Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 979
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • Между гори и планини
Юмюш продават на неделния пазар в Джулюница. Отиди ако имаш възможност. Аз и ароматизатор за въздух си взех. Има и немски и италиански почистващи препарати. Другият вариант е като ходя да огледам и като идваме в Търново да пием по кафе и да ти го дам.

# 451
  • у дома...
Аманда страхотно е!

От службата на 6 месеца ни раздават прах за пране и омекотители. Не знам как се казваше тоз фонд към заплатата. Харесвам и Ленор. Този път ни дадоха Персил и Силан. Принципно избягвам омекотители - дразни ме миризмата, идва ми силна.

# 452
Преди години проектирах няколко сгради на голям вносител на чужди и производител на бг перилни препарати. Много интересни проекти и прекрасни инвеститори. Та си говорихме с тях, че им е голям проблем, че народопсихологията е да се купуват кутии с прах за пране. От тях научих, че в кутиите за прах и в капсулите количеството перилно вещество е едно и също, разликата е в баласта в кутиите. Този баласт им оскъпява всичко: транспорт, опаковки, складово пространство. Но са принудени да ги правят така, защото концентратите просто не се купуват. Аз въпреки, че го знам, също купувам големи кутии за прах.
А за пластмасовото фолио на капсулите, около 75% от което отива във водата и не се разгражда, какво им е мнението или се интересуват само от евтиния си транспорт?
Съжалявам, но не можах да се сдържа.

# 453
  • Между гори и планини
Аз уж пера всичко на 50°, но ми сее случвало тия капсули да не се разтворят напълно и да полепнат по дрехите.

# 454
Ползвам основно капсули за пране. Причината е съвсем прозаична. Най-често пера с отложен старт, зареждам дрехите сутринта и искам пералнята да спре малко преди да се прибера. При отложения старт капсулите са ми най-удобни. Ако ползвам прах, за тези няколко часа изчакване, голяма част от него полепва в отделението и с времето се получават едни наслоявания, които не мога да изчистя. Омекотител не ползвам. Когато дрехите минат през сушилнята, са невероятно мекички. Лятото, когато ги суша на терасата са твърди дори и при ползване на омекотител.
Ние се сдобихме с нашето куче до голяма степен случайно, освен това никога не съм си и мислила точно за кокер. Преди много години имах немска овчарка и смятах, че ако някога отново имам куче, то пак ще е такова. Не съжалявам изобщо. Кокерът се оказа невероятно умно и послушно куче. Има невероятна енергия, много е дружелюбен и няма грам агресия в него. Никой не се страхува от него навън и на много места си ходи свободен. Предимство е и по-малкият размер в колата. Ляга си на пода отзад и дори с трима души на задните седалки не се усеща присъствието му. Специално Оскар пътува много спокойно. Дори и на дълъг път абсолютно забравяме за съществуването му, все едно не е в колата.

# 455
  • София
Аз от години пера само с течен препарат директно в барабана.  В отделението изтича предварително, стандартния прах не винаги се поема изцяло и едва се измива контейнера след време, а  като престои се овлажнява в кутията и се втвърдява,  капсулите не мога да дозирам, ако пускам по-малко пране. Иначе взимам каквото е на промоция Ариел, Персил, Омо. Аз не съм много фен на Ариела, но ММ го предпочита(харесвал го как мирише) Омекотител  не ползвам отдавна.  Като пера със сушилня зимата, дрехите излизат по-меки и пухкава отколкото с него. Бих прала и лятото със сушилня, но е икономически не изгодно,  и ползвам само в краен случай.
За кокерите да кажа. Имах кокерка преди 15год почина на 14г. Изключително умна, разбирахме се с поглед. И аз исках пак кокер, но така се случи и се сдобихме с магарето. Сега, ако трябва пак да взимам куче, сигурно пак пит бул бих взела(но от приют), въпреки тревогите и неудобствата. Всъщност са наистина страхотни.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 11:34 от liani

# 456
  • гр.София
Ред, снимай ,моля, твоя прах,когато имаш време и муза.  И аз съм скарана с ароматите от битовата химия.
Кокерите са адски мила и жизнерадостна порода. Напоследък поизчезнаха, модерни са други породи .

Пп.  С. е ваксинирана напълно от миналата седмица .

# 457
# 458
И аз съм само с течен препарат. Лавандулов Ариел или Персил.
Прахът се наслоява в пералнята и стават едни твърди буци, почистването е трудно, затова и не го обичам.
Нямам идея кое е по-добре за тръбите и пералнята, но при тази мека вода в Сф пералните изкарват дълго и безпроблемно, поне моите…😆
От Виа Тракия и аз пазарувам, цените на италианските продукти са поне 30% надолу. Кафе на зърна, паста, моцарела, прошуто редовно зареждам от там. Ще погледна и праховете другия път.

# 459
Аз случайно си купих наскоро от този турския препарат, за който споменахте. Препоръча ми го приятелка. Ползвам го за цветно пране, за бяло - обикновено бебешки взимам. Но ако е на прах много трудно се разтваря и изтича в пералнята и трябва да му "помагам".
Кокерите са ми любимите - имахме два броя - черен и кафяв, майка и дъщеря. Уникални са, но уви и двете ги приспахме рано-рано, на 10 години, защото се разболяха тежко. Мечтая си някой ден отново.
Сега имаме голдън, московска стражевая и улична превъзходна. Само голдито живее вътре. Ето ги кокерките, на стол пред камината им беше любимото:
Скрит текст:

# 460
  • Между гори и планини
Юмюш течен взимам аз, много малко се слага на пране. Икономична работа.

# 461
  • Някъде в Европа...
Юмюш продават на неделния пазар в Джулюница. Отиди ако имаш възможност. Аз и ароматизатор за въздух си взех. Има и немски и италиански почистващи препарати. Другият вариант е като ходя да огледам и като идваме в Търново да пием по кафе и да ти го дам.
Ама Зюмбюл ли е? Зюмбюла търся аз ☺️ За него говоря, че май е спрян. Иначе самия омекотител Юмуш го има на много места из Търново...

# 462
  • София
И аз имам алергии от някои миризми. Не знам кое точно ме дразни, някой път и от парфюми кихам и ми се запушва носът. Та по тази причина избягвам течните, защото почти всички ме дразнят. Омекотители не ползвам. За каналите - водопроводчик, който ни отпуши кухнята преди време, каза че най-добре против наслагване на мазнини действа оцет. И вместо разните там препарати за отпушване, да се изсипва 1 бутилка отвреме-навреме.

# 463
  • гр.София
Мерси,Ред.
За първи път го чувам този магазин, разгледах и се зарибих.

# 464
  • София
Страхотен е.
А колко италианска безглутенова паста има. 😊 С 40% надолу като цена спрямо другите супермаркети. То оттам тръгнахме и сега пазаруваме какво ли не.

Общи условия

Активация на акаунт