Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 988
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Туиг, защо не ползва тротинетките? Моят редовно с това се придвижват вече

# 436
  • о`майна лунна нощ е
Туиг, защо не ползва тротинетките? Моят редовно с това се придвижват вече

Имаме такава. Точно от идиотоустойчивите, които са за трикове и скачане по рампи. Ще му кажа да си я взима вече. Наистина положението с градския транспорт в Пловдив след 21 часа е плачевно. А рейсове по транспортната схема, които да спират до нас, имаме 7 на брой.

# 437
  • София
Микроцимент е това покритие в баните мисля. Много е красиво.
За праховете за пране - други алергии нямам, но от силно ароматизирани препарати само като отворя вратата на пералнята, мога да не спра да кихам половин час. С Ариел съм тотал щета. Дълги години купувах Персил сензитив. От година и нещо обаче взимаме от Виа Тракия едни големи кутии с италиански прах за пране, някаква тяхна марка.
Много съм доволна, няма никаква остатъчна миризма, а с една кутия, струваща под 20 лева изкарваме половин година. А ние перем ужасно много. Омекотители почти не ползвам, пак ми докарват страшно кихане.

# 438
Туиг, а такива под наем нямате ли? Защото да мъкне собствена и да се чуди как да я пази ако влиза в мол примерно, не си е работа. Друг е въпросът, че за това време чакане можеше да скочиш с колата и да го вземеш. Аз си играя ролята на такси, никак не ми тежи, дори ми е по-спокойно. А когато са повечко деца ги разнасям по домовете им, не мога да си представя да оставя някое дете на градски транспорт и да си прибера само моето, независимо дали ми е в посоката.

# 439
  • о`майна лунна нощ е
Мария, в случая с баща му не знаехме, че е излезнал с приятели и го установихме едва, когато се прибрахме. Проблем с това нямаме и той знае. Предвидливо наборът беше отишъл на спирката още преди 21 часа, точно, за да хване някой от последните автобуси, но удари греда този път. Излизат на центъра с приятелите. Няма родители покрай тях. Не ходят по молове. Друг път съм палила колата и съм го взимала, но сега нямаше как нито аз, нито баща му да го приберем, защото бяхме на повод и вече на по повече от една бира. Правило номер 1 е да не шофираме по никакъв повод, щом е употребен алкохол. През цялото време наборът пишеше, говорихме. Стратегически беше застанал в близост до една патрулка, за да има хора покрай него. Оправи се, но пак водихме разговора да си има не едно, а триста наум, че след определен час прибирането става сложно. Не, защото ни е страх или ще му се караме, а чисто технически. Накрая сам успя да си хване такси и да се прибере. През това време насолявах една от операторките на такситата, която ми говореше нелепици. Познавам се лично с единия от шефовете на таксиметровите фирми тук и ще говоря с него по въпроса, защото тази наистина ми вдигна кръвното.
Всичко завърши добре. Не съм имала съмнения, просто ме изнерви ситуацията.

# 440
  • София
Откакто се роди детето, пера само с Персил Сензитив на прах. Не ползвам омекотител - излишно и само товари с оше химия. Течен и капсули не ползвам,  защото не са добри за пералнята.
Къде в София може да се купи изгодно Персил?

# 441
  • София
Във Виа Тракия имат Dixan, което си е Persil. Обаче май не съм виждала сензитив версия. Там продават и Bio Presto, което пак е на Хенкел. Общо взето двайсет и няколко лева кутия за 100 пранета.

# 442
  • Между гори и планини
Тая пролет ни протече тръбата в мазата. При смяната мъжът ми откри, че е с наслоен прах за пране от хората преди нас. Аз от години ползвам течен препарат който сипвам в мерителна чашка и слагам в прането. По тръбите се губи и наслоява много прах за пране.

# 443
  • София
То сигурно всичко се наслоява, но и аз знам, че течните препарати и омекотители са много по-зле за пералните.

# 444
И на нас ВиК хората Grinning ни казаха, че трябва да ползваме само течен перилен препарат, който да слагаме вътре в прането.
Много хубави котета и кучета. Аз си имам слабост към кокерите -най- добрите, мили и сладки същества на света:heart:

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 13:36 от Amanda.D

# 445
  • Между гори и планини
Защо, като са течни, не се ли разтварят по- лесно?
Иначе има разни еко продукти, но как се справят с петна нямам идея.

# 446
Преди години проектирах няколко сгради на голям вносител на чужди и производител на бг перилни препарати. Много интересни проекти и прекрасни инвеститори. Та си говорихме с тях, че им е голям проблем, че народопсихологията е да се купуват кутии с прах за пране. От тях научих, че в кутиите за прах и в капсулите количеството перилно вещество е едно и също, разликата е в баласта в кутиите. Този баласт им оскъпява всичко: транспорт, опаковки, складово пространство. Но са принудени да ги правят така, защото концентратите просто не се купуват. Аз въпреки, че го знам, също купувам големи кутии за прах.

# 447
  • Между гори и планини
Аз рядко пържа ( кюфтета например), мазнината никога не хвърлям в мивката. Събираме в тубите от вода, после избърсвам тигана с хартия и чак тогава го мия. Гледах документален филм, как почистват тръбите в Лондон. Край ресторантите които изливат мазнини е ужас. Мазнината изстива и се наслоява в лепкав каучук...

# 448
  • София
Озадачена съм. Поне трима техници са ми казвали, че за уредите е по-добре да не се ползват течни препарати. Сега потърсих в Гугъл, разни англоезични ревюта твърдят обратното.

# 449
  • Някъде в Европа...
Аз ползвам само дозичките (бомбички им викаме) на Ариел. Купувам си големите опаковки и донаждам в пласмасовата им кутия. Омекотител - тях ги сменям. Най-съм доволна като траен мирис от един израелски (Сано Максима концентрата). Много харесвах и турския Юмуш зюмбюл, но мисля, че го спряха него. И в Турция го търсих това лято, нямаше го. .
Мазнина и въобще готвено, изсипвам в тоалетната...

Общи условия

Активация на акаунт