Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

• 36 529
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за коментара, Мибобо. Направих он лайн консулт. Казаха ми, че до 44-45 ползата от хормони надвишава риска от тях. Много вероятно е да ми изпишат. Ще преценя как се чувствам след като ги започна, дали да карам с тях или да търся алтернативи. Ще се консултирам поне с още един гинеколог. И ще го мисля.

# 586
Мен лично ме е страх от такава хормонална терапия, защото основно са естрогени доколкото знам, но ти си прецени.
Ето тази тема за която ти казах, погледни и там, момичетата ще са по-запознати, може да има и такива на хормонална терапия https://www.bg-mamma.com/?topic=1383630

# 587
Знам я темата, ще пиша в нея тези дни. Една от дамите беше писала, че е на хормони, чувствала се добре. Все още го мисля. Затова и питам.
Защо те е страх от хормонална терапия?

# 588
# 589
Здравейте момичета! Може ли мнение за изследванията. Не пия нищо, все още не съм ходила на ендокринолог. Имам час за 13.12. Притеснявам се и моля за мнение.

# 590
На мен ми се струва, че имате Хашимото с хипофункция на щитовидната жлеза. Тсх е над 2, Т4 е ниско, а Т3 високо. За антителата е ясно, те са над горни граници. Ще ви изпишат хормон вероятно. В12 също е ниско, както и витамин Д не е оптимален. Не мога да коментирам за връзката с другите хормони, момичетата ще кажат, те са по-наясно.
Не се притеснявайте чак толкова, просто ще ви изпишат хормон вероятно.

# 591
Благодаря!

# 592
При такива хормони не вярвам да и изпишат хормон, освен ако не цели забременяване. Ще и кажат само, че антителата са и високи, но това само се следи, ще и изпишат прием на витамин Б12, вероятно и селен, и ще и кажат след половин година да отиде пак на преглед.

Причината за високите антитела и как евентуално да ги свали, ще трябва да търси сама.

Ехография на жлезата правена ли е, има ли изменения?

# 593
На 48 години съм. Не ми е правена ехография. Имах проблеми с цикъла и затова направих тези изследвания. Какво имате предвид, като казвате да търся причината сама? Какво трябва да направя?

# 594
На 48 години съм. Не ми е правена ехография. Имах проблеми с цикъла и затова направих тези изследвания. Какво имате предвид, като казвате да търся причината сама? Какво трябва да направя?

Като начало прочети първата страница!

brumm страх ме е като цяло от хормонална терапия и най-вече от естрогенови препарати, тъй като са предпоставка за рак на млечните жлези. Прочети тук в края https://nutrigen.bg/3948/%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82-%D1%80%D0%B8%D … 0%B4%D0%B0%D1%82/

# 595

Високите антитела са провокирани от някакво възпаление в организма, но рядко ендокринолог ще търси тази причина. Просто казват, че това не се лекува, а само се следи. Погледни първият пост, там е обяснено какво можеш да направиш.
Аз имах ТАТ над нормата, лекарят ми каза "нищо не правим, няма лечение". Сама се заех да опитам да го вкарам в норма и тази тема ми беше много полезна. Лекарят в началото дори ми натякваше, че много съм отслабнала и не се вслуша в обясненията ми, че не целя отслабване, а то се е случило с промяната на хранителните навици.

Отиди на ендокринолог и настоявай за ехография, за да се види има ли някакви поражения по жлезата.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 18:42 от Дидичка

# 596
Благодаря ти Дидичка!

# 597
Здравейте момичета,
Малко помощ за резултатите ми:
Глюкоза 3,33 реф. Ст-ти (3,3-6,0)
fT4 0.990 реф. ст-ти (0,70-1,48)
TSH 2,618 реф. ст-ти (0,35-4,94)
Симптоми-липса на енергия, темп. 35,5....35,8,сънливост.косопад. Днес и ме пробожда в дясно.
Глюкозата е на ръба ☹️

# 598
  • София
Bibi, да не пазиш някаква строга диета, свързана с гладуване? Захарта е много ниска. При мен беше подобна два месеца след началото на АИП-диетата, която беше силно ограничена. Температурата винаги ли ти е такава? Да не би да си боледувала скоро (много хора, изкарали Ковид споделят за такава температура).
За косопада трябва да си пуснеш феритин и да видиш какви са стойностите ти и на желязо. Проверявала ли си се за други дефицити на витамини и минерали? фТ3 пускала ли си? ФТ4 ти е нисък.
Пусни още изследвания, за да ти се изясни картината! Гликиран хемоглобин и инсулин на гладно също.

# 599
При ИР също се случва понякога да е много ниска захарта.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 18:02 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт