Подготовка за малкия човек - тема 14

• 43 442
  • 796
  •   1
Отговори
# 660

Не съм съгласна, че носенето е неизбежно Simple Smile  Аз не съм го носила моето дете никъде, единствено, ако е трябвало да го преместя някъде, но за случея не мисля, че ми трябва ерго раница или слинг или каквото и да било. Бебеносенето е личен избор и не може да съдите хората, които нямат желание или възможност и т.н. Simple Smile.

т.е. бебето само се е премествало в пространството? и само се е приспивало? и никога не е ревало и не е имало нужда от успокояване на ръце? и не е държано докато се кърми/храни?

Да, носенето в слинг/раница е въпрос на личен избор, но бебето само не може да се измества и да се успокоява, и да се храни, и каквото и да било... и колкото и да е еднорог едно дете до 2 години приблизително достатъчно често е НОСЕНО най-често на ръце. Нямам против жените, които носят на ръце, аз нямам тази сила и ми е по-лесно да нося в приспособление за носене. И изобщо не става въпрос за осъждане. Темата е подготовка и е добре да нямаме илюзията, че бебето като се роди то тихично и усмихнато си лежи в креватчето/количката.
От една страна съм сиъгласна с теб, но от друга страна докато почнат коликите моето бебе си седеше тихичко и усмихнато на дивана. И аз нямам против жените които носят бебето в ергорануца, но според мен една жена не трябва да носи тези раници освен ако бебето не е под шест месеца. Носенето може да предизвика проблеми и да не може да имате следващо дете. Не казвам че всеки път става тако, но е често. Все пак смятам, че жената трябва да гушка основно седнала когато, го храни, успокоява или приспива. Аз моето бебе не съм го приспивала, то само се приспиваше първите три месеца, а после го приспивах  само когато спеше на обяд (в началото 2-3 пъти) а вечер след къпането и храненето директно в леглото.Четяхме приказка и след това го оставях. Малко мрънкаше  в началото, но свикна. Друг път му пея песнички и го люлея, но това няма повече от две минути

Не съм съгласна, че носенето е неизбежно Simple Smile  Аз не съм го носила моето дете никъде, единствено, ако е трябвало да го преместя някъде, но за случея не мисля, че ми трябва ерго раница или слинг или каквото и да било. Бебеносенето е личен избор и не може да съдите хората, които нямат желание или възможност и т.н. Simple Smile.

т.е. бебето само се е премествало в пространството? и само се е приспивало? и никога не е ревало и не е имало нужда от успокояване на ръце? и не е държано докато се кърми/храни?

Да, носенето в слинг/раница е въпрос на личен избор, но бебето само не може да се измества и да се успокоява, и да се храни, и каквото и да било... и колкото и да е еднорог едно дете до 2 години приблизително достатъчно често е НОСЕНО най-често на ръце. Нямам против жените, които носят на ръце, аз нямам тази сила и ми е по-лесно да нося в приспособление за носене. И изобщо не става въпрос за осъждане. Темата е подготовка и е добре да нямаме илюзията, че бебето като се роди то тихично и усмихнато си лежи в креватчето/количката.
Преместване, носене и хранене нямат нищо общо. Вие си слагате ерго раница, за да го храните ли?
И не, не е успокоявано на ръце никога Simple Smile Сега сигурно съм най-злата негрижовна майка на света, която си гледа детето с отживелици и бабини деветини, но да такава съм Simple Smile Моето дете явно е изтеглило късата клечка Wink Не може всички деца да имат перфектни родители.
П.с. Въпроса беше друг, че не може да се обръщате осъдително към хора, които си гледат децата по различен  от вашия стереотип Simple Smile

Съгласна съм с теб. И моето дете не го успокоявам на ръце ПРАВА . Седнала съм го гушнала и съм му пяла  песнички, но не съм седяла права 10 минути. Много рядко се случва в нощите в които му разтят зъби (засега три нощи) и тогава седя права, но повечето пъти мъжът ми го взима да го носи, а после го люлеем на люлка, за да  се успокои. (Междудругото нещо странно, но забавно. Ако вържете на два клона здраво одеало и направите нещо, като старата цедилка бебето се успокоява. Ние си направихме на пътеката вкъщи (уреда) едно одеало и го люлеем там за да не си товаря кръста!

# 661
  • София
Изобщо не е осъдително и всички квалификации, които си написала са си лично твое виждане за себе си. Грам не ме интересува кой как си успокоява детето, споделям своето мнение за носилките и за улеснението, което представлява, особено в моменти на криза, защото темата е подготовка за бебето и на някои майки няма да им се паднат тихи и мирни бебета.

В този ред на мисли няколко неща да кажа, които са важни за жени, които преценяват дали да бебеносят:
- дали едно бебе ще седи в носилка зависи от това дали му е удобна, т. е. трябва да се пробват варианти и да се отдели време преди раждането да се научи жената каксе връзва - изнервено вече бебе трудно се набутва вътре и или трябва връзването да е преди да се е разтроило, или да става много бързо.
- за да е удобна носилката трябва да бъде подходяща за ръста/ килограмите на бебето, но и на майката
- и може би най-важното - ако носилката натоварва кръста на майката, значи не е сложена правилно и не е подходяща за съответната жена - целта на носилката е да улесни жената, а не да ѝ „скапе кръста“, както се носят някакви митове. Аз също имах този въпрос, но равномерно разпределената тежест не уморява.
- важно е носилката да е сертифицирана и ергономична, а не кенгуру заради написаното по-горе - могат да се намерят втора ръка евтини.

Има отделна тема и който иска подробности и чудения - дамите там дават много добри съвети.

Сега видях, че сте писали за евентуални репродуктивни проблеми от носилки - това е абсолютно НЕВЯРНА информация и се надявам по-малко жени да разпространяват такива неща.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 12:00 от В@ня

# 662
Момичета, това е много индивидуално, всеки си решава сам дали и колко да носи, а и эависи от фиэическото състояние на майката, от бебето и т.н. Прекалени ми се струват иэкаэванията, че водело до проблеми със следващо эачеване, ако се носи бебе над 6 месеца. Къде и как е докаэано това? Кой го твърди, че е често явление? В много страни бебетата са само носени до пълно прохождане и това не е проблем нито эа майката, нито эа бебето. Обяснено е дори като аргумент ЭА носенето. Отделно има и тренировки с бебета в слинг, каэват се канга фитнес и аэ нямам търпение да отида на такива догодина. :Д Струва ми се страхотен начин бърэо да влеэнеш отново във форма.

Эа спортен тип майки пък иэобщо не би трябвало да е кой энае какво да носи бебе в слинг, тук кондицията се отплаща. Аэ эа себе си съм решила, че эадължително ще пробвам (кой слинг още не съм решила точно). Доста удобно ми се струва эа преходи или ходене на места, където количката е неудобна или пък ако искам да си свърша някаква домакинска работа /да прочета нещо/ да си полэвам ръцете. Винаги е добре да има такова нещо вкъщи.
Виждала съм деца и на по две годинки да ги носят на ръце, което эа мен си е малко в повече, но всеки както си реши и каквото му е детето-такова.

п.с. Мерси эа препоръките эа видеа относно дишането, ще ги погледна!

# 663
  • Beyond the stars

Не съм съгласна, че носенето е неизбежно Simple Smile  Аз не съм го носила моето дете никъде, единствено, ако е трябвало да го преместя някъде, но за случея не мисля, че ми трябва ерго раница или слинг или каквото и да било. Бебеносенето е личен избор и не може да съдите хората, които нямат желание или възможност и т.н. Simple Smile.

Преместване, носене и хранене нямат нищо общо. Вие си слагате ерго раница, за да го храните ли?
И не, не е успокоявано на ръце никога Simple Smile Сега сигурно съм най-злата негрижовна майка на света, която си гледа детето с отживелици и бабини деветини, но да такава съм Simple Smile Моето дете явно е изтеглило късата клечка Wink Не може всички деца да имат перфектни родители.
П.с. Въпроса беше друг, че не може да се обръщате осъдително към хора, които си гледат децата по различен  от вашия стереотип Simple Smile

Даже се върнах назад да прочета пак и не видях нито квалификации, нито осъждане.
Та моят добронамерен съвет е да не четете между редовете неща, които ги няма.

snowwhite12 абе носят се и 2-3-4 годишни,  като се изморят Grinning та не случайно има toddler раници.
За планини има и тип самар, ама там трябва як гръб и рамо Bowtie

Изказването за репродуктивните способности и носенето на деца дори няма да го коментирам Close

# 664
Да, има и такива деца. До колкото энам и аэ съм искала да ме носят до 4г, дори не съм приэнавала количката много-много. Но си мислех, че са голямо иэключение. Аэ лично се надявам моето дете да не прилича на мен Joy и също се надявам едно настоятелно не/ привлекателна количка да реши въпроса. Ако ли не-мъжът ми да му мисли. Grinning Всичко да се чете с доэа хумор раэбира се. Тепърва предстои на някои майки като мен да опоэнаят света на бебетата. Grinning

# 665
Задължително гледайте Елена Василева за дишане при раждане. Помогнала е не на една жена да мине по- бързо през фазата на напъването. Може да тренирате дишането с нейните клипчета. Много жени не дишат правилно и това води до по- бавно раждане, понякога външна намеса се налага, кръвоизливи в очите... Може да си спестите всичко това с малко тренировки.
Надежда Стаменова е ученичка на Елена Василева и говорят сходни неща. На мен повече ми допадна като "тренировка" Елена, Надежда не винаги има достатъчно време да обяснява като хората. Но и нейните клипчета са повече от препоръчителни.
Сноу, колкото и да не харесваш акушерката според мен си струва да отидеш и на този курс.
Но и да не идеш по време на самото раждане ще ти казват какво да правиш, така или иначе, но е сто пъти по лесно, ако вече си го тренирала. Wink

Относно бебеносенето, правилно разпределена тежест не натоварва кръста.

# 666
  • София
С две ръце подкрепям гледането на Елена Василева по темите около раждането. Страхотна е и на мен лично клипчетата, в които обяснява кое как се случва много ми помогнаха в родилна зала. През цялото време си мислех за нещата, които е казала и си отброявах по нейните стъпки, почивах си между контракциите. Пожелавам и на други да помогне като на мен.

# 667
Още един глас за видеата на Елена Василева - на мен също ми бяха много полезни и в действителност ми помогнаха.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 13:32 от Butterfly

# 668
Момичета, много ви благодаря эа тоэи съвет с Елена, непременно ще погледна.

Моята акушерка вече е почнала курса беэ мен, няма как да отида при нея. А аэ и не бих могла да се преодолея да присъствам, эащото курсът эаради корона ще е по скайп и като я питах примерно как протича, каэа, че й било неудобно да прави упражнения пред камерата и покаэвала или от книга или обяснявала подробно. Също си приэна, че по скайп връэката била лоша при някои жени от моя град, а на моя въпрос эащо не е в zoom, й било скъпо (струва 11-13 евро на месец, което е нищо предвид нейните приходи от курса...). Такива мърэеливи и демотивирани хора наистина не мога да търпя. Та сега единственият ми вариант е онлайн курс, който може или да е на живо (струва 140 евро), или да е само под формата на обучителна серия видеа, с упражнения и т.н., просто не в група и няма кой да те поправи примерно или няма директен раэговор (към 80 евро). Та аэ съм се насочила към втория вариант, но първо ще видя и на български какво се предлага.

Моята акушерка си я оставям эа след раждането смао эа спешни случаи. Эа жалост такова отношение ми е много анти. Да не говорим, че май не энаеше, че  България е в ЕС и ми эадава едни такива лични въпроси...

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 13:11 от snowwhite12

# 669
Здравейте!

Някой има ли впечатления от шкаф - вана за новородено? Идеята ни е да го сложим в банята. 

# 670
Bubili предварително уточнявам, че не съм използвала такъв - попринцип изглежда удобно, защото всичко е на едно място, но се замислете дали ще е удобна ваничката за пълнене и изпразване? Защото реално самият шкаф не трябва да се мокри и да е близо до вода - как ще се пълни ваната, ако душа ви е подвижен ще стигне ли до шкафа? И също как се източва - има ли маркуч за източване и в близост до мястото където ще я сложите има ли канал? Ако трябва всеки път да вдигате самото корито за пълнене и изпразване за мен е изключително неудачен този вариант. И още нещо - в банята ви зимата достатъчно топло ли е, за да се преобува там бебето или да седи голичко за масаж след баня?

# 671
Момичета,

Някоя от вас да е използвала трансформиращо се легло? Ще прикача снимка долу.

Това ми е първа бременност и съм толкова объркана в това какво трябва да се вземе като легло. Първо се бяхме ориентирали към Next to me и евентуално после да вземем и дървена кошара. После се замислихме, че първото ще го ползваме за 3-4 макс 6 месеца и трябва да го приберем в кашона и общо взето да трупаме легло върху легло.

https://comfortbaby.global/baby-crib-smartgrow-7in1-wood-colour- … -bedding-set.html

Ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвети.

Поздрави

# 672
Не е лошо като идея, но много нестандартни размери и форма на матрачето, ще ви е трудно със спалното бельо. Доста, крехко ми изглежда на мен. Не си представям голямо дете да скочи примерно върху леглото. За тази сума бихте открили по-добри решения.
Вземете си кошара, легло детето и самичко ще си избере като му дойде времето. Моето примерно искаше легло за принцеса и да е зелено 😁

# 673
  • Пловдив
Не съм ползвала такова, изглежда красиво, признавам си Simple Smile
Ние сме с мека кошара на две нива още от раждането, вече 13 месеца. Считам я за удобен избор, защото лесно се мести и сглобява и детето не си удря главата, когато се върти през нощта.

Та дотам с моя опит с леглата... това, което сте си харесали изглежда се ползва за много години напред, Ок докато детето е малко, но като стане на 2-3 ще иска само да избира легълцето. А това е много скъпо и си е сериозна инвестиция особено ако ще се ползва 2 години само.

# 674
Ние си взехме трансвормищо легло от хиполенд за вилата и го смятам за много удобно. За сега го преобличам на едно място с което спи и е точно до гърдероба му. Препоръчвам! Да попитам само някой знае ли какво трябва да се прави когато бебето е на 6 месеца? Някакъв ритуал? Или тези половин торти са само маркетинг?

Общи условия

Активация на акаунт