Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

• 80 796
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Ризи, поли, рокли, панталони, дънки, сака, палта, якета и работните ни дрехи (тениски с якички) държим на закачалка. Блузи, тениски, пуловери - сгънати по метода на Кондо.

# 496
  • Пловдив
Блузи, ризи, рокли, поли, училищните униформи на децата, якета

# 497
  • София
Точно по темата за закачалките, да ви попитам какво закачате на тях. Какви точно видове използвате? Повечето блузи ми стават разпънати на раменете. Пуловерите се разпъват отвратително. И в един момент ми стоят закачени само панталоните и 2-3 ризи

Летните ми рокли и якетата стоят на закачалки.
Пуловери, тениски и всякакви плетива изобщо държа сгънати. Като цяло не ми е удобно да закачам прането по закачалки, но вероятно е въпрос на навик.

От къде мога да си закупя голямо количество закачалки, някой знае ли?
Поне 50 бр. ще ми трябват.
Виж и в Джъмбо. Там си купих закачалки, който се закачат една за друга и става колонка на дължина. Много удобно за къси дрехи, да заемат по-малко място.

# 498
На мен тези които една върху друга се качулят, нито са ми удобни, нито красиви Simple Smile  Става едно набъчкано в гардероба...ужас, за мен.

Всичко ми е на закачалки - панталони/дънки на долен ред. Горе блузи, ризи, пуловери.

В скрин са ми бельото, пижамите и домашните дрехи само.

# 499
Ние си прецакахме няколко пуловера със закачали. Бяха хубави, фина вълна, кашмир. Затова са вече в чекмедже.
На закачалки само ризи и блузи от такъв тип, както и панталоните, но те са на механизъм. Преди и те бяха на закачалки, не беше толкова удобно като с него. Дълго време се дърпах, добре че се предадох Simple Smile

# 500
  • Пловдив
Здравейте.Имам такива кошове и си ги ползвам за обличани дрехи или за дрехи за пране.
Скрит текст:
Могат да запълнят някой ъгъл.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 13:32 от Не се сърди, човече

# 501
Точно по темата за закачалките, да ви попитам какво закачате на тях. Какви точно видове използвате? Повечето блузи ми стават разпънати на раменете. Пуловерите се разпъват отвратително.
Ако пуловерите са по-тежички по-добре сгънати на рафтче. Иначе може да си вземеш закачалки с по-широки заоблени "рамене" или подплатени за да не остават остри форми по блузите.

# 502
  • Асеновград
Не всички дрехи са за закачалки. Тези които тежат и се деформират от тежестта си не ги слагам на закачалки, макар че ползвам от мекичките сатенени закачалки и всички пуловери са ми на тях и нямам проблем. Но аз нямам много тежки пуловери от вълна например.
Както Мари Кондо казва, ако една дреха изглежда нещастна на закачалката, значи трябва да е сгъната. 😁😊

# 503
И при мен почти всичко е на закачалки. Едно, че детето много по-лесно се справя с прибирането и организацията. Второ, че така не се налага да гладя повечето неща. Нашите дрехи са предимно памук и дънки. Не носим "прахулници" както нарича мъжът ми пуловерите и вълнените дрехи, та няма какво да се деформира толкова.
Дори последно време забелязвам, ще дъщеря ми закача анцунзите - екип и блузка, което още повече я улеснява сутрин в изобра на дрехи за училище.

# 504
  • Майничка
Вкъщи използваме много закачалките с щипки за панталони, особено за памучни тениски и блузки през топлите месеци - в неделя вечер защипвам по 5 бр. наобратно, за подгъва и всяка сутрин в работните дни си откачаме по една, която  вечерта заминава за пране. Особено за униформените тениски на щерката е много удобно. Само не трябва закачалките в гардероба да са много сгъстени (тя направо си държи тази с тениските на вратата).

# 505
При нас и памучните, и всякакви пуловери се деформират в раменете.
Такива имам предвид:
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0863644002.html
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0874196009.html

Мъжът ми не ходи строго официално на работа, но все пак риза + пуловер.
Какви закачалки използвате? Може би нашите са проблемни.

# 506
Пуловери от памук, стегната материя миже и да стане на закачалка, но моят опит казва, че трябва да са сгънати.Винаги остава разтвглено на раменете, дори да е лека материята(плетиво).

# 507
  • Майничка
Този тип ги слагам само на долната пръчка на закачалка, сгънати по дължина и провесени през средата, така че да висят равномерно от двете страни. Така ги и суша през зимата.

# 508
Пуловерите с ей такова
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … kachalka/70293274
но повечето са сгънати.

Ей такова подреждане най-много харесвам - пъхаш лесно и няма нужда от надигане и разместване

# 509
  • Майничка
Жива да си, Papi6! 🌷🌷🌷
Страхотна идея ми даде с последната снимка!

Общи условия

Активация на акаунт