Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

  • 13 556
  • 341
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 4 519
А пускани ли са половите хормони на трети ден от цикъла?
Инсулин + кръвна захар?
Също, Витамин D, B12, фолиева киселина и т.н.?
Това са доста важни изследвания.

# 211
  • Мнения: 1 067
Момичета, споделете по кое време спрямо цикъла в месеца е удачно да се направят изследвания на половите хормони или съответно, ако няколко пъти трябва да се пуснат. Търся евентуално дисбаланс на естроген/прогестерон.

# 212
  • Мнения: 9 567
Момичета, споделете по кое време спрямо цикъла в месеца е удачно да се направят изследвания на половите хормони или съответно, ако няколко пъти трябва да се пуснат. Търся евентуално дисбаланс на естроген/прогестерон.

Половите общо се казва (от лекари) на 3-5 ден от цикъл, но в темата за хормоните казват, че е най-добре на 3-ти - LH, FSH и естрадиол. Прогестерон се пуска или на 21 ден, или по-точното е след доказана овулация на 7-ми ден. Аз затова се отказах от него, че ми е зор да си определя О, трябва да взема тестове и т.н. Пуснах пакет от LH, FSH ,естрадиол, пролактин, тестостерон и ТСХ и затова отидох на 5-ти ден, защото ми е чист ден (желателно за пролактин и щитовидните). Ако искаш погледни темата, на първа страница ги пише https://www.bg-mamma.com/?topic=1347129

    # 213
    • Мнения: 126
    Момичета, някой може ли да каже добре ли е при завишен креатинин да се пие DHEA

    # 214
    • Мнения: 61
    Здравейте. Оказа се, че съм с дефицит на цинк(като много други) и мед на долната граница. Четох, че цинка е важен за конвертирането на Т4 в Т3. Някой взимал ли е комбинирана добавка от двете или по отделно? Колко милиграма ви изписаха? Иска ми се да е с по-изчистен състав, защото това ще е 4тата добавка, която вземам, а масово съдържат магнезиев стеарат и др.

    # 215
    • Мнения: 153
    Здравейте, имам проблем, май съм предозирала  л тироксина и от хипо минах в хипер. Има ли някой, който е бил със същия проблем и как го разреши? Ще се оправи ли само със спиране на л тироксина или ще трябва да пия други лекарства за вдигане на ТSH? Пред ин витро с донорска яйцеклетка съм, ще трябва ли да отлагам процедурата? В голям стрес съм, откакто снощи видях резултатите. Не знам далида пия тази сутрин изобщо л тироксина?
    На 15 юли ме диагностицираха с Хашимото и хипофункция.
    TSH      6.13       (0.27 - 4.2)
    FT4      14.04      (12 - 22)
    FT3      4.44        (3.1 - 6.Sunglasses
    Започнах да пия л-тироксин 50.
    На 1 септември направих пак изследвания, резултатите бяха:
    TSH      2.13       (0.27 - 4.2)
    FT4      15.96      (12 - 22)
    FT3      3.95        (3.1 - 6.Sunglasses
    Ендокринологът ми вдигна дозата от 50 на 75 за да може да падне ТСХ до 1.5.
    Обаче вчера си направих нови изследвания за да видя как е положението преди ин витрото и ето това са резултатите:
    TSH      0.061       (0.27 - 4.2)
    FT4      26.18      (12 - 22)
    FT3      5.46        (3.1 - 6.Sunglasses
    Вземам от една седмица естрофем, метилпреднизолон, витамини Е, Д, В12, ФК, аспирин кардио. Четох обаче, че естрофема повишва ТСХ, а не го намалява.
    Днес ще се опитам да се видя с ендокринолога, но не знам дали и кога ще мога, така че ще съм благодарна на някаква информация тук, поне да знам дали съм прецакала всичко или има надежда за оправяне. 😟

    # 216
    • Мнения: 1 067
    Да, предозирана си, но спокойно. Спри еутирокса за 48 часа и след това продължи с доза 62,5 мкгр. Всичко останало си го пиеш, както ти е предписано и на поне 4 часа разстояние от еутирокса. След 2 седмици виж как е тсх-то. Ако е твърде близо инвитрото, говори с лекар дали тр да се забави малко. По принцип мисля, че няма да има проблем с процедурата, но, разбира се, компетентно лице да прецени! Дори си мисля, че 50 мкгр ще са ти достатъчни извън бременност, просто не си имала достатъчно време от юли досега организмът да се адаптира към дозата.

    # 217
    • Мнения: 153
    Много ти благодаря, Bongobongo!
    След малко отивам да чакам пред кабинета на ендокринолога, да съм първа и да се вредя без час. Надявам се да не трябва да отлагаме ин витрото,  защото е другата седмица и затова така се уплаших. Дано може да се направи, че е с ДЯ в Киев и не знам как ще може да се реорганизира всичко.
    До вчера  нямах никакви симптоми, но днес ме стягат гърдите и едвам дишам, но подозирам че не е от хиперфункцията, а от стрес, снощи сред като си видях резултатите ревах до 2 през нощта.

    # 218
    • Мнения: 1 067
    Успокой се. Нищо не е "прецакано". От нерви ти е стягането. Виж какво ще каже ендото. До другата седмица има време да се вдигне тсх. Мисля, че няма да има никакъв проблем за процедурата.

    # 219
    • Мнения: 41 525
    Аз от ин витро процедури не разбирам,ама се успокой. Нищо фатално не е станало, нито си първата, нито последната в такава ситуация, лекарите със сигурност са го виждали много пъти и ще реагират адекватно! Стискам палци!

    # 220
    • Мнения: 153
    Много благодаря, Bongobongo и Happy! 🙏
    Ще чакам какво ще каже ендокринологът, но съм по-спокойна благодарение на вас. 🌹

    # 221
    • Мнения: 4 513
    Не знам доколко ще ти прозвучи успокояващо, но преди 4г. така подготвяйки се за забременяване(естествено), бях предозирала. Един бургаски "експерт" ми каза, че съм влязла в хипер и ми спря терапията. След две седмици бях с TSH 12, включих пак еутирокс и за седмица свалих на 6, а малко след това се оказа че съм бременна. Слава Богу всичко мина нормално.
    Имаш време, не се шашкай Wink успех

    # 222
    • weiter, weiter, ... weiterstadt
    • Мнения: 16 797
    Аз след раждането бях така предозирана.
    Обаче не ми дадаха лекарства за хипер, а ми пуснаха антитела за хипер, мисля TRAK. Понеже нямах, само ми намалиха дозата еутирокс и хормоните влязаха в норма.

    # 223
    • Мнения: 153
    Успях да говоря с ендокринолога. Каза от утре да пия 50 мкгр. Според него няма проблем за трансфера, до тогава TSH ще се вдигне. Седем дена сед това трябва да го изследвам и ще ми определи нова доза ако трябва. Каза, че трябва да поддържам стойност 1.
    Така че продължавам по план. Не мога да опиша колко ми олекна.
    Още веднъж благодаря на всички - asyalein, Г-жа Шантал, Happy, bongobongo, чудесни сте! 💐🙏💕

    # 224
    • Мнения: 172
    Здравейте, имам проблем, май съм предозирала  л тироксина и от хипо минах в хипер. Има ли някой, който е бил със същия проблем и как го разреши? Ще се оправи ли само със спиране на л тироксина или ще трябва да пия други лекарства за вдигане на ТSH? Пред ин витро с донорска яйцеклетка съм, ще трябва ли да отлагам процедурата? В голям стрес съм, откакто снощи видях резултатите. Не знам далида пия тази сутрин изобщо л тироксина?
    На 15 юли ме диагностицираха с Хашимото и хипофункция.
    TSH      6.13       (0.27 - 4.2)
    FT4      14.04      (12 - 22)
    FT3      4.44        (3.1 - 6.Sunglasses
    Започнах да пия л-тироксин 50.
    На 1 септември направих пак изследвания, резултатите бяха:
    TSH      2.13       (0.27 - 4.2)
    FT4      15.96      (12 - 22)
    FT3      3.95        (3.1 - 6.Sunglasses
    Ендокринологът ми вдигна дозата от 50 на 75 за да може да падне ТСХ до 1.5.
    Обаче вчера си направих нови изследвания за да видя как е положението преди ин витрото и ето това са резултатите:
    TSH      0.061       (0.27 - 4.2)
    FT4      26.18      (12 - 22)
    FT3      5.46        (3.1 - 6.Sunglasses
    Вземам от една седмица естрофем, метилпреднизолон, витамини Е, Д, В12, ФК, аспирин кардио. Четох обаче, че естрофема повишва ТСХ, а не го намалява.
    Днес ще се опитам да се видя с ендокринолога, но не знам дали и кога ще мога, така че ще съм благодарна на някаква информация тук, поне да знам дали съм прецакала всичко или има надежда за оправяне. 😟
    Мен си ме предозираха стабилно с доза от 125 в тироксин. Казаха - има време, изчакай да мине. Впоследствие ми откриха и подостър тиреоидит с преходна тиреотоксикоза. Искаха да приемам кортикостероиди, не пожелах. С какви симптоми си? Постепенно си намалява с 25, не спирай изведнъж. Аз бях развалина - задух, сърцебиене, потене, умора, ускорен пулс, редукция на кг, оскъден цикъл и тн…

    Общи условия

    Активация на акаунт