Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 15

• 51 648
  • 799
  •   1
Отговори
# 735
  • на земята
Това ми препоръчаха за ставите и за артрит.Има и с по малко таблетки .Мисля да го купя и да го почвам няколко месеца да пия

# 736
За ставите, аз съм най доволна от Флекс код премиум.

# 737
Тук има интересна информация за.билките и менопаузата. Градинският чай също помагал за горещите вълни.
https://www.mirtamedicus.com/bilki-menopauza-17-rasteniya/
Аз обаче нямам горещи вълни. Имам студени Wink
Те и моите са студени по често🤔😁. Около МЦ имам нощни изпотявания, но странното е че са само в есенно-зимния период и никога в жегите🤣🤣🤣-не мога да си  обясня на какво се дължи
И аз съм така - студени вълни около МЦ и се потя се нощем в студено време. В такъв период сменям по няколко потника на нощ. Лятото нямам такива проблеми

# 738
Здравейте, на 53г. и 8 месеца без цикъл. Вече 10 дена страдам от ужасно безсъние...редувах или комбинирах: валериан,невробекс,мелатонин от 10мг.,последно взех Лотосоник. Почти никакъв ефект,заспивам за 2-3 часа ,още толкова бодърствам и понякога до сутринта. Споделете ,ако имате опит.

# 739
Не си изброила магнезий. Може да пробваш и с него, но си трябва натрупване. Избери правилната форма, обаче.

# 740
Не си изброила магнезий. Може да пробваш и с него, но си трябва натрупване. Избери правилната форма, обаче.

Благодаря, вземам и магнезий,но от месец.

# 741
Здравейте, на 53г. и 8 месеца без цикъл. Вече 10 дена страдам от ужасно безсъние...редувах или комбинирах: валериан,невробекс,мелатонин от 10мг.,последно взех Лотосоник. Почти никакъв ефект,заспивам за 2-3 часа ,още толкова бодърствам и понякога до сутринта. Споделете ,ако имате опит.
Аз преди време споделих как си оправям безсънието. Милгама Н. На мен много ми помага. 10-ина дни по 1 сутрин и 1 вечер и още 10-ина дни само по 1 вечер. Имам периоди като теб, спя по 2-3 часа на нощ, а понякога изобщо не мигвам до сутринта. Опитвала съм какво ли не. Милгамата е витамини от гр.В, като само милгама са 2 витамина В1 и В12, а милгама н са 3 - съдържа и В6.  В съчетание с мелатонин от 5 мг 2 таблетки под езика вечер. Може да е индивидуално, не зная. Но мен това определено ми връща съня. Като минат 2-3 месеца пак такъв курс.

# 742
  • София-Младост
Аз взимам на Допелхерц Спокоен сън.
От скоро взимам и магнезиев треонат за засилване на паметта...
От няколко седмици обаче, съм с почти непрекъснато главоболие. Сякаш тази глава не е моята.
Много искам да отида да си пусна профилактични изследвания на щитовидната жлеза...но като видя опашките  и се отказвам:(

# 743
Ала бала, възможно ли е главоболието да е от треоната 🤔
Мен ме притесни и спря това, че пишеше, че минава през кръвно мозъчната бариера.

# 744
  • София-Младост
Lemy, дали...не се бях замислила. Честно казано съм подложена на по-голям стрес и напрежение в момента и на това го отдавам. Все още на моменти се чувствам дезориентирана...дни, дати, години...имам моменти в които се плаша.
Това взех, не пише такива лоши подробности:
https://apteka.framar.bg/30068960/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%85%D0%B5 … -%D0%BC%D0%B3-100

Пие се 1 следобяд и 2 капсули час преди заспиване...но аз и вечер пия по 1, защото много сънувам като са по две.

# 745
От Биохерба май са си спестили това инфо, на първо четене го видях при тези две фирми:

Магнезиевият Л-Тереонат на Суонсън е едиствената форма на мегнизия, която може да преминава през кръвно-мозъчната бариера, за да подобри здравето на мозъка.
https://medicamarket.bg/swanson-magnesium-l-threonate-90-caps

Тук:
https://organiclife.bg/magneziev-l-treonat-magtein-now.html

# 746
  • София-Младост
Аз си имам мигренозно главоболие и преди треоната, така че едва ли е от него...но да, полезно инфо.

# 747
Аз съм много зле със съня. Имам някакво подобие на вълни. Будя се по няколко пъти на вечер. И така вече ще стане повече от три седмици. Като в момента, в който се събуждам, започва едно адско сърцебиене и почвам цялата да горя, дюшекът под мен гори... но не се потя. Понякога не мога да заспя след това и за по-дълго време. В резултат-  след обед съм като сънена зла есенна муха. Едвам изкарвам вечерта, смъртно уморена падам и след 02:00 посред нощ започва отново този омагьосан кръговрат. Трябва да почна да пия нещо, направо ще се побъркам.
Ала бала, аз съм с наследствена мигрена. Нещата са константни при мен. В смисъл нямам подобрение. Дори имам трайно влошаване но понеже това се случва в рамките на последните повече от 10 - 15 години ( на 53 съм и почна някъде около 40.гпдина това влошаване) не смятам че е от менопаузата.

# 748
Майка ми беше така-със жестока мигрена, направо бешецтруп за 2,3 дни и на системи. Хубавото беше, че когато спря да идва цикъл, мигрената изчезна... А пробвала ли си това:

# 749
Благодаря Де демон
Майка ти е имала мигрени на хормонална основа. Късметлийка. Моите не са такива. Куп невролози ми правиха куп изследвания. Не могат да определят какво ги провокира. Ама нищо чудно. Майка е също с мигрени. Дали преди, дали след като й спря цикъла -все тая. Винаги има нещо срещу главоболие под ръка. И до сега има пристъпи или поредица от такива. Направи 75 тази година да ми е жива и здрава.

Общи условия

Активация на акаунт