Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 51 641
  • 799
  •   1
Отговори
# 720
  • на земята
Момичета,има ли някой проблем с болки в пръстите на ръцете .Подозирам ,че ще е артрит по скоро.
Навлизам явно в менопауза тепърва с липса на цикъл и хормоните го показват .
На 47 съм,но явно от инвитро процедурите през които съм минала и те оказват влияние.
Ходих на лекар всичко е нормално ,яйчниците свити откарвам си към дъртизъм 😂
Някакви добавки за стави ,артрит нещо пиете ли?
Потенето беше изчезнало ,тези дни се завърна с пълна сила и вечер и денем.
Трети месец съм без цикъл.
Salii,надявам се ,че си по добре.
Нурофен си вземи под ръка да имаш.

# 721
  • В градината...
Лаленце, мен много ме боляха ръцете по време на бременността. Не усвоявах магнезия.
Сали, как си днес? Дано си по-добре.
Аз.чакам МЦ, дано този месец не ме пропусне, че закъснява вече. Но каквото, такова.

# 722
  • Пловдив
Здравейте.Нова съм в темата.На 48г. от лятото имам промени в цикъла.Единия път ми закъсня с 10 дни , веднъж ми дойде по-рано, а сега след като нямах цикъл предния месец е много обилен и вместо да намалее и днес най късно утре да спре тече силно вече 6 дни.Започнах да пия от вчера вит.С , но се чудя дали да не отида на гинеколог.

# 723
Aurora , имам миома. Ама на последния преглед доктора каза че малко се е свила. И понеже съм в премено и се очаква да навляза в менопауза, тя щяла да спре да се храни и да се свие напълно. Ама нещо май хубавичко си я храня. Чакам да ми спре и отивам на преглед пак.

# 724
  • София
Здравейте.Нова съм в темата.На 48г. от лятото имам промени в цикъла.Единия път ми закъсня с 10 дни , веднъж ми дойде по-рано, а сега след като нямах цикъл предния месец е много обилен и вместо да намалее и днес най късно утре да спре тече силно вече 6 дни.Започнах да пия от вчера вит.С , но се чудя дали да не отида на гинеколог.

Случвало се е и при мен да продължава малко по-дълго, но към 7-8 ден максимум трябва да усетиш намаляване. Този септември за първи път цикълът ми беше нетипично обилен и без изгледи за спиране след 7-ия ден. На 9-ия вече бях на преглед. При мен беше от задържан фоликул. Ако продължава кървенето, най-добре да отидеш на гинеколог, за да се изключат възможни неприятни причини.

# 725
А как се разбира, че е задържан фоликул? И какво беше лечението?

# 726
  • София

Аз бях на преглед и при мен е задържан фоликул. Имам леко кървене 10-ти ден. Може от 12-ти ден постинор дуо или дуфастон, но може и нищо да не се пие и да се види дали кървенето само ще спре.
Не ми се пие прогестин🥴

# 727
  • Бургас
Вижте на какво попаднах, дали наистина ще има такъв ефект.Това не съм го пробвала. 

https://galen.bg/nature-s-way-raspberry-leaf-list-ot-malina-za-z … mg-h100-v-kapsuli

# 728
  • Бургас
Момичета,има ли някой проблем с болки в пръстите на ръцете .Подозирам ,че ще е артрит по скоро.
Някакви добавки за стави ,артрит нещо пиете ли?
И аз съм на 47 и тази година бая ме заболяха коленете и тазобедрените стави, ходих на ревматолог, гледа ме на ехограф и каза, че съм с начална фаза на атртроза,  също каза, че 80% от хората след 50г. имали подобни проблеми, така че си е нормално за възрастта...изписа ми  това - https://apteka.framar.bg/30050965/%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE … 83%D0%BB%D0%B8-48
ще пия 3 месеца, след това 3 месеца почивка и пак 3 месеца
няколко мои познати ми казаха, че взимали добавки с Колаген, ама колко действат, не знам

# 729
  • София

Вижда се на преглед с ултразвук като киста на яйчника - т.нар. "хормонална" или "функционална" киста. Трябва да се проследи дали ще намалее и изчезне след края на цикъла, за да се изключи вероятност да е туморно образувание. Лечението е по преценка на доктора, обикновено се изписва Примолут-нор ( Дуфастон) или само Дицинон за спиране на цикъла. Говорим за случаите, когато цикълът е продължителен и не свършва.

На мен днес ми дойде като по учебник след 10-те дена Примолут. Засега умерено обилен, без болки. Остава ми още един прием ( изписан ми е за 3 месеца) и по-интересното е какво ще последва без него, дали пак ще ми изчезне цикълът като в предишните месеци......

# 730
Би трябвало няколко месеца да ти идва редовно, без хормонален прием.

# 731
Благодаря за разясненията.
Малините ме заинтригуваха.

# 732
Мен също ме заинтригуваха малините. Не само за кофти ПМС и за менопауза, но и за анемия, каквато аз имам вече повече от година заради това обилно кървене. Може би като ми свърши игликата, за почивка, да си взема пък тази хранителна добавка. Общо взето се хвърлям на всичко като удваник за сламка😀

# 733
  • В градината...
Тук има интересна информация за.билките и менопаузата. Градинският чай също помагал за горещите вълни.
https://www.mirtamedicus.com/bilki-menopauza-17-rasteniya/
Аз обаче нямам горещи вълни. Имам студени Wink

# 734
Тук има интересна информация за.билките и менопаузата. Градинският чай също помагал за горещите вълни.
https://www.mirtamedicus.com/bilki-menopauza-17-rasteniya/
Аз обаче нямам горещи вълни. Имам студени Wink
Те и моите са студени по често🤔😁. Около МЦ имам нощни изпотявания, но странното е че са само в есенно-зимния период и никога в жегите🤣🤣🤣-не мога да си  обясня на какво се дължи

Общи условия

Активация на акаунт