Хубави и лесни за произнасяне имена за момИченце

• 9 550
  • 114
  •   1
Отговори
# 60
Получава се интересна дискусия, замислям се сериозно, благодаря ви! Като се роди детето със сигурност ще пиша да ви кажа какво сме измислили, вероятно ще е в последния момент. Daylily, благодаря че си питала приятелки, аз нарочно не искам да питам близки и роднини, но бих питала колеги и по-неутрални познати. Аз съм в Атланта, трябва да помисля и за южняшкия акцент, ти някъде наблизо ли си?
Чета и другите предложения, но ми е трудно да приема по-чуждо звучащите имена като име за моето дете, нищо че съм тук от 15 години.
Може ли насока какви имена предпочитате и бихте ползвала, ако живеехте в България?

# 61
А защо не Рада? Хубаво е славянско, има хубаво значение и лесно се произнася и пише.
Эа Германия само мога да кажа как се въэприема от моето обкръжение. Имаше една Рада българка, няма да пояснявам къде, эа да е анонимно. Та германците на мен ми викаха колко красиво име имам и дали било традиционно эа България (буквално където и да отида ми правят комплименти), эащото другата българка била с ужасно име, колко било грубо, било ли женско иэобщо... Гроэен коментар, но и те си бяха директни.

Та эабеляэала съм, че Рада не се харесва и приема от чужденците, с които съм общувала. А може и да съм попаднала само на гадните клюкари. :Д

После раэкаэвах и на мъжа ми как преди съм искала да си кръстя детето Рада като (май) 19 годишна и той эаяви, че иэобщо не е хубаво име, не эвучи женско.

Мен пък ме отблъскват някои немски прякори на имена или цели имена дори. Каролина става често на КАро. То да ти се отще да си кръстиш детето така... Joy
В смисъл... эа жалост има го факторът чужди обичаи и вкусове и ако човек иска да се впише и в двата свята, към които вече принадлежи, иэборът става все по-тесен.

# 62
Моите впечатления са, че американците даже предпочитат "уникални" имена, до степен да пишат съвсем нормални такива по безумен начин (Кайли съм го виждала как ли не изписано). От таза гледна точка една Калина или Елена би се вписала идеално.
Аз продължавам много да харесвам Аделина, както и Магдалена, та си ги предлагам Grinning

# 63
  • Най-красивата страна
Те пък германиццте едни ,,красиви,, имена имат.
Мащехата ми например е Ортрун-доста грубо име.
Гудрун,Зигрид,Урсула -означава ,,мечка,,....

В САЩ се срещат имена всякакви и Калина няма да ги шокира.

# 64
Мога да предложа и Мадлен - не е българско, но се среща както у нас, така и в Щатите.
Джоан/ Джоана?

# 65
И аз се сетих за Мадлен, но във варианта Маделин - красиво е.

# 66
  • Крайбрежен район
Рада/ Радина
Дара/ Дарина
ДарЕна
Калина
Бояна
Сияна
Анелия
Албена
Бориса
Велина
Нели
Елена
Камелия
Невена
Рая
Райна
Ясена

Със сигурност пропускам някое, но за тия се сещам в момента. Нямам идея как ще звучат в САЩ. На мен в тая страна ми харесва именно, че се преплитат много различни култури и съответно едно голямо разнообразие от имена, народи, езици. Хората не се опитват да се оеднаквяват, претопяват, да имитират другите, бягайки от своите корени и идентичност (за разлика от европейците).
Ако мога да дам един съвет - изберете име, което харесвате вие с мъжа ви. Не някое с което ще угодите на хората. 300 млн. души не са ви питали дали одобрявате имената на децата им (а голяма част от тях са повече от абсурдни). Когато спрете да се притеснявате кой как ще го приеме, как ще го изговаря и дали ще го одобри правилното име само ще се появи. Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 67
  • Down south
И аз се сетих за Мадлен, но във варианта Маделин - красиво е.
Маделин, наистина е красиво име.

ПП Темата и дискусията са много приятни, с малки натрапващи се изключения.

# 68
Допълвам предишните си предложения с: Агата, Адела, Беата, Беатрис, Белла, Дебора, До(н)на, Мариан(а), Сузана...

Бившата перкусионистка от бенда на Слави Трифонов Лили Йончева кръсти дъщеричката си Беата Хайди. Таткото е британец. Писала съм за това в друга тема.

А някаква звездна двойка беше кръстила дъщеричката си Съншайн. Много ми хареса. Съншайн Хоуп ми звучи много добре като комбинация.

# 69
  • София
Сетих се и за Аделина, Анелия, Антония.
Тереза София много ми допада като комбинация. 🤗

# 70
Моето любимо първо име за момиче е Жолина от френското joli = атрактивен и английското jolly = весел. Мисля, че такова име би донесло много радост и красота в живота на жената. Със сигурност е рядко, сама стигнах до него, но сигурно и други са се сетили, но не много.
Може би на латиница трябва да се изпише с двойно N, за да се чете правилно, но вие знаете по-добре - Jolinna.
Ако ви хареса може да се помисли с какво второ име да се комбинира.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 21:12 от Зъбла

# 71
Ава
Джой, Джули(я), Джесика
Ева,  Ема
Ирен, Ивон, Ива,
Каролина, Клара, Кристина
Лора, Лаура
Мадлен, Магнолия, Мария,  Марина, Микаела, Михаела, Моника
Нина, Никол
Оливия
Паола
Сара, Симона, Стейси
Яна

# 72
Лора, Нора, Мадлен, Маделин, Виктория, Евелин, Емили

# 73
  • Варна
Meлани Blue Heart

# 74
Изберете име, което да могат да произнасят и навсякъде е едно и също - София, Анна, Емма и пр.
За толкова години моето име не го объркаха нито веднъж и много благодаря на мама за това.

Има американски именници, там най-лесно ще се ориентирате за Вашето име.

Общи условия

Активация на акаунт