Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 53 186
  • 799
  •   2
Отговори
# 525
  • Швейцария
На мен ми казаха, че проблемът ми не е прогестерон и затова ми изписаха лепенките с естроген. Какво има в спиралата не знам и не съм питала. Доверявам се на лекарите, каквото кажат това правя. Ще видим докъде ще го докарам. Засега нямам никакви други симптоми, освен това постоянно кървене, което е по 3 месеца и е крайно неприятно.

# 526
  • София
Като отворихте дума за спиралите, аз от любопитство попитах гинеколожката дали спиралата е опция в моя случай. Отговорът й - Не виждам смисъл!

# 527
По принцип имам точно 10 годишен  ендуметриален полип. Миналия месец бях на гинеколг, на седмия ден от цикъла и доктора  въртя, сука, не можа да го засече.Каза няма къде да иде, тука бил, но просто в момента.......
Преди няколко месеца пак не можа да го види.
По принцип  за  полипа изпих  много билки, и ако сега не кървях бих казала, че съм го ликвидирала. Между другото лекаря е много добър онколог и винаги го е засичал този полип. Преди имах и киста, но много отвара от лук изпих и нея вече  няколко години не я споменава.
Преди 5 години правих в Доверие ХС.
Бяха го клъцнали само малко полипа бяха го намалили на 1 см.
Лъгаха ме 10 дена, че имам рак и съм за спешна операция, но аз изчаках биопсията и тумора се оказа доброк.
После се отказах да се занимавам повече с този полип, ужасно ме е страх от упойка та. Просто мозъка ми не го приема,това да ме упояват. Не знам какво ще правя,като се сетя само как в операционната, докато да заспа сърцето ми се чуваше как бие с 200..,луда работа. Толкова страх, направо се поболях от  собствения си страх.
Затова питам, дали някой ще се навие на ХС без упойка.

# 528
A спинална упойка?

# 529
  • София
pkrassimira, абсолютно съм съгласна с теб!
Проблемът ни е в намаляването на прогестерона. Естрогенът никога не може да намалее, той ще намалее в кръвен серум, но в тъканите ни има с лопати да го рием:)
Спиралата е прогестин, прогестините се превръщат в естроген. Нищо полезно и в нея няма.
Всеки си преценява рисковете, но как, като докторите тази информация не ни я дават и ги раздават тея хормони като бонбони.

# 530
Както съм писала и преди, моят гинеколог каза, че някои от тях са им дистрибутори.
Нали бях попаднала на един който през цялото време се опитваше да ми пробута хзт, като ме заплашваше със всички болести на света, та му се оплаквах после.

# 531
  • В градината...
Mariat, моята позната го е пила за болки в рамото. Но той какви ли действия няма. Ентеросан основен.
Аз вечер съм на 1/2 хапче за кръвно, което по принцип не се дели, а сутрин съм на 1/2 бета блокер. И пак имах период на силно падане на кръвното. А като ходя на кардиолог е винаги 150/90.

# 532
Винаги има риск при приема на ХЗТ, но реално погледнато риск има при приема на всяко едно лекарство. Все са химия. Затова се ходи по-често на гинеколог, ако се приема ХЗТ. Аз ходех 2 пъти годишно. Преглеждаше ми на ехограф по-основно гърдите, защото при някои жени ХЗТ води до различни образувания, предимно кисти. Но аз винаги съм имала кисти в гърдите, и сега имам. Но пак ще кажа, че периода ми на приема на ХЗТ около 5-6 години ми беше най-спокойния. Всичко се тушира- тежкия ПМС, депресивните  епизоди, кръвоизливите. Слушах моя гинеколог и бях доволна. Той е за прием на ХЗТ и след 50, но аз мисля че след 50 вече може да се остави организма и сам да се справя. След 50 да, но не и след 40, още по-малко преди 40. Не е добре за организма, разберете го. И най-малкото са физическите неразположения. Млади жени без цикъл стигат до такива тежки психически сривове. Естествено не всички. Пият антидепресанти. Болести се явяваш. Аз съм категорично против това жената да се остави на естествения ход ако е млада. Разбира се ако няма някакви лекарски противопоказания за приема на ХЗТ.

# 533
  • София
Естествено, ако се чувстваш като shit всеки ден, нон стоп, то по-добре да се взима каквато и да е отрова, ясно, че по-зле няма на къде да става.
И аз ше взимам, ако ми стане така да се чувствам👍

# 534
  • В градината...
rosi cat, правили са ми пункция на фоликули с местна упойка. Ами усеща се. Хич не беше безболезнено.

# 535
В интерес на истината познавам повече хора на хзт, които са доволни и здрави, отколкото хора ракови болни в следствие от хзт, замислете се. Това , което трябва да се прави за профилактика е да се включи аспирин протект и омега 3 против тромби.
Практиката гинеколког-дистрибутор я има само в Бг по други държави мисля, че е забранено.
Аз незнам как и къде отива естрогенът, но сякаш при мен рязко изчезна, нула.🤪🤣
Всичко ми съхнеше осезаемо. И сега не ми е "мокро" и влажно с хзт, но е много по-добре.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 18:51 от La Gitana

# 536
Аз не познавам никого на хзт.

# 537
Здравейте.
На 44 години съм. От около две години имам колебания в МЦ. Но сега за последно месец юли. За да контролирам вълните в началото пиех Меносан. Но след определено време не ми действаше. Сега пия Вечерна Иглика - има ги пак но е поносимо. Гинекологът ми каза, че е нормално за възрастта ми, но не мога да го приема. При прегледите всико е нормално. Чувствам се добре, енергична , но това че не ми идва ме побърква. Пълен лаик съм на тази тема , а тази промяна ме напряга.

# 538
  • Варна
Същата бях и аз,но това отношение на личната и гениколожката хич не ми беше по вкуса. Няма как да приема лекарска присъда "ами така ще бъде следващите няколко години". Да си гледат работата и двете. Изход има и аз си го намерих. Вече всичко е ОК.

# 539
Поздравления за вас.
Прочетох в блогът Ви.
 Храня се здравословно. Без захар съм от около 2 години. Тренирам 5 пъти в седмицата  по 30 мин. Изследванията ми са добри . Плодолечениета за мен е голяма “хапка”, маже би защото не съм срещнала правилния начин или хора да ми обяснят в подробности.
Но МЦ няма.Знам, че това е неизбежно, но много рано се случва при мен.

Общи условия

Активация на акаунт