Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 972
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • гр.София
За изминалото време да видяхте някой да следи за спазване на заповедите? За какво изобщо ги бълват? В Държ администрация- може.Но по заведенията, в Гр Тр - хич. В залата ми по йога,дето е и малка- вдигнаха отдавна бройката за допустимо присъствие и т.н , и т.н
А децата - по домовете.

# 271
  • София
Да ви кажа, събитията в Афганистан и масовото преселение на туземци в Европа, буди в мен много по-голямо безпокойство от Ковид.
Идва ми вече неизмерно в повече цялата истерия с този вирус. 
Не знам какво ни очаква, но истински съм притеснена за бъдещето...

# 272
  • София
В тази връзка си спомням как докато баба беше жива, веднъж седнахме да си говорим за 9-ти септември. Питах я не са ли подскочили, не са ли тръгнали ужасени да емигрират. Тя каза: "Ама ти не си мислѝ, че нещо веднага се промени. Ние с дядо ти се оженихме през 1946-та в църква. Много постепенно започнаха да се променят нещата и когато се усетихме, вече беше късно. А и явно бяхме започнали да свикваме".
Та седя и умувам има ли аналогия със сегашните събития.

# 273
  • Пловдив
Аз просто ще се сниша и чакам вълната да си мине, като се надявам да нвма супвр сериозни мврки, за да мине бързо. Мислех да резервирам някъде за 6 септември, ама... май май тогава ще е пик, съответно може и да затворят хотели. Та съм се отказала.
Слънчева , абсолютно да!

# 274
И аз от неразбралите, два пъти чели заповедта. В това обекти влиза ли офиси на фирми?

# 275
  • София
Офисите влизат в графа администрация.

# 276
И аз от неразбралите, два пъти чели заповедта. В това обекти влиза ли офиси на фирми?
А под "мероприятия" какво се има предвид? Щото то и убийството може да бъде тълкувано като мероприятие...

# 277
А под "мероприятия" какво се има предвид? Щото то и убийството може да бъде тълкувано като мероприятие...
Именно, 4 човека си работят в едно помещение, с епизодични външни контакти. Наистина на Ананиев беше ясно какво се иска. Няма месец откакто си върнах компютъра в офиса ...

# 278
  • у дома...
Направо съчувствам на колегите от общинския оперативен щаб. Евентуално ще въртят администрацията по график на работа. Нашият отдел в момента сме две - една на гише и една в кабинет. Та най-вероятно няма да ни "огрее" онлайнЪт.

# 279
Тръпна и вехна да чуя какво се случва за концертите на открито - имаме билети и вече веднъж беше отлаган....

# 280
  • София
От юни миналата година ние с мъжа ми живеем живот силно доближаващ се до истинския ни такъв, този отпреди Ковид ерата. Да, пътуваме по-малко зад граница и не ходим по заведения, когато не работят, но останалото си е същото. А за дъщеря ни не е. Колкото и да ненавиждам постановката хоум офис, и в такъв бих останала да работя. Само и само децата ни да получат обратно повече от нормалния си живот. Включително и поради тази причина се ваксинирахме веднага, щом се появи възможност. И нямам проблем с никакви заповеди дори и да не ми харесват. Всички трябва солидарно да понесем негативите. И понасяйки ги, с чиста съвест да се борим и настоятелно да изискваме по-доброто бъдеще на децата си.
Give and take, само това мога да кажа. Но очевидно това не е ценност, която обществото по нашите географски ширини споделя.

# 281
  • София
Същото мога да кажа и за нас.
Затова пък рязко се увеличиха излизанията на детето и не налагам ограничения в тази посока. Дано и септември се задържи топъл, че ако ги затворим от сега пред компютрите...

# 282
A aз утре ще звъня по 3 хотела, защото мислехме да правим автопоход, точно какви ще са им мерките.. Честно така ми писна, че съм на път да анулирам всичко..
Сертификат нямаме, ако ще правя два теста за да спим 6 вечери... няма да стане.
Всъщност очаквах точно така да постъпят с всички бизнеси, които имаха право на помощи. Сега хем имат право да работят на 100%, но само с ваксиниран или тестван персонал и клиенти, или на 50% с всички, но без обезщетение..
Ще се тестваме за антитела след 3м пак и изобщо не ме интересува какво казват и как ваксинират. Наша позната е в Ковид отделение изкара го още преди Нова година, антителата й са високи и не се ваксинира. Пак си е в отделението. Доверявам се на нея, а не на разни държавни служители, които бързат да преизпълнят плана.

И аз като Доня приготвих на село бункера и съм готова, ако пуснат ДО, да изпълзя напролет чак.

# 283
  • София
Прочетох 2-3 пъти заповедта, за да схвана мерките. Нещо наопаки ми се струва написана. Прозира целта да се увеличат ваксинациите.

Не знам как ще приема 15 септември без отиване в училище. За мен това е един от любимите празнични дни в годината. Въпреки че тази година, не заради Ковид-а,за първи път няма да ходя с децата или поне с някое от тях.

# 284
Абе работата е далеч от Give and Take ... Засега е само Give ... И аз дадох своя дан с ваксина .... ама какво от това... И националния план за рестриктивните мерки е с ниски заложени цифри, та тъмно червената зона съвсем скоро ще се окаже реалност /500 на 100 000, ако правилно чета - това трябва да означава 0,5% заболели - при тази цифра правим пълно затваряне на държавата/.
Оф, айде стига с Ковид темата, че тегаво стана - стискам си палци културното мероприятие да не отпадне... пък ако не стане - ще се компенсираме с нещо друго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт