Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
  • София
В тази връзка си спомням как докато баба беше жива, веднъж седнахме да си говорим за 9-ти септември. Питах я не са ли подскочили, не са ли тръгнали ужасени да емигрират. Тя каза: "Ама ти не си мислѝ, че нещо веднага се промени. Ние с дядо ти се оженихме през 1946-та в църква. Много постепенно започнаха да се променят нещата и когато се усетихме, вече беше късно. А и явно бяхме започнали да свикваме".
Та седя и умувам има ли аналогия със сегашните събития.
Ред, това явление си има име: "Синдромът на сварената жаба" . И за съжаление е много вярно.
https://milenagoleva.com/sindromat-na-svarenata-zaba-v-kakvo-pro … te-energijata-si/

# 286
Наистина стига ковид дискусия. Чакаме да обявят вариантите и толкоз.

# 287
Става все по- студено сутрин. Лятото си тръгва....
Не ми се мисли за Ковид, защото почват да ме настигат паник- атаки. Голяма част от близките ми не са ваксинирани и не са боледували. Лъч надежда се появи вчера, попаднахме със сестра ми на списание с висок импакт фактор, в което имаше статия, че зелен чай с високо съдържание на кетахини е предотвратил хоспитализацията на група от десет човека, чакаща за прием в болница със сериозни симптоми. В него беше поместено и доказателство, че Парацетамол е по- добре от Нурофен, намалява и силата на вируса. Това го предполагаха отдавна, но в такова списание звучи по- авторитетно.
След днешния кошмарен ден на работа, който се очертава, ще ни се наложи неочаквана почивка. Не можем да спим две нощи вкъщи, защото на долния етаж заливат пода, трябва да съхне. И ще отидем за малко в едно село до Дряново.

# 288
  • Между гори и планини
Направо рязко се смени времето. До преди седмица беше жега. При нас нощем става към 14°, хем съм с тънко одеало и гърбът ми е схванат от отворения прозорец.

# 289
  • София
Amanda, с какво точно ще заливат пода? Ако правят замазка, има бързосвързващи материали (цимент, саморазливна замазка) и след 24 часа може да се стъпва.

# 290
Не знам, не съм ги питала. Предполагам, че с цимент, но са казали, че е добре до неделя да не стъпваме. Днес ще я правят
П.П Да, с цимент.

# 291
  • София
Red, не разваляй сега почивката на хората. Друго си е по задължение да се изнесеш.Sunglasses

# 292
  • у дома...
Както и предположих - заповедта на Кацаров хвърля в джаза всички оперативни щабове. И общински, и областни.

Девойката се гласи за събота да ходи на пижамено парти в София. От два дни има тениска "Mother of dragons" и само където не спи с нея. Колко малко му трябва на човек, за да бъде щастлив...

# 293
  • София
Е аз все пак да кажа - бързосвързваща замазка CERESIT CN 85. Смесва се с пясък.
ПП: Даже след 6 часа може се стъпва. След 24 часа беше за друг продукт, за саморазливни замазки, този е за обикновена.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 09:26 от Red

# 294
  • София
Аз доколкото четох и най-вече разбрах новата заповед изискването за ваксиниране, преболедуване или PCR тест е за персонала на т. нар. обекти, които искат да продължат да работят с 50% капацитет, а не да минат на 30%. Защо в медиите пише и за посетителите? Някой може ли да намери текста за посетителите?

# 295
Точки аа и бб касаят посетителите.

# 296
  • София
Ще се връщам да чета. Явно не съм догледала.

# 297
Е аз пък заповедта я разбирам така  100% ако всички са със сертификат/тест и вече намален 50%, а днес се чакало заповед за 30%, ако искат да работят с неваксинирани+неболедували

# 298
  • София
Момичета, тези нови членове 7а, б и в се отнасят само към т. 7 от предходната заповед на МЗ РД-01-647/29.07.2021. Ето я т. 7 и тя се отнася само за заведенията и обектите по чл. 124 от закона за туризма, игралните зали и казината. Ето я точката
7. Посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им и носене на защитни маски за лице от персонала.

Т.е. при тях може и да е 100 % посещаемостта, но само при ваксиниран  (преболедувал или с тест) персонал и посетители. Останалите остават на 50 %.
А 50% твърдо е за държавната и общинска администрация и пожелателно за частния сектор.
В останалите си разпоредби остава да си важи Заповед РД-01-647/29.07.2021 както и РД-01-646/29.07.2021.

Аз съм в администрация и днес ще правим графиците като ръководния персонал остава на работа и не влиза в графиците. Аз се водя от ръководния така че за мен хоум няма да има.

# 299
  • у дома...
Мони, точно така е заповедта. Само, че аз от март месец заведение на 50% от капацитета не съм видяла да работи. Особено по курортите лятото. Много интересно как ще процедират сега по морето.

Общи условия

Активация на акаунт