Терминът ми е 30ти септември, време не остава, а хич не сме сигурни в името. Мъжът ми е американец и живеем в САЩ. Търсим име което да се произнася лесно на английски и български, да е красиво, да не е прекалено кратко, може да е славянско. Засега имената които харесвам и усещам като близки до сърцето си са Калина (на галено ми се иска да е Кайли) и Александра (на галено Али), много ми харесва и Люси, но ми е някак прекалено кратко. Мъжът ми много харесва Катерина, майка му се казва Kathy, но не го усещам като нашето име, колкото да е хубаво. Притесненията ми са че Kalina не винаги ще го произнасят правилно, а Александра звучи малко кофти Алегзандра и някак му се губи красотата. Приемаме и други подобни предложения, да не са прекалено често използвани или пък прекалено странни. Също ме притеснява че тук ние трябва да измислим и презимето, не се взима бащиното. То почти никога не се ползва и фигурира само в официални документи, но е хубаво трите имена да звучат добре. Фамилното ни име започва с Р и звучи подобно на Робертс. Искам поне едното от двете имена да е по-българско звучащо. Обсъждали сме комбинациите:
Alexandra Kalina (някак не ми се иска да ги използвам заедно, че ако имаме второ момиче съвсем ще закъсаме за име)
Alexandra Katherina
Аlexandra Kristina
Kalina Sophia
С нетърпение очакваме предложения