Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 26 010
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Скрит текст:
Тази заповед очаквам да се промени и да започнат да я тълкуват, че и в магазин има струпване на хора или в ГТ, съдейки от запада. Това си е чисто "стимулиране" за ваксиниране. Като не успяха да убедят хората в безопасността и ефикасността на ваксината, ето заповед...
Аз имам сериозно подозрение, че и версията с опасната за младежи Делта е чиста спекулация, по същия повод. Делтата я има от кога - март, април? Чак сега, когато излязоха разрешенията за ваксинация на младежи, се оказа, че има вариант опасен за тях... А и на хората наистина все по-малко им пука от вируса, контролът започва да се изплъзва -защо да не засвирим по тънката струна на хората?
А иначе, в ученическите лагери, които пламнаха, децата все са безсимптомни. 🤔
Аз също. Което е меко казано отвратително. Върх на безчовечност.
НЯМА научно изследване, което да потвърждава по-висока заболеваемост на децата от ковид. Всичко, което излиза във виртуалното пространство е от различни организации, които публикуват различни наблюдения в областта, представени по начин, съобразен с техния личен интерес, който не съвпада с този на обществото, нито с този на родителите. Пак забелязвам страшно политизиране на здравния проблем.

# 361
  • у дома...
От началото на КОВИД аз специално минах през всички възможни етапи. От страха, слушането на всеки брифинг, през депресията от празните улици и страха от многото пришълци в общината, през паниката при първите болни колеги. И очакването на свободното ваксиниране. И загубата на близки и приятели. Явно катарзисът при мен беше когато боледувах. Изследвам си антителата, имам си. Но насила ваксинация не е по вкуса ми. Няма да ходя на кръчма, не че съм се разсипала. Година и осем месеца целият свят е безпомощен пред вирус? При сегашните технологии? Много съм далеч от конспиративните теории, но нещо не ми се връзват нещата.

# 362
  • софия
И за толкова време не откриха лекарство, а продължава натискът с ваксините? Че, на всичкото отгоре, се оказва, че и ваксинираните пак боледуват и те пренасят. Ама по-лееееко Grinning
Случва се всичко, което Мангъров и Чорбанов обясняват от самия ден първи - всеки вирус има определен, добре познат път на развитие и нищо не може да го промени.

# 363
шмърциплянку, аз отдавна не се информирам за ситуацията с Ковид от български източници, без значение кои. Тук нивото на дезинформация е толкова високо в посока на която и да е от тезите. И никаква статистика не ни се дава, само екстраполираме от тази, която правят по света на база отново на измислени числа. А не е никак сложно - толкова заразени, толкова хоспитализирани, по ваксинационен статус, по възраст, по клинична картина. Ей, дори собствения си план не спазват. Алибеговци днес разбраха, че трябвало отдавна да работят на 50%, пък те им позволяват вече на 100%, ама с условия. Вирусът е безмозъчно, безклетъчно нещо, което само се докопва до гостоприемник и се дели, отново и отново. Основният проблем  е в системата  и в ценностите ни, глобално.

# 364
Cygnus, аз никога не съм се информирала от български източници. Следя надеждните, следя медицинските, в които такава информация за повишена заболяваемост при децата не открих, колкото и да търсих целенасочено.
Още от началото на пандемията сравнявах как се процедира с управлението ѝ. Мутафчийски, колкото и да не беше харесван, беше изключително добре информиран за световната обстановка и всеки нов факт, с което спечели доверието ми.
Алтернативното управление сега дори няма екип, който да се занимава и следи само това. Като разграден двор е и си личи по хаоса.

# 365
За САЩ четох, в конкретен град. Но мен специално и предишната заболеваемост сред децата не ми се виждаше за подценяване. Да, Мутафчийски наистина беше винаги много информиран. Много пъти съм си мислила, ако беше продължил да е начело на щаба, как щяха да изглеждат нещата сега.

# 366
За САЩ четох, в конкретен град. Но мен специално и предишната заболеваемост сред децата не ми се виждаше за подценяване. Да, Мутафчийски наистина беше винаги много информиран. Много пъти съм си мислила, ако беше продължил да е начело на щаба, как щяха да изглеждат нещата сега.
Мисля, че ако му беше позволено на него да управлява кризата в България, изобщо нямаше да има такива огроми последствия за обществото. Обаче не, трябва да се съобразяваме с EU, с политиките им, с всевъзможните щуротии и претенции...

# 367
шмърциплянку, аз отдавна не се информирам за ситуацията с Ковид от български източници, без значение кои. Тук нивото на дезинформация е толкова високо в посока на която и да е от тезите. И никаква статистика не ни се дава, само екстраполираме от тази, която правят по света на база отново на измислени числа. А не е никак сложно - толкова заразени, толкова хоспитализирани, по ваксинационен статус, по възраст, по клинична картина. Ей, дори собствения си план не спазват. Алибеговци днес разбраха, че трябвало отдавна да работят на 50%, пък те им позволяват вече на 100%, ама с условия. И проблемът не е във вируса, това е безмозъчно, безклетъчно нещо, което само се докопва до гостоприемник и се дели, отново и отново. Проблемът е в системата  и в ценностите ни, глобално.
               Аз пък не намирам смисъл през половин час да ме уведомяват за всичко,което си писала.Не вярвам на нито един източник на информация - наш или чужд.Вирусът се използва за решаване на политически и икономически интереси и тези интереси не са моите.Напротив нарушават моите.През живота си съм минала през информация за епидемии ,поява на нелечими болести -  спин,птичи,свински грип и т.н. и нито веднъж такъв тон не е имало в СМИ.Лее се не точна и компетентна информация,а помия целяща да сее страх и паника.Мерките без грам мисъл.Те и за това толкова се спазват.Слушайки всичко,което ни се набива в един момент си казваш "да става каквото ще" ,защото отдавна се чувстваш заложник в чужда игра,която най-безскруполно използва новия вирус.Няколко пъти чувам - за да не изхвърляме ваксини! Та питам - вие за мен и здравето ми ли се грижите или за собствените си интереси.Да се ваксинират хората със здравословни проблеми.О,кей,но защо тогава дъщерята са я питали 100 пъти преди да я ваксинират има ли диабет,какви са стойностите на захарта и.Направило и е силно впечатление,защото тя си е носила изследванията,които направи преди два дни и никой не им е обърнал внимание и не е дал съвет,но са разпитвали за диабет и то неколкократно.
                Мнението ми за Мутафчийски изобщо не съвпада с изказаното.Той беше първия,който чертаеше пълни стадиони с трупове и ....просто не искам да си спомням,но стана проводник точно на това,което се нарича пълна дезинформация.Може и да е бил много информиран,но на всички ни е ясно,че всяка информация може да се ползва по различен начин от различни хора и да се използва така ,както им е изгодно.
                Днес попаднах на клип и ми хареса протеста на французите.Наредили маси и столове на улицата и си седят ,като в кафене.Покрай тях щъкат полицаи ,но не могат да ги гонят и глобяват,защото  не са в заведение.Та сега се замислям каква форма на протест ще помогне за нормално отношение към децата ни.През тези години все го отнасяха децата ни и то големите.Малките няма кой да ги гледа,ще се вдигнат родителите,ако ги спрем и....давайте да прехвърлим тежестта върху по-големите ученици и то в гимназиите.Не ми се вярва,че всичко това се случва на децата ни , а ние седим и гледаме умно.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 18:02 от Didia

# 368
Добре де - повечето деца са безсимптомни, ясно има деца и с пневмонии и такива в болница.., но колко са като %.
Защо частта от обществото, която го кара най-леко е най-наказана?

В САЩ от 15.08 братовчедката тръгна присъствено с маска, в горен курс е, на 16г.

Във Варна цяло лято няма 50% в заведенията, даже бих казала поради многото хора наблъскаха масите още повече. Плажовете в града не ги помня така от студенстките си години, когато не всеки младеж разполагаше с личен автомобил и се посещаваха основно от студенти в сесия.
По АИ хотелите и тих ужас, маски няма дори персонала.. Абе явно сме си як народ
Не виждам да са спряли панаири и всякакви други мероприятия с голямо струпване на хора.

# 369

Аз пък не намирам смисъл през половин час да ме уведомяват за всичко,което си писала.Не вярвам на нито един източник на информация - наш или чужд.
Изобщо не държа да ми я оповестяват на половин час. Има си сайт, на който да я качат и който се интересува да погледне и интерпретира, както може. Разбира се, че се политизира ситуацията с вируса. Точно нашата страна е от ярките примери.

# 370
Мои първи братовчеди живеят в Калифорния.Тук са от началото на юни и си заминаха преди седмица,защото имат младеж абитуриент.Питах за обучението - присъствено в момента със спазване на мерки,предвидени със заповед.В клас са без маски на отворени прозорци и при невъзможност за отваряне ще сложат маските в час.Навън не са с маски.

# 371
  • София
Според мен, ако се изследват масово учениците, ще се окаже, че немалка част имат антитела.
Иначе в отношението си към вируса никога не съм стигала чак до паника и истерия. За мен много успокояващо беше това, че децата боледуват рядко и леко. Не че възрастните роднини не са ми важни, но някак друго е да го имаш и страхът за децата.
Най-голямата глупост беше това с маските на открито в топли месеци особено и затварянето на парковете.
Иначе за сега реших, че няма да бързам с ваксинирането, заради преболедуването през ноември. Вярно, че мина доста време, но се притеснявам, че ваксината ще модулира естествено придобития имунитет и не съм вътрешно убедена, че ще е по добър начин. Но това са си мои си някакви вътрешни размисли. А и все по-често попадам на информация, която е за все по-дълъг имунитет след преболедуване.
Според мен след този зимен сезон ще се доизяснят доста неща по отношение на ваксини и преболедуване.
Младежът е ок и с присъственото и с дистанционното, само не иска оня вариант с 2 месеца дистанционно и после 2 седмици присъствено, в които ги счупват от контролни.

# 372
  • Стара Загора
Бързам, чета, препускам....и едва смогвам да ви изчета. Голяма отпуска изкарах.
Бях една седмица на море, в Кранево, страхотно къще имахме, и плажът беше ок /е можеше малко по-малко цигани и румънци/ Летях с парашут!!!!! С наборът разбира се. Той оставя ли майка си сама в адреналините.
Сега се връщам до ви дочета, обаче искам да питам - някой да е ваксинирал набор/ка? Не искам ЗА и против ваксините спор въобще, моля ви. Просто питам.
Благодаря за новата темичка и за старите, които проспах
После пак ще пиша

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 15:42 от Хера

# 373
Не мисля че някой ще сподели за ваксина, предвид настроенията в темата.
Не е и нужно.
Аз пак казвам, не знам какви цифри се оповестяват, закрити  ковид отделения отново се разкриват и пълнят. Нашенската статистика е стъкмистика.

# 374
  • Стара Загора
Не мисля че някой ще сподели за ваксина, предвид настроенията в темата.
Не е и нужно.
.......
Явно трябва да прочета изтърваното.

Общи условия

Активация на акаунт