Подготовка за малкия човек - тема 14

• 41 561
  • 796
  •   1
Отговори
# 675
На мен тези скринове-ванички ми изглеждат много непрактични. Не си представям как ще се къпе дете вътре, без да се мокри, следователно предусещам голяма хамалогия по чистене и оправяне всеки път. А и въпросите по-горе са съвсем резонни.

Като стана дума за хигиена Simple Smile, споделете за рязането на ноктите. Има ли нужда и от ножица, и от нокторезачка, и от пила? Харесах ножичката за нокти на Babylove, но да търся ли и другите атрибути? И каква пиличка - стъклена дали не е най-деликатна?

# 676
  • Варна
Аз режа с нокторезачката от комплекта, с ножичката не ми удобно.

# 677
Аз не мога да боравя с ножица за нокти. И на голямата и сега на бебето, ползвам обикновена мъничка нокторезачка. Пила за тези миниатюрни меки нокти не знам как се ползва.

# 678
За пилата и аз много се изненадах, че върви в комплект, затова се чудя да взимам ли изобщо.

# 679
Аз използвам ножичка и нокторезачка от комплекта

Относно ваничка-скрин аз имам такава, но от самото начало съм знаела, че ще стои в стаята и ще го ползвам като скрин, а ваничката си е в банята и нея си я ползвам само и единствено нея. Струва ми се неудобно да стои в банята. Дървото може да се надуе, и още много др. Аз харесвам ванички на стойка с маркуч. Директно се излива в мивката или дуж кабината. Само да ви кажа че лично според мен първите дни е много удобна кухненската мивка!:wink:

# 680
  • Beyond the stars
В самото начало ползвах хартиена пила от комплекта. До сега ползвам ножичка, нокторезачката хич не ми е удобна и някак нямам преценка с нея. Та по-скоро и двата варианта и вече да видите кое е по-ок за вас.

Isi-andi няма ритуали свързани с половин годинка. Следващия "ритуал" е прощъпулник при прохождане.
Половин тортите и празника са по желание.

Sophie6776 определно готина версия на трансформърс.
Аз се отказах от такъв вариант, защото бях сигурна, че и аз, и човечето ще имаме съвсем различни виждания за детска стая след 2-3 години и не искам да се съобразявам с налично легло.

# 681
Една приятелка го имаше. Ползваха го 2.5 години. После го даде на друга. Сега искаше да го даде на нас, но вече е доста наранена боята от удряне и гризане 😀 и аз го отказах. Иначе на самото легло нищо му няма! Доста са здрави и си е от дърво нейното. На мен ми харесва като дизайн, но цената ми идва в повече.
Момичета,

Някоя от вас да е използвала трансформиращо се легло? Ще прикача снимка долу.

Това ми е първа бременност и съм толкова объркана в това какво трябва да се вземе като легло. Първо се бяхме ориентирали към Next to me и евентуално после да вземем и дървена кошара. После се замислихме, че първото ще го ползваме за 3-4 макс 6 месеца и трябва да го приберем в кашона и общо взето да трупаме легло върху легло.

https://comfortbaby.global/baby-crib-smartgrow-7in1-wood-colour- … -bedding-set.html

Ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвети.

Поздрави

# 682
Эа бебето купих най-скъпата ножица, която съм купувала преэ живота си Joy
Не очаквах да го направя, но след като реценэиите ме наплашиха и имаше снимки на отряэано месо от някои стандартни ножички или пък че постоянно купуват нови си викам няма какво да пестя, ако накрая ще купувам постоянно ножици. Вэех Zwilling baby, марката, която е иэвестна с ножовете си эа кухнята, както и тенджери. 😄 Мен доста ще ме е страх да режа малките нокти в началото и ми беше важно да е добра ножица.

Ние сме с трансформираща кошара. Другият тип легло ми се струва иэлишен эа нашите нужди. Бебето ще спи макс първите седмици в спалнята в кошарата си, целта ми е да си е в детската от рано.

# 683
Аз имах притеснения относно рязането на нокътчетата на бебето и се бях поинтересувала по темата и открих електрическа пила, която е специално разработена за бебета и малки деца.
Имаше много добри отзиви в Амазон и реших да я поръчам, предлага се с различни приставки за пилене според месеците на бебето.
Изгледах и клипчета с ревюта за въпросната пила и на някои от тях бебето си спеше необезпокоявано докато му оправяха нокътчетата.
Взела съм и стандарните ножичка и нокторезачка за всеки случай.

Оставям линк към пилата:
https://www.amazon.com/bbluv-Electric-Battery-Operated-Trimmer-B … ies/dp/B06Y5C1GK9

# 684
С ножичка се получават най- лесно нещата, според мен. С нокторезачката успях да кръцна месце.... Колко кръв изтече.. не повторих. Само на краката режа с нея.

# 685
  • au bout du monde
Ползвам ножица. Купих я от аптека so pharmacy  за около 5 лева👌 Супер е.

# 686
Аз ползвам и ножичка, и нокторезачка от някакъв съвсем обикновен бебешки комплект. Пилата не съм ползвала.

# 687
А като говорим все още за хигиена - новородените под чучур набързо ли е по-добре да се мият или във ваничка с подложка - нещо чувал различни мнения.

# 688
А като говорим все още за хигиена - новородените под чучур набързо ли е по-добре да се мият или във ваничка с подложка - нещо чувал различни мнения.
Новородено се къпе под течаща вода заради пъпчето, не бива да се мокри, защото още е рана. Не се слага в корито. Като зарастне пъпчето.

# 689
  • Beyond the stars

Под течаща вода заради пъпчето, та директно под душа го къпехме в началото.

Общи условия

Активация на акаунт