Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 488
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
На мен ми наближава датата, но нали юли ме пропусна и сега не знам ще ми дойде ли в началото на септември както би трябвало. Нервна съм, боли ме корема, кръста. Имам си всички признаци, ама няма гаранция. Някъде четох или гинеколога моя ли ми беше казал, че яйчниците се редуват. Ако е така пак би трябвало да ме пропусне. Само да не ми е зле, пък ако ще да идва.

# 151
  • София
А да знаете добри лекари в София, които преглеждат и консултират за премено проблеми?
Не ми се занимава с кварталната поликлиника.
Благодаря.

# 152
  • София
И аз търся лекар в София, но засега неуспешно.
Чудя се аз ли драматизирам излишно или просто трябва да приема, че това, което се случва е нормално. Защото в крайна сметка промените в цикъла са си свързани с премено-то и няма как да се върне времето назад и да очаквам да ми идва цикълът точно на 28 дни, както през целия ми живот досега.
Ей го, никакъв ми го няма в момента, защото ми дойде преждевременно, въпреки приема на дуфастон.

# 153
Днес си погледнах записките от последните 8 месеца (продължителност на цикъла):
19 дни, 14, 30, 26, 25, 41, 25, 23. Преди това около година по 23 дни, а поне 10 поредни години 25-26 дни, обилността и дните на кървене-зацапване са запазени.
Ами това е положението, като навърших 45 и се почна разбъркването...

# 154
Моят цикъл беше когато си иска преди да родя(от 28 до 45 дни)
След ражданията се ситуира около 30-и ден.
А сега(44г) когато си иска, но между 23-27 дни.Скъсил се е.
Ето старистиката на програмата ми(следи ме от края на 2014г).За последните 12м и откакто е започнал мониторингът:
Скрит текст:

# 155
  • тук и там
С кое приложение си го следиш?И аз имам менструален календар на телефона,но не следи дните между менстуациите,а ще ми е полезно.
На мен ми дойде на 18-я ден, ама предвид това че миналият месец ми закъсня със седмица  и  го предизвиках с примолут нор за да може да ми сложи спирала гинеколога, приемам че сега е точен,а не че е избързал.

# 156
На fertility friend приложението:

# 157
  • тук и там
При мен "уж" спря, ама само "Уж"..Ей сега пак прокървих и то с ярко червена кръв. Ако не спре тези дни ще отивам на лекар!

# 158
Кайсия, това може да е от спиралата. Не се филмирай. Първите месеци е нормално да има такова кървене.

# 159
  • тук и там
Да,и аз това си мисля..Това ми е трета спирала, но преди хич не се притеснявах ,щото цилълът ми беше 7 дни.
От една-две години ми е по три-четири дни,(ако ми дойде) ,като само един  ден е с по-силно кървене.Сигурно съм отвикнала ,и сега ме притеснява това силно  кървене вече 5-ти ден...Ще  почакам още някой ден и ще видим .

# 160
А имате ли умора? Мем ме връхлита така от нищото. Понякога едва си поемам дъх. Четох че и това е симптом на премено, но не съм чула някой да се оплаква. Повечето жени казват че са нервни избухливи, изпадат в истерии. А мен ме наляга меланхолия и адска умора и искам да се скрия и да си легна.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 19:47 от Salii

# 161
И преди съм писала,оперирана съм от 4 години-хистеректомия със запазени яйчници,на 47 сега съм на 51,от нищо не се оплаквам освен от подуването на корема и гърдите .От темата прочетох за пробиотика ентеросан основен,купих го и го пия от 3 седмици-еми родих се,гърдите ми спаднаха и не ме болят,стомаха ми се прибра

# 162
  • Бургас
Salli, и аз съм като теб,  депресия и умора ме мъчат, нищо не ми се прави, никъде не ми се ходи, и най-леките домакински задължения ме изморяват и гледам да си полегна, дано да е временно, че се чувствам като супер стара бабичка

# 163
Salli, и аз съм като теб,  депресия и умора ме мъчат, нищо не ми се прави, никъде не ми се ходи, и най-леките домакински задължения ме изморяват и гледам да си полегна, дано да е временно, че се чувствам като супер стара бабичка
И аз съм така!!! Мъжът ми каза, че съм станала много мързелива.
Изследвайте си вит Д, Б, феринин, щитовидни хормони.

# 164
  • София
Аз пък просто съм мързелива. Уж умора, уж отпадналост, но ако стане въпрос да се ходи някъде на шопинг, мога да навъртя 20 км. Grin За домакинска работа - нула мотивация. Тогава вече краката ме болят, гърба, кръста...

Общи условия

Активация на акаунт