Подготовка за малкия човек - тема 14

• 43 449
  • 796
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Предполагам е същият. Пробвай го и няма да съжаляваш. Пък, ако не си доволна, винаги можеш друго да купиш. От всички аксесоари, които купих към количката само това ми влезе в употреба. Аз го ползвах първо на Priam, а след това и на лятна количка Cybex.
https://rayatoys.com/chuvalche-za-kolichka-cybex-platinum

Дали става и за Balios S, тъй като и аз съм му метнала око, понеже баш в студа ще трябва да сложим лятната седалка..

# 646
Предполагам е същият. Пробвай го и няма да съжаляваш. Пък, ако не си доволна, винаги можеш друго да купиш. От всички аксесоари, които купих към количката само това ми влезе в употреба. Аз го ползвах първо на Priam, а след това и на лятна количка Cybex.

Дали става и за Balios S, тъй като и аз съм му метнала око, понеже баш в студа ще трябва да сложим лятната седалка..
Дават го за Priam и Mios, но лично аз го ползвах на Priam, а след това на летен модел Cybex Eezy S Twist +2 и си пасна перфектно. Най-добре да се пробва в магазин.

# 647
Извинявайте! Навиът ми пак влезе в употреба. Имаме много хубава ергономична раница, но понеже прелича на кенгуру му викам така, а та си е раница. Има даже там нещо да не се запарва и крачетата на бебето са извити, дупето и крачетата правеха ъгъл. Не съм много сигурна, защото мъжът ми я е избирал. Аз не съм си и мислела да го нося. Аз самата съм 1.63 и 47 кг може и толко да нямам. През бременлстта стигнах 55 кг и едва вървях, а сега да си ги сложа доброволно шест кг, не мерси!

# 648
  • София
Мацката от Слинготека в София е супер дребничка и слабичка - 3 деца доколкото знам има и ги е носила.

Ти вече си си сложила повече от 6 кила, защото носенето на бебето на ръце е неизбежно даже и за супер спокойните бебета, които доволно се усмихват където и да ги поставиш. Килограмите и усещанията през бременнотта нямат нищо общо с това, което е после. А в един момент бебетата стават и повече от 6 кила… докато са само 6 кила и почти не мърдат е лесната част с носенето.

# 649
Мацката от Слинготека в София е супер дребничка и слабичка - 3 деца доколкото знам има и ги е носила.

Ти вече си си сложила повече от 6 кила, защото носенето на бебето на ръце е неизбежно даже и за супер спокойните бебета, които доволно се усмихват където и да ги поставиш. Килограмите и усещанията през бременнотта нямат нищо общо с това, което е после. А в един момент бебетата стават и повече от 6 кила… докато са само 6 кила и почти не мърдат е лесната част с носенето.
Не съм съгласна, че носенето е неизбежно Simple Smile  Аз не съм го носила моето дете никъде, единствено, ако е трябвало да го преместя някъде, но за случея не мисля, че ми трябва ерго раница или слинг или каквото и да било. Бебеносенето е личен избор и не може да съдите хората, които нямат желание или възможност и т.н. Simple Smile.

# 650
Иэводът е: мацки, тренирайте с тежести. 😄
Да ви питам относно подготвителния курс эа раждане. Тук в Германия касата го плаща принципно, ако е live, но аэ попаднах на една много мърэелива и демотивирана акушерка и не желая да я виждам преди раждането, освен по спешност.

Правили ли сте онлайн курс, който е само с обучителни видеа и се обяснява всичко при нeго? Реално важно ли е дишането и др неща да се упражняват с някого, който да те насочи или стига и такъв тип самообучение? Питам, эащото няма да ми поемат раэходите эа такъв курс и се чудя струва ли си. А да родиш едва ли иэисква дори курс, все пак сме хора и ни е эаложено  да го можем😄😄

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 09:30 от snowwhite12

# 651
  • София/Севлиево
Моят син също не съм го носила на ръце,сега ще е същото,още повече след секциото поне месец-два нищо не мисля да вдигам.
Дишането при естествено раждане знам,че е много важно.Според мен и със самообучение може да се получи...

# 652
  • Пловдив
Сега като се замисля не съм влизала в магазини с малката за дълго време, че да и махам космонавта. Ама то миналата зима всичко беше затворено заради Ковид, та само се шляех по улиците в студа 😂
Не знам, на мен космонавта ми беше супер удобен, както си беше облечена вкъщи, просто го слагах отгоре при излизане. Не е имало някакви трудоемки слагания и мъки, поне при нас.
След секциото вдигах бебето още от първия ден , а след като мина седмица разнасях всякакви тежести ( така се наложи 😀).
Аз бебенося като ходим на планина и еко пътеки, защото малката не може да ходи все още. Затова взехме ергономична раница, за да ми е удобно на мен, а и на нея по време на планински преходи. Иначе в ежедневието количката ми е по- удобна 😊

# 653
Вярно, е че бебетата стават и повече от шест кила, но според мен е важно да ги свикнем от малки, че кръста на мама също е важен. С синът ми за сега нямам проблеми, ясно ми е, че стават повече от шест кила, той самият е повече. Сигурно има как да се измисля вариант, но яз си го возя в количката. За пренасяне нямам проблем. Като малка носих племеницата ми, тя беше тринайсе кг, а аз трийсе, ясно, че е почти половината, но сега вече не искам да го нося на разходка където тежеста и без това е голяма. За сега той е спокоен, а когато плаче го оспокоявам с малко вода, бибата, и ако е много зле положението му давам и кърма. Рядко ни се е случвало да го разнасяме из хола. Баща му повече го разнася, а аз на дивана или стола гледам да го гушкам.

# 654
  • Beyond the stars
И аз не съм фен на бебеносенето като самоцел, по-хубаво нещо за кръста на майката от количката няма.
Но има доста моменти, в които е полезно - неспокойни бебета, пресечени терени, бърза разходка до място с по-труден достъп с количка. Аз не съм шофьор и като тръгна на ясла на 1,1 раницата свърши супер работа, понеже на самоход ни отнемаше средно 40мин Grinning , а количка не беше вариант поради липса на място за съхранение.

snowwhite12 потърси Елена Василева в youtube, на живо лекциите й бяха много надъхващи и полезни.

# 655

Точно този е, да. Радвам се на положителното мнение, дано да излезе хубав наистина Simple Smile

# 656
На мен ми се наложи да взема раница, когато малкият на три месеца отказа да се вози в количка. Дотогава спеше навън с часове и се разхождахме по цял ден. После почна да реве истерично в количката и по-голямата част от разходка беше на ръце. В този случай раницата ни спаси, иначе щяхме да си стоим вкъщи само. Продължи около два месеца, след това пак минахме на количката и раницата не я ползвам, но бих си я ползвала, ако ходим някъде, където ще е трудно с количката.

# 657
Snowhite 12, в страницата на МБАЛ Надежда във фейсбук в момента има клипче от онлайн училището им от петък точно за дишането при естествено раждане. Не знам до кога ще е активно, но е полезно. Дано успееш да го видиш преди да го изтрият.

# 658
  • София

Не съм съгласна, че носенето е неизбежно Simple Smile  Аз не съм го носила моето дете никъде, единствено, ако е трябвало да го преместя някъде, но за случея не мисля, че ми трябва ерго раница или слинг или каквото и да било. Бебеносенето е личен избор и не може да съдите хората, които нямат желание или възможност и т.н. Simple Smile.

т.е. бебето само се е премествало в пространството? и само се е приспивало? и никога не е ревало и не е имало нужда от успокояване на ръце? и не е държано докато се кърми/храни?

Да, носенето в слинг/раница е въпрос на личен избор, но бебето само не може да се измества и да се успокоява, и да се храни, и каквото и да било... и колкото и да е еднорог едно дете до 2 години приблизително достатъчно често е НОСЕНО най-често на ръце. Нямам против жените, които носят на ръце, аз нямам тази сила и ми е по-лесно да нося в приспособление за носене. И изобщо не става въпрос за осъждане. Темата е подготовка и е добре да нямаме илюзията, че бебето като се роди то тихично и усмихнато си лежи в креватчето/количката.

# 659

т.е. бебето само се е премествало в пространството? и само се е приспивало? и никога не е ревало и не е имало нужда от успокояване на ръце? и не е държано докато се кърми/храни?

Да, носенето в слинг/раница е въпрос на личен избор, но бебето само не може да се измества и да се успокоява, и да се храни, и каквото и да било... и колкото и да е еднорог едно дете до 2 години приблизително достатъчно често е НОСЕНО най-често на ръце. Нямам против жените, които носят на ръце, аз нямам тази сила и ми е по-лесно да нося в приспособление за носене. И изобщо не става въпрос за осъждане. Темата е подготовка и е добре да нямаме илюзията, че бебето като се роди то тихично и усмихнато си лежи в креватчето/количката.
Преместване, носене и хранене нямат нищо общо. Вие си слагате ерго раница, за да го храните ли?
И не, не е успокоявано на ръце никога Simple Smile Сега сигурно съм най-злата негрижовна майка на света, която си гледа детето с отживелици и бабини деветини, но да такава съм Simple Smile Моето дете явно е изтеглило късата клечка Wink Не може всички деца да имат перфектни родители.
П.с. Въпроса беше друг, че не може да се обръщате осъдително към хора, които си гледат децата по различен  от вашия стереотип Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт