Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 67

• 36 615
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Дидичка, взимам си го Авирона без никакво притеснение. Това е хранителна добавка, която благоприятства естествената защитна функция на организма. Не е изопринозин и чак за имуностимулатор не мога да го приема.Simple Smile

# 481
Здравейте, признавам си, че изобщо не съм чела в темата и не знам дали питам на правилното място.
Бихте ли ме ориентирали какво означават следните резултати:

ТАТ -  512.50 IU/mL   (до 115.00)
МАТ - 11.21 IU/mL   (до 34.00)
ТСХ - 2,50
FT3 - 4.90  pmol/L      
FT4   - 12.85 pmol/L

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 23:28 от Анонимен

# 482
Хашимото с хипофункция - автоимунно заболяване и нужда от синтетичен хормон, който обаче няма да ти изпишат с тази стойност на тсх, въпреки че вече имаш нужда от него. Ако пускаш изследвания друг път, изписвай и реф стойности.

# 483
Bongobongo, благодаря!
А какви би трябвало да са симптомите, защото аз се чувствам добре.
Някакви добавки или диета могат ли да помогнат?
Извинете ме, че питам така наготово, ще започна да чета в темата☺

# 484
А по каква причина пуснахте изследванията?

# 485
Bongobongo, благодаря!
Някакви добавки или диета могат ли да помогнат?
Извинете ме, че питам така наготово, ще започна да чета в темата☺
Всичко е изредено на 1 стр, 1 пост. Добавките са задължителни след изследване за дефицити. Диетите са спорни - при едни имат ефект, при други не.

# 486

Симптомите може да са стотици, съвсем буквално!
Винаги ми е било странно, като някой каже, че се чувства добре... Съвсем никакви здравословни оплаквания ли нямате, съвсем нищичко, за което да се хванете? Или може би просто не се задълбочавате?

# 487
Наистина, съвсем никакви здравословни оплаквания нямам.
Изследванията пуснах, защото живея в чужбина, а тук не можеш да си самоназначиш такива, и по принцип без оплаквания е дълга и широка да си поискаш. Имах пътуване до България и реших, че ще е добре да направя.
Всичко останало ми е съвсем в норма, Б12 и Д3 са ми на горна граница.

# 488
  • столицата
Има ли някой отключил друго автоимунно заболяване след Хашимотото?

# 489
Аз.
На мен ми е чудно как човек, който няма никакви оплаквания, решава да пусне пакет щитовидни. Не би ми дошло наум, ако всичко ми е наред.

# 490
Аз.
На мен ми е чудно как човек, който няма никакви оплаквания, решава да пусне пакет щитовидни. Не би ми дошло наум, ако всичко ми е наред.

На мен хич не ми е чудно.
Също живея извън България и разбирам перфектно. Правя си списък с изследвания, които искам да си пусна като се прибера, защото тук няма кой да ми ги пусне, ако нямам оплаквания.
Аз също нямах конкретни оплаквания и след като много, много, много настоявах, ми пуснаха щитовидни и резултатите са умопомрачителни.

# 491

Не знам това заяждане защо е? Казах в лабораторията, че искам пълни кръвни изследвания, а не конкретно пакет щитовидни.
В крайна сметка пиша като анонимна тук, и не виждам защо трябва да лъжа, че нямам оплаквания. Точно обратното, бих си признала и най-незначителна болежка, защото търся помощ все пак. Аз съм на 50+, това е втория път, който правя пълни изследвания през последните 20 години. Преди това само докато съм била бременна са ми правили стандартните. Това много ли е?

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 14:29 от Анонимен

# 492
Не зная защо реши, че е заяждане, изразих учудване от този тип поведение - без оплаквания да се пускат пакети с изследвания. Сега разбирам, че е честа практика при живеещите в чужбина, ок.

# 493
  • столицата
По-добре е ако може да се реагира превантивно, че после нещата по-бавно и трудно се случват. Добре е, че са открити своевременно.
При мен пък обратното, имах си оплаквания и никой лекар не се сещаше да ми каже да си пусна ТСХ. Та колко други  доктори посетих и колко други проблеми ми откриха преди да стигна до Хашимотото

# 494
Не смятам, че Lemy се заяжда, аз също щях да питам като няма оплаквания защо са правени изследванията. Просто не съм мислела, че пълни кръвни изследвания, включват щитовидни...може и да греша разбира се. Но си мислех, че са основно - кръвна картина, холестероли, кр.захар, натрий, калий и т.н. по-общи които са. 
Иначе няма лошо да се изследва човек като превенция, въпроса е, че изследванията са десетки и човек не може да се провери за всичко....и би трябвало някакви симптоми да го насочат, затова е питането и учудването ни.

Иначе аз съм споделяла и преди, че позната живееща в Гърция каза, че при профилактични изследвания на дъщеря й на 9г засичат завишен ТСХ. Тоест там явно ги следят тези неща и то при децата още.

Общи условия

Активация на акаунт