Хубави и лесни за произнасяне имена за момИченце

• 9 549
  • 114
  •   1
Отговори
# 30
Много красиви имена са предложени. Да добавя още Даниела, Емилия, Мая, Елена, Ванеса, Лилиана, Лидия, Натали.
Струва ми се, че там предпочитат кратки, а вече доста и джендър-неутралните имена, но с вашите критерии със сигурност ще изберете по-красиво и отличаващо се име.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 07:55 от @NoName

# 31
Мъжът ми също много харесва Катерина, германец е. Аэ покрай него почнах да го приемам, но те раэбирам какво имаш предвид и на мен не ми се блаэни чааак толкова. Но ме иэненадва, че доста чужденци са му фенове на името. :Д

По темата: предлагам Мариела, Марая, Лиана, Селин (Celine), Ванеса.

# 32
  • София
Емилия ми харесва. Също така и Емили, него го обмислям в момента, но май ще ме спре това че в България се напълни с много Ема и Емма, като цяло Емитата.. 😁 Не знам в САЩ как е, ако е малко популярно, ще ви е супер.
Емилия Карина на мен ми звучи доста добре. Дълго, някак тържествено. И Адриана е много хубаво!
Предлагам и Габриела, Лорена, Тереза. Всички с второ име София ми звучат добре.

# 33
Мариела много ми допада.

# 34
Според мен Калина лесно се възприема от чужденците. Поне аз, като носеща това име, никога не съм имала проблеми в чужбина.
Но като се има предвид, че таткото е американец и детето ще отрасне в САЩ, мисля, че имена като Марта и Нора, които се срещат не само в България, а и в доста други страни, са по-подходящи.

# 35
  • USA
Kalina=Келаина, калайна
Eliya=Илая, Елайджа
Desislava=Десайслев

тага ги произнесоха питах няколко човека...иван е Айвън пък. и Айвана е малко смахнато вместо ивана..според мен ако детето ще живее в сащ трябва да е име което да не се чуди как се произнася от околните,  както и да е мъжко или женско, често ми се налага да се чудя някой мъж или жена е и ползвам неутрално обръщение докато разбера от какъв пол е...

# 36
Името Калина присъства в романа на Хенрик Сенкевич "Кво вадис". Не знам как се пише и произнася в английския превод на книгата. Авторката на темата може да провери.

# 37
Освен Катрин, Кейт, Карина, се включвам пак с една Елинор (вариант на Елеонора). Една риалити двойка кръсти детето си така и много ми хареса, преди това не помня да го бях срещала, но ми е много красиво. Simple Smile

# 38
Боби Михайлов и Мария Петрова кръстиха дъщеря си Елинор. Но това беше 90-те и ми се стори малко странно за бг двойка.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 22:38 от Mama Ru

# 39
Не знаех. Двойката, която споменавам, живее в Англия. Бяха участници и победители в предаването "Един за друг" (Искра и Данчо, за който се интересува).

# 40
Името се пише Dessislava, била съм по целия свят и никой не мее наричал десайслев или нещо подобно Simple Smile
Ако търсите средновеновна бг романтика /името Десислава , освен от жената на севастократор Калоян, е носено от принцеса, дъщеря на цар Иван Александър/, та ако търсите много старо българско име - Персияна,Пресияна /блестяща/, Калина, Косара, Роксана, Бисера, Асмара

# 41
+1 за Косара. Едва ли ще имат проблем, тъй като напомня за Сара. Роксана също е интересно, но не знам българската част от фамилията как ще го възприеме.

# 42
  • САЩ
Daylily, благодаря! Райли не е никак лошо, Ралица не е чак толкова трудно. Аз съм Десислава и много рядко се случва да ми го произнесат правилно. В последните години пък даже се научих да си го харесвам понеже е уникално, а в Б-я бяхме по 2-3 в клас. Разбира се навсякъде се представям като Деси и се е случвало дори близки приятели да не са чували пълното ми име. И все пак искам името на дъщеря ми да е по-нормално от моето.
Morning Sun, благодаря за споделеното. Англоговорящите също ли го четяха/произнасяха добре?

# 43
От двойните най популярно навсякъде е Ана-Мария.Иначе всички изброени имена са прекрасни.Леко раждане!

# 44
Аз съм точно със славянско име, досега никой чужденец не е успял да го каже точно, а пък съм работила с какви ли не нации. То е едно чекнене на езика, чак жал ми става като ги гледам, а изписано пък съвсем са в недоумение. Че и съкратеното почти като дългото, та пак никой. Мъка велика! Не бих причинила това на дете, което ще живее мултикултурно.

Общи условия

Активация на акаунт