Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 53 102
  • 799
  •   1
Отговори
# 540
  • В градината...
Не знам ХЗТ доколо има отношение към тромбофилията. Но знам, че всяка трета жена е с някаква мутация и има тромбофилия.

# 541
  • тук-там
Аз за жалост познавам само една дама на ХЗТ, живуща в Калифорния, която се разболя след 7 години прием от рядък рак на гърдата. Лекуващите са го определили като хормонозависим и вследствие на ХЗТ. В Бг нямам познати на ХЗТ. Така че въпросът за мен е сериозен. Не бих се подложила на ХЗТ, само за да туширам симптомите на премено.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 00:42 от mtz

# 542
  • Пловдив
Аз също не бих пила. Но всеки решава за себе си.
Дори дуфастон избягвам да пия засега, въпреки лекарските предписания, камо ли нещо друго...
Но нямам никакви оплаквания, освен нередовен цикъл (това е цял живот, сега е още по-нередовен) и малко излишни кг. Simple Smile Физически се чувствам по-силна и издръжлива, отколкото на 20г като бях. Simple Smile
Може би ако не се чувствах добре, щях да мисля другояче.

# 543
  • тук-там
Дуфастонът е прогестерон и част от ХЗТ. Другата част е някакъв вид естроген.

# 544
  • В градината...
И аз се чувствам по-силна и жилава и върша доста физическа работа. На 20 яко ме мързеше.

# 545
Аз съм на 41 г. От месец цикъл няма. Включвам се да следя темата. На преглед лятото ми казаха, ако цикълът ми започне да прескача, да очаквам пременопауза. С горещи вълни съм. Хормоните ми са разбъркани вече. Цъкъл нямам вече втори месец

# 546
  • Варна
brumm рано ти е Heart. Не се оставяй на течението.

# 547
Гледам, че обсъждате страховете си от ХЗТ. На мен ми предписаха преди месец 3 месеца ХЗТ, заради такива симптоми, които ме бяха извадили от строя напълно - безумни вълни - над 20 на денонощие, придружени от замайване, прималяване, сърцебиене и изпотяване като след душ, сънят стана мираж, депресията - постоянен спътник; от няколко години пиех всякакви добавки за премено, но в случая за 1 месец ми се разказа играта, добавките нямат никакъв ефект, като се развият симптомите бурно.
Та, искам да кажа, че в някои случаи явно няма как да не предпишат хормони. Ще видя нататък какво ще правя, засега няма да го мисля, че още ми държи влага от изпитаната симптоматика преди няма и месец.

# 548
brumm рано ти е Heart. Не се оставяй на течението.
Какво да направя? Приемам всякакви съвети?
При мен в някои дни са около 20 общо. Тая нощ съм ставала 5 пъти.

# 549
brumm
Какво да направя? Приемам всякакви съвети?
При мен в някои дни са около 20 общо. Тая нощ съм ставала 5 пъти.
[/quote]
Започнете с преглед при читав АГ, такъв, който гледа на качеството на живот като на нещо важно за жената, а не казва "така ще бъде в тоя период". Първо се изследват хормони, проверяват се и тези на щитовидната. Ако се установи със сигурност, че симптомите са от премено, вече АГ ще преценява какво да ви даде.

# 550
Съжалявам. И аз бах така. Сега пия Иглика
и са по слаби, почти не ги усещам. Но имам проблем със съня. Днес съм се кукнала в5.30  все едно е 10 часа. Вече изпрах , наготвих 1,2 и десерт. Чакам да стане 12 да хапна и  да полегна.И все ми е топло. Моите се притесняват, че в този студ не пускам парно.Grinning

# 551
В Англия съм и чакам преглед от личен лекар по телефон. Надявам се да ми пуснат кръвни изслвдвания, на гинеколог не мисля, че ще ме пратят. Правих преглед преди два месеца в България и там ми разчетоха изследвания от миналата година, на които FSH е 25. С хипофунция съм от три години и пия хормон, с който ЩЖ е горе долу в норма. А симптомите са от месец. Затова съм в шах.

И аз съм така с топлото. Винаги ми е било студено, зиморничава съм, а сега пуфтя и ходя по тениска. Ръце и крака лед, а мен ми е жега 🤣

# 552
  • София
И аз отново се потя след няколко дни покой. Преди малко излязох да разходя кучето по потниче и отгоре тънко яке. По едно време ми идеше да хвърля якето, прибрах се вир вода. Сега съм отворила прозореца и ям шоколад, щото ми писна от всичко. Sunglasses

# 553
Щом това ще те успокои. Hug

# 554
  • София
Ахаха, не знам доколко ме успокоява, но със сигурност си дебелея мощно и спешно трябва да почна 90 дневния режим, че само той ми е спасението.

Общи условия

Активация на акаунт