Хубави и лесни за произнасяне имена за момИченце

• 9 551
  • 114
  •   1
Отговори
# 15
Аз предлагам:
Теодора
Виктория
Мария
Вероника
Стела
Сияна
Димана

# 16
Към авторката: Щом не можете да намерите консенсус за Александра, как Ви се струва името Сандра?

Сандра Алис
Сандра Оливия
Сандра Мери

Харесвате Люси, но Ви се струва кратко. А Лучия, Лусиана? Означава "светла, сияеща".

В България биха се приели добре и имена като: Мартина, Маргарет, Нора, Джулиана, Оливия, Клер, Алис, Ерика, Глория, Тереза, Тамара, Тина...

В едно шоу преди години участваше момиченце от смесен произход, родено в Канада. Казваше се Рая. Може да Ви хареса.

А в съседна тема в този форум прочетох Алиса Леонора. Може да бъде Алис Леонор.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 12:21 от Radilena

# 17
  • Най-красивата страна
Алис ,Алиса,Алисия вместо Александра
Адриана вместо Ариана

# 18
  • Sofia
Предлагам Каталина с умалително Кати или Тина.
Предложението за Адриана също ми харесва вместо Ариана.

# 19
Нищо няма да предлагам, още повече че при тези условия не бих се старала да търся славянско име, което да се чудят как да изговарят. Наскоро попаднах на този списък https://www.thebump.com/b/most-popular-baby-names и ми се прииска да имам около 200 момиченца .... може да си харесате нещо от там.
Второто име Катерина бих го съкратила на Кейт.

# 20
От изброените наистина много ми харесва Катерина. Интернационално е и красиво. А като второ Ивана. Или обратното - Ивана Катерина.
Нагалено Кати или Иви.

# 21
  • София
Като прочетох, че сте от САЩ и първо ми хрумна Анабел. В съчетание със София звучи супер според мен. Анабел София.
Лусиана също е супер предложение. Пак ще е Люси на галено. Значението на името ми допада. 🤗

Калина може би в Щатите ще го произнасят Калайна, и така се губи красотата на името. Аз не го избрах, защото стана адски популярно в България. Дъщеря ми е Калия, може и на вас да ви хареса. ❤

# 22
След като живеете в Щатите, то съобразете името да е лесно за произнасяне там. Люси ще и казват Луси. Катерина ще е Катрин или Кейтлин, малко се обезсмисля. Александра, ще бъде произнасяна точно както не ви допада.
Калиста, Алис, София, Изабел, Моника, са имена, които и в двете страни биха се произнасяли добре и не звучат странно.

# 23
Елиана Нора Робъртс ... Примерно 🙂

# 24
Катерина Ема

# 25
  • USA
Dariah Whitnee
Lissette
Virginia
Andreina
Vivian
Veronica
Helly
kaylin

# 26
  • София
Предвид изискването поне едното от двете имена да е по-българско звучащо, ми се струва, че е добре да се насочите към имена, които и в САЩ и в България ще звучат и ще се произнасят общо взето по един и същи начин и които ще са познати и в двете страни. Сещам се за Nora, Ava, Stella, Victoria, Isabella, Olivia, Bella, Maria, Gabriella, Emma, Alice, Laura, Elizabeth.

# 27
  • САЩ
Благодаря ви за хубавите предложения! Иска ми се да има повече българско в името, не знам как да го обясня.
Катерина със сигурност няма да е първото име, дразни ме че има много вариации и начини на изписване.
От предложенията ми харесват Вероника, Адриана, Карина, Елиана, Стефани, ще ги обсъдя с таткото, както и линка предложен по-горе. Бъдещият татко казва че Калина щели да го произнасят правилно, но може би защото той вече е свикнал така да го чува от мен. Не сме го споделяли с американските роднини за да чуем тяхното мнение.

# 28
Може и да е прав. Симеон Сакс Кобурготски е дал на повечето си деца типично български имена и едва ли е мислил как точно западняците ще се справят с Кардам или Калина.
Ако ви харесва Калина и на двамата, бащата може би е прав, че останалата ще се научат да произнасят правилно името.
Познавам момиченце в България, което е с двойно име Калина-Мария.
Калина Елизабет или Калина Елеонора също не звучат зле според мен.

# 29
  • Down south
Щом живеет тук, изберете нещо, което е мелодично и популярно.
Брин, Теса, Катрин, Керлайн, Ема, Клара, Мия, Оливия, Савана, Изабела или каквото и да е, но не твърде чуждоземно.
Второто име не се ползва, като изключим документално. Ако искате да уважите някой от роднините, сега е момента, можете да сложите дори Ема-Станислава, Изабела-Петкана, Дон-Мари и т.н.

Не причинявайте на детето първо име, което е твърде трудно за писане, произнасяне и пр. Казвам го от гледна точка на майка, живееща в САЩ от 20-тина години. Имаме Ралица, малцина могат да го го произнесат. Името, с което е нарична е Райли Sad

Леко раждане и успешен избор на подходящо име.

Общи условия

Активация на акаунт