Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 612
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
vesi1, отивам да се срамувам в ъгъла. Моят вчера му звъннах да погледне през прозореца за да види убийствения залез и да снима, че аз бях с кучето. Той ме пита как се вдига комарника.No Mouth  Ако му заръчам някаква такава дейност, не знам дали няма да има жертви. Иначе простира, ако помоля, но ако не забрави. Дрехите ги гладя и оставям в стаята, но могат да станат пак за пране и гладене, докато се приберат. Едно време и таратор правеше, но като и брат му си беше тук.
ssani, къде сте? Прекрасна гледка!
Хепи, става ли за временно и може ли от разстояние?

# 91
За работата ли? Дистанционно е поне до другата пролет. Няма почасово. За временно...подписва се постоянен договор, но Simple Smile никой няма да се пенсионира там:) За мен кол център е отврат ( аз съм в администрацията, то и администрация е отврат), но хората си работят.
Вече има поне 50на подобни, някои с много добри условия. Доколкото знам всички в сектора в момента са онлайн, най-много някое обучение да е присъствено. Та и да не е баш при мен Simple Smile

# 92
  • Между гори и планини
Големият ми син още като се прибра от Англия и веднага го взеха в кол център, ресторант в Англия с доставки и кол център тук. Но в геймърската фирма му предложиха по- изгодни условия, финансово и от към работно време и отиде там. Колегите му работят от вкъщи, моя е сам в офиса, отива, за да не стои само у дома. По едно време искаше пак да заминава за Англия в тамошен клон, но баща му го разубеди и реши да ходи в София.

# 93
  • София
Преди няколко дни мъжа ми казал на Соня да извади прането като свърши пералнята. Тя и това направила. Прибираме се и гледаме прането в легена. Не простряла, защото ѝ било казано само са го извади. 🤦🏼♀

И тя иска да работи следващото лято.

# 94
🙂 Рени, ами спазила е инструкциите.

# 95
  • софия
Мрън има съученичка, която работи това лято. Ходи да помага във фирма, която организира дневни лагери за деца.
Самата тя не знам дали ще иска да работи другата година. Честно казано съм 50/50. По принцип е отговорна и когато се наложи се надявам да е съвестна. Цял живот ще работи и поне докато е в гимназията не бих настоявала много. От друга страна това ще създаде у нея определени навици, които се придобиват само, когато започнеш да работиш.
Вкъщи ми помага, когато помоля. Никога не е отказала, дори и да си помрънква. Лятото знае, че трябва да бърше прах през ден, простира пране, прибила го без да казвам. Странното е, че не иска да подрежда миялната. Иначе я прибира. Не иска да глади и съм почти убедена, че не знае как са прави. Утре съм напазарувала да прави тирамису. Абе, като кажа, прави го, макар и не винаги без да се изкаже.

# 96
  • Пловдив
И синковеца иска да работи догодина, но моето въображение стигна до Макдоналдс. Изобщо не съм знаела, че на 16 може да се бачка в кол център или подбни сериозни неща. След това не искам да работи, децата, които работят в училище, се дезинтересират от учебния процес. Не знам кое е по-добре. Аз не съм работила, нито дори в срудентството, но тогава нямаше и къде. В София ветоятно има повече варианти. Навита съм за стажантски програми, но и те са за по-големи деца.

# 97
  • София
Имаше някаква хипотетична възможност - при познати на наши приятели - да пратим децата да поработят в печатница това лято. Да режат и сгъват някакви дипляни, подобен род дейност, изискваща да кажем елементарна сръчност. Ама нещо така си увисна идеята. Може догодина да го реализираме. Мъжът ми е леко скептичен, предпочиташе да я пратим на езикови курсове, но то нищо не стана и от това. Нямаше как да се напаснат обявени дати с отпуска и планирани почивки.
Та мързеливо и лежерно лято стана накрая.

# 98
Моето е още на 14 и ще почака с работата:)
За домашни дейности помага- ако знаете снощи какво старо дюшеме изкъртихме двамата от едната стая  на етажа на родителите ми, ще решите, че не сме добре с главите да се захванем с подобна дейност. За другите две стаи майстори им взеха 700 лева. И тях предлагахме да оправим, но ни съжалиха, че целите сме с мазоли. Бива ни за тежки физически дейности:joy:

# 99
  • София
А дебели ръкавици не си ли сложихте?

# 100
Задължително такива дейности само с ръкавици, защото ако се набие някоя треска, белята може да стане.

# 101
Не, не сложихме нищо. Спонтанно решихме да пробваме дали пък няма сами да успеем.

# 102
  • Между гори и планини
Моя също помага много, и чисти и простира, прибира пране, с дрехите си се занимава той, мие чинии (това ако му кажа), боклук, куче и косене както знаете е неговата работа. Полива зеленчуци, плеви и прекопава, есента с него вадим картофи, с него вадя лук и чесън, слага ми колчета за домати. Нищо не ми отказва. Може да не му е готино, но помага.
Аз по неволя работех и след училище и всички ваканции от 12 годишна, много бързо пораснах. Иска ми се поне той да си кара лежерно ваканцията докато е в гимназията, и без това в кратка. После цял живот ще работи. Сега основната му работа е да учи и трупа знания. За отговорност - доста е отговорен.

# 103
А дебели ръкавици не си ли сложихте?
                 В този случай и ръкавиците не помагат!
                  За работа по време на учене - малката щерка се тръшна точно на 14 и отиде на работа,като сервитьор в пицария някъде около НДК.Майка на нейна съученичка ги беше уредила.Връщаше се винаги с такси по нощите и то с един и същ шофьор.Собственикът осигуряваше таксито.Меракът и мина доста бързо за подобна дейност,защото каза,че и писнало от простаци.След това на 15 се уреди да чете сутрешни новини в една пернишка кабеларка ,после изреди още няколко .Колко съм тичала от една тераса на друга и колко скандали ми е спретвал ММ няма да разказвам.За това пък тя твърде рано се научи да цени труда си и да търси съответното заплащане.Голямата пробва два дни при наш приятел и каза,че не е за нея и не е работила дори като студентка.И сега печели конкурси за работа ,но не смее да  попита за заплащане.Малката обаче преди да знае резултата заявява,че под определена сума дори да я извикат няма да се съгласи.И....печели конкурсите.До сега няма конкурс,на който се е явила и не са я взели на работа.Така,че малката рано се сблъска с некоректни работодатели и се научи да си защитава правата.Голямата обикновено идва да се пооплаче у нас и не смее да се противопостави.Та има полза от епизодична работа през лятото.

# 104
Благодаря за темата, чак сега се записвам.
Определено адмирирам идеята за работа, но не са ли нужни 16 навършени години?
Т.е. имаме време, тук давате доста идеи, събирам ги.
Моята тийнка има приятелка на 16, която работи в детски клуб през това лято.

Общи условия

Активация на акаунт