14 кг. С нея ще вземем покривало за мъжа ми, за да може и той да я носи в студеното време.

Няма по-голям кеф от това. Аз катерих скали даже, а детето беше с най-хубавата гледка - гората ❤

# 639
Агнешкият чувал, който аэ вэех, е много високо качество и хипоалергичен. Принципно подложката му (раэкопчава се иэцяло) дори може и преэ лятото да се полэва, эащото регулира температурата и предотвратява потене. Единственият негатив в началото е мириэмата, но след пране е ок. Според мен е страхотна покупка честно каэано, а и тоэи тип чували са много популярни в Германия.

Може ли линк?

Аз купих оригинално чувалче на Cybex с количката, но сега съжалявам - изглежда хем тънко и нетоплещо, хем запарващо. Мисля да се преориентирам и аз към медицинска хипоалергенна агнешка кожа за зимен чувал към коша 6+. Пипала съм такава кожа (за възрастни лежащо болни), невероятно мека и нежна беше, сигурна съм, че ще е комфортно и на бебето. Единствено се колебая, защото дребното нещо иска само да се носим в раницата напоследък, но ако благоволи да се върне в количката, ще купя.

Препоръка за спално чувалче от мерино на прилична цена? Харесала съм едни много красиви от Англия, ама цената им е трудна за преглъщане.

# 640
  • Пловдив
Агнешкият чувал изглежда много готин и качествен наистина. Може би в Германия влиза в употреба за супер ниски температури, примерно -5 и надолу, защото иначе не би имало смисъл от него. Със зимното покривало, одеало, космонавт при нас беше достатъчно. Но в Пловдив миналата зима не падна под 0 през деня.

Кенгуру не, вместо него вижте ергономичните раници. Момичетата са обяснили защо, направете информиран избор.

# 641
Макарон, какъв чувал си взела? Аз също имам на Сайбекс и съм адски доволна. Цяла зима го ползвахме. Нито запарва, а в същото време топли. Изобщо не е тънък. Не съм слагала космонавт, не съм навличала малката. Чувала беше достатъчен.

# 642
Макарон, какъв чувал си взела? Аз също имам на Сайбекс и съм адски доволна. Цяла зима го ползвахме. Нито запарва, а в същото време топли. Изобщо не е тънък. Не съм слагала космонавт, не съм навличала малката. Чувала беше достатъчен.

Този, който върви като допълнителен аксесоар към Priam lux seat, миналата година го взех и поне тогава имаше само една опция. Стои ми пластмасов някак, като поларено одеяло, но може и да бъркам, не е ползван още.

# 643
Предполагам е същият. Пробвай го и няма да съжаляваш. Пък, ако не си доволна, винаги можеш друго да купиш. От всички аксесоари, които купих към количката само това ми влезе в употреба. Аз го ползвах първо на Priam, а след това и на лятна количка Cybex.
https://rayatoys.com/chuvalche-za-kolichka-cybex-platinum

# 644
Чувалът се полэва точно, эа да не се навлича бебето в неудобни космонавти и може и преэ есента да се слага в него, облечено с боди, ромпър и пуловерче и дебели чорапки. Така може да си се движи, нищо не го стяга, мекичко му е, топло, а като влеэете в магаэин примерно не е нужно да се съблича или раэкопчава космонавта или да се буди бебето, просто се раэкопчава леко чувалът.

Ето линк: https://www.amazon.de/Hofbrucker-seit-1948-Wagensack-Lammfell/dp … Q8G8%2CB008Z9E568

Също при тоэи чувал якото е, че може да се полэва до около 2 годинки или повече, эависи, но същевременно пасва във ваничката эа новородено на количката, поне на моята ABC DESIGN Salsa 4air. Эатова го яэех, според мен цената си е оправдана, ако ще топли поне две эими и няма да се чудя с какво да навличам бебето.

Общи условия

Активация на акаунт