Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

• 36 523
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета,
Малко помощ за резултатите ми:
Глюкоза 3,33 реф. Ст-ти (3,3-6,0)
fT4 0.990 реф. ст-ти (0,70-1,48)
TSH 2,618 реф. ст-ти (0,35-4,94)
Симптоми-липса на енергия, темп. 35,5....35,8,сънливост.косопад. Днес и ме пробожда в дясно.
Глюкозата е на ръба ☹️

С хипофункция си, но трябва да изследваш и FT3 + MAT + TAT, в случай че не си до момента. Идеята е да се види дали има автоимунен процес, т.е. Хашимото. Направи и ехография на жлезата. Само тогава ще имаш пълната картинка.
Наистина не е лошо да пуснеш и Инсулин на гладно, както са те посъветвали по-нагоре.

# 601
Благодаря Ви.
Скиорче, не пазя диети. Но не ми е добре, най вече нямам сили. Лл ми назначи вчера само това. В понеделник отивам.
Много се притесних.
Добър ендокриноюог в Пловдив, бихте ли ми препоръчали.

# 602
Мибобо, ако ти кажа че от 17 до 31 г. бях на противозачатъчни, не знам дали ще ми повярваш 🤣, даже не съм се замисляла за странични ефекти. Ама тогава целите бяха други де. Както и да е. Ще чета пак...

# 603
  • София
Благодаря Ви.
Скиорче, не пазя диети. Но не ми е добре, най вече нямам сили. Лл ми назначи вчера само това. В понеделник отивам.
Много се притесних.
Добър ендокриноюог в Пловдив, бихте ли ми препоръчали.
BIBI, не бързай да се притесняваш, просто преди да отидеш на ендокринолог си пусни и други изследвания, за да има той/тя  по-ясна представа за състоянието ти.
Трябват ти още:
ФТ3, ТАТ, МАТ, гликиран хемоглобин, инсулин, вит. Д и вит. Б12. Това е като за начало за пред ендокринолога. Направи ги в същата лаборатория! По-нататък ще пуснеш и други показатели, ако има нужда. Ендото също може да реши да ти назначи допълнителни.
Пий повече течности! Може и кръвното да ти е паднало. С тази КЗ си вземи един шоколадов бонбон, когато усещаш, че ти причернява или нещо друго сладко!
Успех и горе главата! Всичко ще се оправи!

# 604
Мибобо, ако ти кажа че от 17 до 31 г. бях на противозачатъчни, не знам дали ще ми повярваш 🤣, даже не съм се замисляла за странични ефекти. Ама тогава целите бяха други де. Както и да е. Ще чета пак...

Аз съм била 4-5г на Диане 35 заради ПКЯ , като тогава също не съм се замисляла за такива неща, казва ми лекарката слушам.... След време един ендокринолог казвайки му това, ме направи на нищо затова как съм могла да пия толкова време, хем съм влошавала функцията на жлезата, хем можело рак да си докарам и от тогава не искам и да чуя за хормонална терапия Simple Smile . Имах позната, която рано я изчистиха изцяло т.е. си влезе принудително в менопауза и тогава лекуващата й лекарка й каза, че няма да й изпише хормонална терапия, защото смята, че ще й навреди повече.
Иначе това са си мои страхове и мнение, никога не съм чела сериозно по темата за или против във възраст на предменопауза, затова си се поинтересувай лично и си реши сама.

BIBI спокойно, недей се шашка толкова. Просто се изследвай и като се види какво що ще се вземат мерки и ще се подобриш, към изследванията изброени по горе бих добавила и желязо. Съвсем възможно е от ниската захар да се чувстваш толкова зле, може и дефицити на витамини да имаш.

# 605
Възможно ли е да се появи чувство за постоянна сухота в гърлото от Хашимото, че напоследък имам тези симптоми...При мен има изменения в структурата на жлезата, установи се след ехографско изследване.

# 606
  • София
Сухота в гърлото може да се появи при завишена кръвна захар. Иначе от хашимотото не мисля…Споко за жлезата -не е стршно!

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 18:51 от Skiorche

# 607
Здравейте отново, още 1 въпрос, за съжаление в почивните дни няма кого да питам.
Вчера и днес имам гадене, възможно ли е да е от ниската глюкоза?

# 608
Да, при хипоглекимия често има гадене и повръщане, избиване на студена пот.

# 609
Благодаря.
Утре ЛЛ ще ми пусне още изследвания, да видим какво ми е, че да се лекувам. Не ми е добре ☹️

# 610
Утре ЛЛ ще ми пусне още изследвания, да видим какво ми е, че да се лекувам. Не ми е добре ☹️

Май повечето от показателите, които ти препоръчахме да изследваш, не минават по каса...

# 611
Ох много неприятно. Ами ще видя какво ще пусне ЛЛ И какво мога аз.

# 612
Здравейте момичета! Освен трите хормона ТСХ, FT3 и FT4, както и антителата ТАТ и МАТ. Някакви други изследвания трябва ли да пусна, преди да отида при ендакринолога. Запазих си час, но се чудя дастатъчно ли е това, за да ми определи от какво лечение имам нужда. Благодаря на отзовалите се!😊

# 613
Относно щитовидната жлеза, това е пълния пакет. Иначе е хубаво да се провериш за дефицити на витамини, ендокринолога разбира главно от вит.Д, така че може това да пуснеш евентуално.

# 614
Инсулин + Глюкоза на гладно, също така. Wink

Общи условия

Активация на акаунт