Ваканцията след ОСМИ клас - част 6!

• 25 987
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
......... най-добре против наслагване на мазнини действа оцет. И вместо разните там препарати за отпушване, да се изсипва 1 бутилка отвреме-навреме.
                  За каналите сипваш едно пакетче сода за хляб и веднага бутилка оцет.Чисти перфектно.

# 466
  • Между гори и планини
Юмюш продават на неделния пазар в Джулюница. Отиди ако имаш възможност. Аз и ароматизатор за въздух си взех. Има и немски и италиански почистващи препарати. Другият вариант е като ходя да огледам и като идваме в Търново да пием по кафе и да ти го дам.
Ама Зюмбюл ли е? Зюмбюла търся аз ☺️ За него говоря, че май е спрян. Иначе самия омекотител Юмуш го има на много места из Търново...
Какъв цвят трябва да е бутилката? Имаше доста видове, но аз избрах този имаше за бяло, цветно. Този мак става и за двете.

# 467
Точно този като на Доня е и моят. Пише, че е за цветно.

# 468
  • Между гори и планини
Точно този като на Доня е и моят. Пише, че е за цветно.

Хубаво пере, ухае дълго, доволна съм. Явно добре съм се ориентирала, ние имаме предимно цветни дрехи 😊

# 469
  • София
Точно този съм взела и аз в момента, не знаех как се произнася на български. Купих го от едно магазинче в Люлин, имаха и други турски и италиански гелове и омекотители, хубав е. Пера с гелове, ползвам и омекотител от скоро, но го подозирам, че ми предизвиква сърбежи…, кожата ми е чувствителна, може би трябва да преустановя. Сушилнята ползвам целогодишно тъй като нямам тераса.

# 470
  • Между гори и планини
Мъжът ми се прибра вчера и строи пубера в две редици. Аз съм ангел , мил и тих в сравнение с него 🙄
Само споменах, че Стивън 4 месеца ми повтаряше - остави ме на мира и ми захлопваше вратата на стаята си. Мъжът ми го погледна и тихо попита - така ли говориш на майка си? И от тогава вратата е широко отворена. Сега го метна да събират ябълки и круши, да чистят кокошарника и други екстри. Няма после, няма остави ме на мира.
Вчера срещнах и учителката по биология, много мила жена. С удоволствие слушам уроците ѝ. Въобще не са решили по кои учебници ще учат, рано било. И се подготвят за онлайн училище.

# 471
  • Някъде в Европа...
Доня, бяло шише с виолетов зюмбюл (снимката е взета от и-нет магазин, но и там го няма)

Впрочем, този специално, аз съм си го купувала само от Турция. Но сега и там не го намерих. Има точно хубавата  миризма на зюмбюли...
Юмуш са хубави продукти - турското Коколино..
Аз съм обратното - все слабо ми миришат омекотителите, искам нещо силно и трайно...

# 472
  • Между гори и планини
Охо! 60 пранета! Сериозно количество! Не съм обърнала внимание дали го има. Като отида на работа пазара пак, ще гледам за него. И аз харесвам аромата на зюмбюл. Може да са сменили опаковката.

# 473
  • София
Относно гел и течните препарати за пране съм чела, че имат склонност да се отлагат по стените на маркучите и частите на пералнята, което води до развитие на микроорганизми. Затова се препоръчва на 2-3 месеца пускане на пералнята празна на 90 градуса с прах за бяло пране, който има и малко хлор - за почистване и дезинфекция.

# 474
Момичета, не мога да не ви го споделя😄
Дали да не започнем да събираме стотинки за фонтана и ние?😄😄😄

# 475
  • София
Точно така, отлагат се не само каквито и да е перилни препарати, но и от омекотителите много се затлачва. Аз ползвам всичко, обичам да ми ухае. Новите перални дори имат отделна програма за това, за което говори jam.
Аз пускам веднъж месечно такава програма с таблетки за почистване на пералня и съдомиялна. Последната също я пускам празна с такава таблетка на висока Т.

# 476
  • София
Само препарати за почистване на миялна съм взимала. Трябва да пробвам с тези таблетки за пералня. Като пусна по указания Drum clean с малко прах за пране, после винаги се появява едва доловима, но не много приятна за мене миризма. Изчезва след няколко часа, обаче странно едно такова. И при предишната ми пералня имах аналогичен проблем. То и другото, за което писах преди време, такива леки миризми май само аз ги усещам.

# 477
  • София
Не трябва да се изсипва мазнина директно в мивката, защото след това като се добави и оцет и сода и става чуден сапун, който запушва тръбите. Аз задължително ги разтварям със сапун и много гореща вода и ги изсипвам в тоалетната.
И аз съм го чувала това, че течните перилни препарати запушвали тръбите, но в нас от години позлваме такъв и нямаме проблем. Персил ни е в момента и омекотител Коколино. Но ползваме и капсулите на Ариел. Понякога не се разтваря напълно опаковката и  залепва по дрехите, затова ги избягваме.

# 478
  • София
Основно прахообразни Персил и Ариел ползвам, понякога Омо. Понякога и течни на същите марки, но редувам с прах, за да няма наслагвания и миризми. Ползвам омекотител Коколино.
И на нас ВиК майстор ни каза за оцет при едно запушване и наистина проработи.

# 479
  • София
Основно прахообразни Персил и Ариел ползвам, понякога Омо. Понякога и течни на същите марки, но редувам с прах, за да няма наслагвания и миризми. Ползвам омекотител Коколино.
И на нас ВиК майстор ни каза за оцет при едно запушване и наистина проработи.
Само оцет ли сипвате или и сода? При нас пък майстора, който отпушва каза просто вряла вода.

Общи условия

Активация на акаунт