Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

• 80 914
  • 768
  •   1
Отговори
# 390
Не би трябвало.Направете си експеримент.Имате ли програма на минути? Дори да е леко влажна ще дръпне бързо на стайна Т след сушенето.

# 391
Не би трябвало.Направете си експеримент.Имате ли програма на минути? Дори да е леко влажна ще дръпне бързо на стайна Т след сушенето.
Да, имам една за 30 минути. Ще пробвам да видя как ще е.

# 392
Още един въпрос. В момента ще поръчваме изработка на мебели за спалня, която е доста малка. Умувам как да разпределя мястото така че да го използвам максимално. Та, си мислех за вграден гардероб, който обаче трябва да бъде супер тесен (към 25 см дълбочина). За мен това е ок, тъй като ще бъде на цялата стена в стаята, но се зачудих с такава дълбочина как ще сложа релса за закачалки? Някой има ли такъв гардероб? Удобен ли е?

# 393
Може с такива механизми да е вътре, макар 25см да е много малко.

Последна редакция: чт, 23 дек 2021, 23:38 от ДХ3

# 394
Ако се окаже, че самият гардероб ще е 25см. Тогава вътрешността ще е около 20..... това е една педя....

# 395
  • Пловдив
25 см, предполагам с вратичките е нищожно малко. Абсурд е, да се сложи релса, защото тя ще да е около 20 см (напречно, надлъжно няма как).
Вариант е, да се направи единствено с рафтове, целия гардероб.

# 396
  • Майничка
Може да не е релса, а куки, от тези, които се поставят за държачи на рафт по стената. Все ще съберат по 2-3 закачалки. Сако, примерно, трудно се поддържа на рафт.
Ако тези 25 см са в ниша, може да се залепи тапет и да се предвидят само врати отпред, може би плъзгащи или хармоника, за да се пести място.

# 397
  • Пловдив
Плъзгащите врати са решение, за тесни пространства, но отнемат доста повече от вътрешното пространство на гардероба.
Точно поради тази причина се отказахме от тях - гардеробите в коридора са ни точно 52 см с вратичките (50 вътрешно пространство). С плъзгащи механизми това разстояние падаше на 46 см и при отваряне на вратите, щяха да се закачат и закачалките.
В магазин за мебелен обков с обучен персонал, ще обяснят подробно какво и как Simple Smile

# 398
Ама то един сгънат пуловер няма да може да се сложи на такъв рафт с дълбочина педя Flushed

Ниша ли е, не разбрах? На цяла стена?
В икея имат гардероби с 35 см дълбочина, може да се пъхнат. Пак е компромис, но все пак 10 см са си 10 см..

# 399
  • Пловдив
Отворен Pax IKEA 35см. Можете  да сложите и врати на парти без да отнема твърде много място.

# 400
Благодаря за коментарите на всички. Явно не е много оптимален вариант толкова плитък гардероб. Точно Pax гардероб на ИКЕА мернах някъде в пинтерест и от там ми дойде вдъхновението. Иначе има възможност да се сложи и по-дълбок гардероб, но ще остане много малко място за да се минава покрай леглото, та затова ми се искаше да измисля нещо. Но няма как. Тясно ще е и така.
А да попитам, някой правил ли си е шкафове над леглото? Нещо такова: https://pin.it/6orJgXY. Предполагам че не е най-удобното нещо, но все пак за съхранение на неща, които не се ползват ежедневно?

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 14:00 от Shanan4e

# 401
И при мен е тясно около леглото и затова сложих гардероб с плъзгащи врати нормална дълбочина.

# 402
  • гр.София
В нашата спалня имаме шкафове над леглото. Слагаме леки неща там, които не използваме често (пълни са основно с възглавници). За да използваме цялото пространство направихме ъглов гардероб

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 15:36 от Mimi_Demi

# 403
Mimi_Demi, удобно ли е? Чудех се дали няма опасност да си удариш главата в шкафа отгоре.

# 404
  • гр.София
Сложили сме ги достатъчно високо, за да няма такива произшествия Simple Smile
На мен ми е удобно. Както казах, напълнила съм го с възглавници, които са доста обемни, а в същото време не са тежки. Съжалявам, че нямахме място за ракла зад спалнята. Тогава шкафовете щяха да са над нея

Общи условия

Активация на акаунт