Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

 • 73 685
 • 768
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 772
Благодаря за новата тема.

Както винаги е много интересна и информативна, както дава и нестандартни идеи.

Аз също потвърждавам, че квадратни съдове за съхранение са много по-удобниМисля, че съм споделяла преди, че имам подобни на горните,  в най-различни големини. Заемат повече място от алтернативата продуктите да се държат в оригиналните опаковки, но на мен ми харесват. Имам в момента 12 с различни продукти (брашно, няколко вида ориз, няколко вида леща и бобови, няколко вида паста, и прочие. Стоят стабилно един върху друг, добре затворените капаци, които създават вакуум със стените, не позволяват да се отворят инцидентно, както предпазват от проникване на разни гъгрици и подобни в контейнерите. Отделно спагетите ги държа във висок подобен.

Подправките ги държа в оригиналните им малки бурканчета засега.

Оригинални документи на хартиен носител съхранявам в папки-класьори с различна тематика - и вътре различните видове - в прозрачни джобове. На горния десен ъгъл на първия лист в съответния джоб залепвам малко самозалепващо листче (имам такива жълти, че се отличават от бялата хартия) с кратко описание (например - "името на човека - Свидетелство за раждане - оригинал", или "името на човека - Договор с банка едикоя си - дата - оригинал"). Така когато ми трябва и търся оригинален документ, прехвърлям бързо джобовете и гледам само в горния десен ъгъл надписа на жълтото листче, вместо да гледам нагоре-надолу всеки лист. Папките са ми с различни цветове, което е също плюс, че знам в кой цвят какви документи съхранявам. Но от друга страна, след ремонта на стаята в къщи, в която си обособих нов офис, ми се прииска да уеднаквя цветовата гама и сигурно ще купя еднакви бели класьори за да не се отличават много от стената, защото така или иначе напоследък не ми се налага да ми трябват, и в повечето случаи сканирани документи вършат работа.

# 31
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 8 667
Аз се отказах от пластмасовите съдове за съхранение, колкото повече се пише срещу пластмасата, толкова повече ми въздейства, независимо дали всичкото анти-. и против- е вярно Smile Имаше керамични едно време, много ми харесваха, обаче сега не намирам дизайн който да ми се понрави. Напоследък си харесах едни големшки тумбести буркани със зелени маслини от любимия супермаркет, пазя ги за съхранение на насипни неща. Ама много маслини трябва да се изядат за пълен комплект 😂 (На мен не ми трябват квадратни, подправки и т.н са ми на въртележка в ъглов шкаф)

точно се чудя как да подредя новия гардероб..)
Каква е чуденката? Делиш зимни и летни, сгъваш, окачваш и сядаш на терасата с коктейлче да гледаш залеза Tropical Drink

# 32
 • Мнения: 860
Аз от както разкарах 80% от рафтовете в гардероба и сложих лостове и закачалки, съм много доволна! Мразя да сгъвам дрехи, те се и мачкат. Бляяя. Сега предстои да свърша същата работа и с гардероба на децата. Мъжът ми беше потресен като купих 200 закачалки 😆😆😆

А относно документите - нашите също са в папки. По една за всеки член от семейството, една за фактури и гаранционни карти, една за колите и така. Веднъж годишно правя чистка за ненужните неща. Може би се повтарям, но от както изхвърлих 2/3 от ненужните вещи вкъщи и сякаш домът ни стана друг.

# 33
 • Пловдив
 • Мнения: 589
Аз се отказах от пластмасовите съдове за съхранение, колкото повече се пише срещу пластмасата, толкова повече ми въздейства, независимо дали всичкото анти-. и против- е вярно Smile
Пластмасата вреди, дори повече, от колкото хората допускат. Особено за децата ни!
Аз много отдавна разкарах всичко пластмасово от кухнята. Не е удобно и практично винаги - например храна и вода за училище в стъкло, но се свиква.
Иначе в Пепко днес видях пластмасови буркани, които стоят стабилно един върху друг:

# 34
 • Мнения: 12 265
Всичко ми е стъклено отдавна, изхвърлила съм и всичко, което не става за миялна.

Най-хубави са ми големи буркани от кафе, няма сега такива хубави. Имам подправки в тънки високи бурканчета от каперси - бахар, цветен пипер; в бурканчета от детски пюренца, но от най-малките - шафран и лют пипер, имам и едни мноого красиви буркани от краставички на Я, в Хита имаше преди.
Имам такива http://domashni-potrebi.com/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%BD … 4%D0%B5%D0%BD-283  много удобни и капаците не пропускат.

Спагетите ми са в такива
https://kreo.bg/za-sahranenie-na-produkti/burkani-i-kutii/burkan … 1700-ml-keep-cena

Много харесвам с бамбуковите капаци - ето квадратен малък https://chiniiki.com/product/17320/staklen-burkan-s-bambukov-kap … ichka-450-ml.htmlhttps://lh3.googleusercontent.com/proxy/XXw5wjY1jmgYLqBalAtWf0SF … denPF8vle6LYIyz9k

http://n-art.bg/product/70928/staklen-burkan-s-darven-kapak.html

Гаранциите са ми в джобове с лепенка отпред, на която записвам датата на изтичане на гаранцията и серийните номера на съответния уред, защото питат за тях, ако се наложи сервиз. Като изтече гаранцията оставям само телефона на сервиза и упътване за работа, но само ако още не съм достатъчно упътена.

Имам две такива https://maistorplus.com/media/cache/image_original_600/image/000 … 9d542a7efd39.jpeg
В едното си държа нарязано на кубчета сирене в зехтин, риган, шарен пипер, дафинов лист и други подправки. Голяма красота е. В другото имам настъргани моркови, лук и целина в сол. Стоят в хладилника.

# 35
 • Мнения: 327
Нова съм в темата и се връщам да ви чета, но засега не намирам решение на въпроса си.

Как подреждате дрехи в гардероб с дълбочина 60см. При децата се получава така, че дрехите са на 2 редици и когато искат да извадят нещо от задната редица, в гардероба настава хаос. Търся хитрини как хем да използвам обема на рафтовете, хем да не ми се налага да да преподреждам дрехите всяка седмица. Благодаря за вниманието! Simple Smile))

# 36
 • Мнения: 12 265
Надълго.
Четвърта минута
https://www.youtube.com/watch?v=ivasUy7h5VI&t=185s
Тук след третата минута.
https://www.youtube.com/watch?v=N4mx8CUB7x0

# 37
 • Мнения: 563
В моя гардероб с дълбочина на рафтовете 60 см. съм сложила на ниските рафтове отзад кутии от икея (https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/children-small-s … hranenie/20089242), които ми пасват идеално по размер на ширина и височина. Ако искам нещо отзад, изваждам нещата отпред и след това цялата кутия.

Но с кутии по цялата дълбочина (както е показано на клипчетата) може би ще е по-удобно за деца.

# 38
 • Мнения: 12 265
https://www.youtube.com/watch?v=F-4axfynVzE

Ето и за кухненските шкафове.

# 39
 • Мнения: 860
Нашите гардероби са икейски 58см дълбочина. Както казах моят и на мъжа ми са предимно закачалки. На децата съм ги наредила на два реда като отпред са сезонните, а отзад извън сезонни. Малката не си взима още сама дрехи, но каката се справя блестящо и гардеробът се поддържа постоянно подреден.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 40
 • Пловдив
 • Мнения: 589
Гаранциите са ми в джобове с лепенка отпред, на която записвам датата на изтичане на гаранцията и серийните номера на съответния уред, защото питат за тях, ако се наложи сервиз. Като изтече гаранцията оставям само телефона на сервиза и упътване за работа ...
От личен горчив опит - добре е да се пази гаранционна карта + касова бележка, дори след изтичането. Така, в случай кражба и последващо залавяне, се доказва че вещта е точно вашата.

# 41
 • Мнения: 61 171
Не редим дрехи на рафтове. Гардеробите са ни със закачалки изцяло.
В скринове са останалите дрехи- бельо лично, пижами и др.под.

# 42
 • Мнения: 45 335
Как подреждате дрехи в гардероб с дълбочина 60см...
С рафтове с различна дълбочина, така получавам пряк достъп до всяка купчинка 
Скрит текст:

И метален стелаж за долната част.
Скрит текст:

# 43
 • Мнения: 197
Здравейте!
Откъде е закупен стилажът?
Знаете ли дали в Кик има хубави стъклени буркани, подходящи за кафе, сол..?
Благодаря 🌞

Как подреждате дрехи в гардероб с дълбочина 60см...
С рафтове с различна дълбочина, така получавам пряк достъп до всяка купчинка 
Скрит текст:

И метален стелаж за долната част.
Скрит текст:

# 44
 • Велико Търново
 • Мнения: 2 219
И аз харесвам квадратни кутии, че се уплътнява място. От Практикер си взех няколко такива с тенденция да ги увеличавам.
А що се отнася до подредбата на гардероба - отвътре слагам несезонните, а отпред сезонните. После ги разменям. За сега ми е удобно така.

Общи условия

Активация на акаунт