Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 26 019
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Не знам, но на мене ми се струва, че има шанс вирусът да самоизчезне, понеже разумът му нищо чудно да е повече от човешкия.
                     Аз също си мисля,че вирусът отдавна да си е отишъл,ако не го дирижират.Спират го с определени мерки/доколко и какви тема на друг разговор/ и го пускат,когато имат интерес.Как се развива една пандемия - обикновено първата вълна е най-силна и отнася много заболели.Преди поради не толкова добра медицина е нямало как да изготвят толкова бързо лекарства и ваксини и явно не е имало "умници",които да стопират развитието със затваряне.Следващите вълни са по-слаби и постепенно затихва.Сега - първата май се явява най-слаба и умишлено се създава паника.Включват се скъпоплатени екипи за изготвяне на ваксини със съмнителни параметри и не толкова добре тествани и на някой му хрумва колко може да спечели.Вълната се спира с мерки и след това умело се контролира.Дават ти да си отдъхнеш през лятото,а след това отново те вкарват в сценария.Така може да си продължава до безконечност,защото и ваксинираните разнасят и боледуват,и преболедувалите ги повтаря.Вирусът не губи сила,а напротив придобива такава.При това нещо не се сещам да съществува какъвто и да е вирус с един единствен щам.Винаги има развитие и нови щамове дори при най-простия грип.Малеее как пък го кръстих прост,а и той е навредил на много.При това още един плюс за манипулаторите - съсипваме образованието и...прост народ лесно се управлява.Последните избори много точно показаха,че това е една неоспорима истина.Разумът изчезва и.....се въртим като морски свинчета в колело.

# 391
Скрит текст:
Не знам, но на мене ми се струва, че има шанс вирусът да самоизчезне, понеже разумът му нищо чудно да е повече от човешкия.
           При това още един плюс за манипулаторите - съсипваме образованието и...прост народ лесно се управлява.Последните избори много точно показаха,че това е една неоспорима истина.Разумът изчезва и.....се въртим като морски свинчета в колело.
При така стеклите се обстоятелства не виждам причина де се тревожиш за образованието. Joy

# 392
То вируса че е ползван, ползван е. Лошото е, че ни касае и то по много лош начин. Няма как да платя и да съм сигурна, че няма да имам проблем.  Като как да си реша проблема с вируса сама

# 393
  • София
След като няма статистика, която да показва, че децата боледуват по-тежко напоследък, какъв е смисълът да се слагат ваксини на деца? Нали всяко нещо се преценява според това дали ползата е повече от риска. Щом за децата рискът при Ковид е като за грип примерно, аз не виждам смисъл от бърникане в имунната система.

Тийнката (14) на наши роднини в Канада е единствената неваксинирана от целия клас. Гледат я като прокажена, странят от нея. Това на какво прилича? Да раздадат по една жълта звезда, поне да официализират разделението. 😒

Напълно съм ЗА ваксинирането на рискови групи. Децата, за щастие, не са такава група.

Това трябваше да стане от самото начало. Ваксини за възрастни, хронично болни, рискови професии. Останалите си живеят живота и бутат икономиката.

Ще прозвучи безсърдечно, но не може да се паникьосваме за всеки вирус от такъв калибър. Има жертви. Винаги има. Вие нямате ли познати, починали от грип, ужилване на пчела, вирусен менингит и т.н.? Аз имам. Вземат се мерки и животът продължава. Иначе само съществуваме, а не живеем.

Майка ми е жена, преборила рак на гърдата преди 100 години, без нито за миг да падне духом, а като се разболя от Ковид, една седмица беше ни жива, ни умряла, въпреки че симптомите ѝ се свеждаха до еднократна лека Т и запушен нос. Телевизията виня за това.

Побъркаха ни. Не бяха камиони с трупове, не бяха заводи, произвеждащи чувалите за трупове, не бяха разходки в парка в редичка по един в оградени с полицейски ленти алеи.

Смеех се на ММ като ми развиваше конспиративни теории, но вече и аз почвам да се замислям.

Не че няма вирус, не че не е опасен и дори смъртоносен за някои хора, но управлението на тая ситуации намирисва  на огромна машина за пари.

Всеки, който се чувства застрашен, трябва да се ваксинира! Аз самата вероятно ще го направя, след още малко четене, че и моят имунитет не е безупречен. Но да ми се вменява задължение, особено за децата, и да ги гледат като чумави ми идва вповече.

Имам много въпроси, на които няма логичен отговор, но стана много дълго, пък с наборката сме в рядко добри отношения и ми пуска някакво японско аниме-криминале. Simple Smile

# 394
Илит, чудесен пост, все едно аз съм го писала.
И да, към момента няма нито едно авторитетно изследване, че децата боледуват тежко от Ковид. Единици са тежките случаи, по данни от cdc, британските здравни служби и др.
При тези данни да ни плашат и притискат с бъдеща детска заболеваемост за мен граничи с престъпен тормоз върху населението.

# 395
Хера, моите младежи са ваксинирани. В понеделник ще станат три седмици от втората доза.
Аз си имах своите доводи. Не се притеснявах кой знае колко от Ковид, но още по-малко се притеснявах от ваксината. Сметнах, че това е правилното решение за тях и все още мисля така.

# 396
  • София
Имаме си гости от Австрия. Пак говорихме за ваксинирането на децата. И те се чудят. Обаче ми беше припомнено нещо, което знам, но явно напоследък не е на дневен ред в мислите ми. Високият процент тежки и ужасни заболявания, които могат да се активират след години от влезли и дремещи в организма вируси. Та от тази гледна точка е малко смехотворно да се страхуваме от ваксината за децата като не знаем до какво може да доведе след години изкаран Ковид. Понеже за къмто 70% от видовете рак има подозрения, че се причиняват пряко или косвено от вируси в организма, не за друго.
То просто винаги е най-лесно да си подозрителен към едното нещо, за което знаеш и много спокоен за хилядите неща, които не знаеш

# 397
Абе уж нямаше да говорим за Ковид... пък вие днес пак там!
За ваксинирането на децата, мога да кажа безпристрастно от статискическа гледна точка, че са добра целева група да се върви към колективен имунитет чрез увеличаване броя на ваксинираните.

При нас от понеделник сме на 50% в офиса, нооо работодателя много хитро ще прави антигенни тестове и ще брои ваксинираните и накрая май ще сме пак 100% в офиса за мъка на някои по-млади колеги Wink Аз предпочитам в офиса, че с тоя котарак вкъщи беше пълен ад през хоумофиса зимата - нагриза ми цялото служебно оборудване. И вечно бях надрана. Вървят тиймс срещи  - и аз с едната ръка презентирам, с другата държа под котрол коп.лето. Пробвах да си затварям в стаята - нагриза ми вратите отвън, че иска да влиза. Сега е по-дебел и по-тромав, ама е същия гаден характер, та не ща да работя у дома с тоя насилник около мен Simple Smile

# 398
  • София
Хахахаха, Силвър! 😆
Неволи с котки. Питай ме, питай ме.

# 399
Знаех, че ще ме разбереш Grinning Heart другар си ми по съдба!
Ама си напред с материала - имаш вече 2ма калпазана. Аз още не съм готова за тази стъпка Wink

ПП Това малко като при децата - ако първото ти е буйно и трудно, не се рeшаваш за второ Wink

# 400
  • София
Ма оставѝ се, аз чак сега след 5 години разбирам, че първото ми е лошичко. И все така влюбена в мене тази Тереза, както и аз в нея. Горкият Уини мяука, че иска да играят, тя съска и хвърля огън и жупел. През решетката. Накрая няма да издържа и ще купя Calm Spot on, пък каквото ще да става.

# 401
Вървят тиймс срещи  - и аз с едната ръка презентирам, с другата държа под котрол коп.лето.
JoyJoyJoyJoyJoy
Представих си го този звяр неукротим!

# 402
  • Между гори и планини
Аз съм с 4 котки. Вероятно ако си бяхме в града щяхме да останем с 2. Само една мрази всички и всички я мразят. Госпожа Злобил, първата ми котка, която иначе е много кротка, мъркаща и безпроблемна. Но посрещна всеки нов с бой, съскане и вой. А те помнят, пораснаха и започнаха да ѝ го връщат.

# 403
  • Sofia
Не мисля че някой ще сподели за ваксина, предвид настроенията в темата.
Не е и нужно.
.......
Явно трябва да прочета изтърваното.
Хера, моята девойка е ваксинирана, бях го споделила и в предна тема. Ако нещо те интересува, пиши ми ЛС или в Месинджър.

# 404
  • София
Модерна е ли опция за деца в момента у нас?

Общи условия

Активация на акаунт