Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

• 36 625
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
А как стои въпроса с глутена в бирата? Обсъждали ли сте го?

# 466
Мога ли да помоля за коментар на резултати от август и от сега, след един месец на 0.25 еутирокс (след което тсх беше пак 9) и следващите два месеца на 0.50, в разл.лаб.,но съм дала референтните ст-ти. Явно малко тсх пада вече, но мърдат и тат и мат. Моля и за коментар на витамините, като юни витД беше 18 при референтни 7-50 ng/ml и от август пия по 20капки вигантол седмично (ако не забравя), а понякога и два пъти седмично. Плюс сега пуснах феритин, който тук препоръчвате. Желязото юни е било 12 при референтни 9-30 umol/l. Тепърва ще ходя на лекаря, който август считаше, че ако не мръдне много тсх,мога и да спра хормона, ако нямам оплаквания. Аз нямам. Само се потя нощем често. И съм си нервничка, но... нормално Simple Smile

Не е много по темата, но проверих и дъщеря тийн 14г за Хашимото и др. Притесняват ме нейните витамини. Юли вит. Д й беше 15ng/ml, a b12 - 439 pg/ml. Ето ги от сега. Не е пила нищо,освен комбинирани вит почти ежедневно от месец и слънцето през лятото. Има треперене на ръцете, което според лл ще се израстяло. Ще съм благодарна за съвети как да подходим към дефицитите.

# 467
А как стои въпроса с глутена в бирата? Обсъждали ли сте го?

Не помня да е обсъждан Simple Smile .  Аз лично не съм на безглутенова диета, но не пия...иначе има - безглутенова бира.

arino в сериозна хипофункция си, как така ще спира хормона лекаря недоумявам...за по-висока доза си. Относно симптомите - прочети първата страница, те са много и различни, едва ли нямаш.
Фолиевата е много ниска, като се вдигне тя, ще вдигне и желязото. Феритина трябва да е по-висок. Вземи не обикновена фолиева киселина а активната форма - фолат (например Неофолик мета), приемай 2таблетки (800мкг ) дневно поне 2-3месеца. Вит.Д също е доста нисък, 20к седмично е смешна доза за дефицит - падат се по 2-3к дневно което е профилактична доза. Трябва прием от поне 7-10к дневно + вит.К2 и магнезий.
След попълване на всички дефицити, функцията на жлезата ще се подобри значително!

За дъщерята - ниски са й В12, фолиева и Д.  Фолат за нея по 400мкг, вит.Д като на теб, В12 вземете някакви подезични таблетки метилкобаламин , те най-често са от 1000mcg . Има и на спрей за уста на БетерЮ (там едно впръскване е 300mcg)

# 468
Mibobo, много благодаря! Супер подробно, мерси много!!! Само две уточняващи въпросчета.

Мислиш ли, от б12 дефицита й треперят ръцете?

А за мен - не знам - така каза, популярен лекар е, в сф, просто каза,че сериозните резултати са много по-високи. Но направо все едно съм недоразбрала, ще видя сега на следващия преглед. И аз не знам. А защо според теб са разликите в тат и мат? Нормално ли е да се движат?

# 469
ТАТ и МАТ са антитела т.е. те са маркер, че има автоимунно заболяване. Организма ги е създал поради някаква причина (възпаление, непоносимост, бактерия, вирус и т.н.) и ако на тази причина са подейства по някакъв начин, те се влияят и могат да намалеят. Или ако причината се задълбочи и те се увеличават. На първа страница съм написала малко информация за тях.
Също на първа страница (прочети я, ще ти е от полза) са дадени какви трябва да са стойностите на оптималните щитовидни хормони, даже това да са в норма не е непременно добре, а какво остава като при теб с такива стойности.

Относно дъщеря ти и В12, принципно да, възможно е да има подобни неврологични симптоми при ниски нива на В12. Въпреки, че при нея, не е чак толкова критично нисък.

# 470
Да, мерси, ще чета още.
За нея - да, но предвид че наистина може от тийнството да е донякъде и не треперят и много много и като се добави б12... дано да отмине, особено след като надявам се успеем да оптимизираме витамините й.
Благодаря още веднъж.

# 471
arino, според мен са от ниските Б12 и Д симптомите на дъщеря ти. При мен се отразява(ше) по същия начин, че и по-зле, като паднат още повече;

# 472
Здравейте, мога ли да ви помоля за съдействие и за разчитане на резултати? За пръв път изследвам хормони на щитовидна жлеза и не съм много наясно. Благодаря предварително!

# 473
Няма автоимунно заболяване - Хашимото, но има известна хипофункция на жлезата. Т4 и Т3 са ниски, ТСХ не е толкова висок, но по-важни са щитовидните.

# 474
Благодаря за отговора Simple Smile След като Т4 и Т3 са ниски и ТСХ не е толкова висок, трябва ли да се насоча към ендокринолог, има ли повод за притеснение след като тези стойности са ниски?

# 475
Истината е, че за лекарите щом всичко е в норма, не обръщат внимание. Иначе реалната ситуация е такава, че функцията е понижена, вероятно имаш симптоми някакви от това. Ако не се вземат мерки, тя ще се задълбочи вероятно и хормоните ще излязат извън граници.
Може да се провериш за дефицити на витамини - вит.Д, В12, фолиева, желязо. Когато има дефицити функцията на жлезата се влошава, т.е. има шанс ако има такива и при попълването им нещата да се подобрят.

# 476
БТВ, беше този проф.ендокринолог, който за мен е платен от някоя фармацевтична компания, и му пожелавам едно козметично заболяване на него и на семейството му, и после да говори глупости по БТВ.
Ееее дразня се като говорят така тези лекари. Те и таласемията минор и пролапса на митралната клапа ги водят козметичен дефект, а мен си ме мъчат… 😖😖😖

# 477
Реално това са заболявания/състояния, които снижават качеството на живот, но не са несъвместими с него, влачиш си ги и си ги контролираш сравнително лесно от медицинска гледна точка. Факт. Сега, че цял живот изследваш, пиеш, напасваш- ама си жив, не е спешно, не е страшно, не трябва спешна операция, рядко има фатална криза и т.н. Просто се чувстваш зле. Гадничко е, но от гледна точка на много лоши заболявания, е така.

# 478
Момичета, Авирон Рапид съвместим ли е с Хашимото?
Била съм в контакт с положителен няколко часа на работа, в аптеката ми препоръчаха да вземам превантивно, но не можаха да ми кажат дали се приема при Хашимото.
ЛЛ е в отпуск, заместникът ми каза само цинк, селен и витамин Д.
В ремисия съм, но в момента съм на последен курс Респигард. Да не пресоля манджата.

# 479
Хашимотки го приемат и нямат оплаквания, но като цяло се води имуностимулатор и не би трябвало да се приема. В тази ситуация по-уместно е да приемете сладък пелин. Прочетете за него!

Общи условия

Активация на акаунт