Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 52 500
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
Ооо щитовидната жлеза как влияе на цикъла само. Нищо ново под слънцето.
Момичета аз от една година си накупих поли от Дафне. Роклите абсурд да нося, нямам талия и аз и затова полите на Дафне ги преоткрих. С ластик са на талията и с подплата, качествени материи. Много съм доволна. Иначе с тоя корем, за да ми станеше нещо в талията, трябваше да е много широко надолу и стои грозно.

# 136
Момичета, осми ден съм с много обилен цикъл.  На 46 години съм. Много се притеснявам, но чак след две седмици ще мога да посетя лекар. На някой от вас случвало ли му се е да има толкова продължителен и обилен цикъл. Ще се побъркам.

# 137
Не се притеснявай, на мен няколко пъти ми се е случвало. Единия 20 дни. Обадих се на моя гинеколог тогава и ми каза да пия калциум фосфо Ц. Така се казва. Безобидно е. 3 пъти по едно го пих три дни и се оправих. Ако искаш прочети листовката. Но наистина е безобидно. Без рецепта се продава. От самото име става ясно какво съдържа - калций, фосфор и витамин Ц. Много помага. Но наистина не се страхувай толкова, 8 дни не е твърде много. Няма да се случи нищо лошо. Хапвай шоколад като ти спре.

# 138
  • тук и там
И аз този месец съм с обилен и дълъг цикъл. Не знам от спиралата, дето я сложих пак ли,от друго ли?
Ако е от спиралата, значи една година съм била без предишната,щото цикълът ми беше макс 3 дни..Сега сложих друга,първи цикъл след нея- яко кървя и то вече 4 -5 дни..Пия вит. Ц 1000 мг, дано спре,че не съм свикнал с такъв цикъл..

# 139
Здравейте, момичета какво препоръчвате за изпотяване и топли вълни.  Кошмар е.

# 140
Записвам се тука и аз.На 43 съм .Имам някой симптоми на пременопауза.Зацапване след цикъл .Нервност ,плачливост.Чета ви с удоволствие

# 141
Аз пък да се похваля с най-дългия възможен кошмарен цикъл ако изобщо може да се нарече така...
Като се почне от очакваната дата - 11 дни прецапване, после реално циклотечение за около 2-3 дни и продължаваме с прецапването....И докога така?! Някой попадал ли е в такава ситуация?

# 142
  • ...на безопасно
Аз.
Последния месец бях с 10 дни зацапване, после 3 дена тъмни съсиреци. И толкоз.
Февруари месец обаче същата схема беше 40 дена.

# 143
И аз имах този медец странен цикъл, даже бях изтрещала, чв
може да съм бременна.
Два дни зацапване , после три дни нищо.Чак след пет дни ми дойде.Два дни тече обилно, после пак зацапване.Не беше дълго като при вас, но досега не ми се е случвало.Случвало се е да зацапва, но не да спре и изведнъж да дойде пак.

# 144
Добре де а вие какви изследвания си пуснахте ?Аз ходих на генеколог изобщо не ми обърна внимание .Пусна ми цитонамазка микробиология и това е.

# 145
  • Пловдив
И аз така - гинекологът изобщо не обърна внимание - от възрастта било, от хашимотото било...

# 146
и при мен така.Ти пиеш ли нещо ?Не знам от къде да почна ,мога ли да го забавя тоя процес?

# 147
  • София
А на мен ми закъснява две седмици🤔 пих дуфастон даже 5 дни като видях накъде вървят нещата и пак ми закъснява и след дуфастона 6 дни👀 луда работа!
И ми е мега нервно и такова тревожно.

# 148
  • Пловдив
За хормони и т.н се ходи при ендокринолог. АГ-то също може да ви прати с направление и първият да ви пусне всичко обстойно.

# 149
  • тук и там
При мен спря -иначе щях да ходя на лекар. Бях се уплашила,защото цикъл повече от три дни-последната година не съм имала,а сега 5 дни кървях обилно, и два преди да ми дойде  бях със зацапване.
Ще видя какво ще е положението следвщият месец.

Общи условия

Активация на акаунт