Хубави и лесни за произнасяне имена за момИченце

• 9 545
  • 114
  •   1
Отговори
# 45
Эа себе си съм установила, че има по-добри начини да се иэраэи смесения/ чуждия проиэход от името. Эатова и няма да дам славянско име на детето си, точно эащото красотата им някак се раэкрива предимно на наша си почва. Иначе бих кръстила дъщеря си Белослава или Кремена, а последно в другата тема хетера ми напомни и эа прекрасните Радост и Любов като нейните деца. Simple Smile
С това искам да напомня и аэ эа рисковете от имена като Десислава, Косара и др. Според мен са много красиви, но в чужбина не энам дали ще эвучат така, а и дали англоговорящите ще могат да ги оценят както ние. Е, естествено ако ви пука де, принципно не е нужно. :Д

По-добре нещо интернационално, но това е само лично мнение. Simple Smile

# 46
  • Down south
Daylily, благодаря! Райли не е никак лошо, Ралица не е чак толкова трудно. Аз съм Десислава и много рядко се случва да ми го произнесат правилно. В последните години пък даже се научих да си го харесвам понеже е уникално, а в Б-я бяхме по 2-3 в клас. Разбира се навсякъде се представям като Деси
Имам позната Десислава, чудесно име. Представя се, като Дейзи.
Нашата Ралица е родена в България и името много ми харесваше. После дойдохме тук и се оказа, че името е изключително трудно РАлитСа, е най-близкото, иначе е Рали- what, Ра-ми-та? Ра-ни-тСа, Релита и още и още. Като беше малка плачеше, че не могат да и кажат името. После "стана" Райли, а Ралица остана само у дома и за родата.

По този повод написах, че ако дадете на детето име, което може да бъде произнасяно без затруднения ще бъдете щастливи и Вие, и детето.
Леко раждане Flowers Hibiscus
И ако имате желание, споделете избраните имена.

# 47
Малко off topic, но много ме дразнеше Ралица Василева, която по принцип харесвам, че като отиде в CNN и четеше новините, сама се представяше като РалИца Василева, с ударение на И.

# 48
  • Down south
В случая е с цел да се запомни по-лесно, за да се свързва име с лице.

За нас Ралица е лесно за произнасяне, повярвайте за околните, никак не е.

# 49
И да не е лесно за произнасяне, името си е мое и ми харесва и не бих го произнасяла по друг начин, за да не си кълчи някой езика в чужбина. Simple Smile

Надявам се авторката да сподели какво име са избрали за дъщеричката си.

# 50
  • Down south
Пак повтарям, случаят е друг. Изисква се налагане на екран, рейтинг и пр. А тези неща се постигат с каквото е необходимо.

# 51
Morning Sun, благодаря за споделеното. Англоговорящите също ли го четяха/произнасяха добре?
Живяла съм в среда с хора от различни страни, но най-вече европейски, не и с американци. Испанци, италианци, французи, немци, поляци се справят много добре. Французите само сменят  ударението. Специално попитах мой приятел англичанин как би се произнасяло името ми в Англия - Калина, Калайна или Кейлайна. Отговори, че повечето хора биха го произнесли Калина, Кейлайна в никакъв случай. За да е напълно сигурно, че ще се произнесе правилно, името трябва да е изписано Kallina или Kallinna. Въпреки това, в Щатите хората произнасят различно някои букви и думи, така че за там нищо не мога да кажа.

# 52
За Англия и аз свидетелствам, че Калина ще се произнесе чисто, те имат име Lina , четат си го Лина.

# 53
  • Down south
С три приятелки съм на обяд (американки) две от тях са учителки, тоест богат опит а имена. Показах им Kalina. Внимателно го произнесоха. К(незабележимо Ъ)лина. Горе-долу, звучи, като К-лина.

# 54
Клина пак не ми звучи добре...
А вечното Анастасия? За близките в България Анастасия, Ани, Стаси, за чужбина - Анастейша, Ана, Стейси. И двойното София-Анастасия е красиво.

# 55
Луиза?

# 56
  • Down south
Не звучи и зле. Ако това е името, което Flying_HiGh иска, вероятно ще има произношение близко до името.

ПП Това бъдещо американско бебе, направо го взимам много присърце Hug
Flying_HiGh да ни държи в течение, ако не ще и пиша на лични Blush

# 57
  • САЩ
Получава се интересна дискусия, замислям се сериозно, благодаря ви! Като се роди детето със сигурност ще пиша да ви кажа какво сме измислили, вероятно ще е в последния момент. Daylily, благодаря че си питала приятелки, аз нарочно не искам да питам близки и роднини, но бих питала колеги и по-неутрални познати. Аз съм в Атланта, трябва да помисля и за южняшкия акцент, ти някъде наблизо ли си?
Чета и другите предложения, но ми е трудно да приема по-чуждо звучащите имена като име за моето дете, нищо че съм тук от 15 години.

# 58
Адриана Натали / Теа / Клементина / Хоуп / Мариса
Моника Мелина
Моника Кристина
Моника Елина
Глория Никол
Натали(я) Селест
Нина Даниела / Меридит
Роза Валентина
Магдалена Мари(я) / Вероника
Каролина Изабел
Даяна Елизабет
Габриела Полина
Амелия Мира
Елена Кристин
Вероника Грейс
Рая Мария
Рая Евелина
Стела Реджина
Ванеса Анджелина
Мая Анджела
Марина Естела
Антония Мелиса / Winter

Теодора , Маргарита, Тина, Зара, Елизара, Анелия, Радина, Дара / Дарина, Клементина, Албена, Аделина, Вела, Венета, Далия, Дивна, Доротея (Dorothea), Карина, Кристалина, Марая, Мартина, Нели(на), Нора, Силвия

# 59
  • София
А защо не Рада? Хубаво е славянско, има хубаво значение и лесно се произнася и пише.

Общи условия

Активация на акаунт