Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт

• 50 342
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Голямо бъдеще има 19 г. ни талантливо момиче, Пламена Миткова. Поредния ни топ спортист от Пловдив. Люпилнята на нашите легенди. Какво става в Пловдив не знам, но факт! Simple Smile
Целта на Пламена е 7 м. за тази година, пожелавам и да ги скочи в Париж.

# 556
  • MJF
Еми да , браво на Пламена. И аз ѝ пожелавам и ѝ стискам палци да постигне тази седмица. Може.

Онзи ден чух за нашия рекорд  на скока на височина жени , че е паднал. Вчера и видях записа.
Признавам че не ми стана приятно в неделя Blush. Но туй е положението. Simple Smile
Но Махучик е природен талант и браво ѝ казвам , че го капитализира. Прихванах я на  радара преди няколко години лятото по евроспорт на световно или нещо такова за атлети до 18 / под 17 / ... да речем. Не съм толкова навтре в календара на атлетиката за да мога сега да кажа точно турнира като фомулировка. Но бяха съъъвсем тийнове и тя и Дуплантис. И от тогава им обърнах внимание- обявих ги за природни таланти  и що годе ежегодно ги проследявам тез двамцата. И ей на и двамата успяха. Само да са здрави.

# 557
  • Пловдив
Радина Величкова подобри 30-годишен рекорд за балканско злато на 100 м, бронз за Рая Димитрова...
https://sportal.bg/news-2024070613593659494?fbclid=IwZXh0bgNhZW0 … yEZCZA_A4ySaDiZag

# 558
  • София
Това беше още в събота... чак сега ли я пускат тази новина...
А иначе Радина е много добра и на 100, и на препятствия, и на дълъг скок!

# 559
България е европейски шампион по волейбол за девойки до 18 години. На финала победа над Белгия с 3:0. Това се случва за първи път. Турнирът се играе от 1995 г и се наредихме до другите шампиони: Русия с 5 титли, Италия с 3, Полша с 2, Турция, Белгия, Хърватия, Германия и Украйна с по 1 титла. Текущото издание се проведе в Румъния и Гърция. Финалният мач с Белгия се проведе в румънския град Блаж.

# 560
  • Далечният изток
Тези момичета са невероятни! Огромно удоволствие за мен, особено като бивша волейболистка, беше да ги гледам в този турнир. Полуфиналът с Италия за мен беше най-големият мач, голяма драма, буквално до последната секунда. Много са добри, много!

# 561
Грандиозно постижение!
За жалост нямах възможност да ги гледам,но съм тренирала дълги години волейбол и много се развълнувах!Това явно ще ни е златно поколение,успех им желая от сърце!🥰
 Дали мога да изгледам срещите на запис някъде?

# 562
Може да видите обобщение от мача с Белгия в 8 минути на този линк
Скрит текст:

А тук обобщение от полуфинала с Италия 3:2
Скрит текст:

Тук има целия мач с Италия
Скрит текст:

В този канал е възможно да качат и запис на финала.

# 563
  • MJF
Показал български отбор характер. Браво! Видях на няколко места записа от полуфинала с Италия , той петсетов епос се е получил.
Здраве и спортно успешно дълголетие им желая. Да си вярват , че дружно могат.

# 564
Ох, гледам Тур дьо Франс и вече честно не издържам и ще си излея мъката.
Тоя възрастният коментатор, който е от Федерацията по колоездене Венков май, честно вече не се търпи. Едно на ръка, че е скучен, сух на фона на младите коментатори Симеон Кичуков и Житомир Пенаков, и бившия колоездач Даниел Петров, но толкова, толкова пристрастен, чак нетърпимо. Разбирам всеки човек си има пристрастия, но щом си коментатор трябва да запазиш някаква неутралност, да бъдеш обективен, поне да не го демонстрираш и то толкова настоятелно. Болен фен е на Тадей Погачар. Ма то бива суперлативи, бива превъзнасяне, направо боготворене, от друго страна не пропуска на клъцне съперниците му, като Йонас му е "любимец " номер едно. Rage
Евала на останалите трима освен, че са много компетентни, интелигентни и подготвени, трудно може да се предположи на кой симпатизират.
Вече толкова се дразня от прехласване му по "Поги", че спирам звука всеки път щом грабне микрофона да се размазва пред божеството с поток от хвалебствия. Trollface
Нямам нищо против Погачар най-силен този сезон, а и приятна личност, но такова дива фенщина дразни. Чак се улавям, че се кефя, като не се справя толкова добре, та Венков да се кротне.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 15:28 от sineva 1

# 565
  • Пловдив
Успех на 100м за Величкова!
https://www.facebook.com/share/r/8xZrYJkPo4vYGpJ2/?s=yWDuG2&fs=e
Била на 16 Simple Smile изглежда ми поне на 25.

# 566
  • MJF
И аз погледах днес от Банска Бистрица катина по БНТ 3 от европейското лека атлетика до 18 г. Но докато гледах български спортист не видях. Но разбах че до тук имаме 3 медала - злато , сребро и бронз и видях награждаването на чук-младежи , където е сребото ни и че младежа е от Балчик. Браво, браво.
Внимавах докато гледах като включваха овчарския скок младежи, високия скок девойки и малко копие младежи.

Хайде , още един наш атлет си спечели медал в Банска Бистрица. Радина Величкова с бронз в дълъг скок. Браво , браво. След златото на 100 м сега и бронз на дълъг скок. Гооолямо браво на Радина. По -точно още един медал, щото атлета вече си има.

Обаче точно се и Smile Щото нали взех да мърморя именно по тази тенденция в скоковете , че ми идват спринтьори в пясъка , дето на база спринта къде с но  най-вече къде без техника ми се пльосват в пясъка и аз не съм във възторг. Wink

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 12:56 от Шошулчо

# 567
# 568
  • MJF
Записа на Радина Величкова на  100м от европейското до 18 г.

# 569
  • MJF
Уикенда изгледах на спокойствие  волейболния мач мъже Италия - САЩ за бронза на О и 4-те индивидуални финала на скоковете във вода от Париж 2024.
По волей мача :
Скрит текст:
Очаквах все пак по-голям отпор от италианския отбор но не се получи. Но пък амерканския отбор вече в пълна сила и спойка. Щото  в мача който гледах в предварителните групи още не бяха така. Честит им трети олибронз на американския отбор. Предвид че в Токио бяха извън стълбицата .... Мързи ме да проверявам ама не би трябвало да има от Пекин 2008 някой в настоящия отбор  Wink ,  така че за сега са без олизлато тези талантливи любимци. Да дерзаят до Лос Анджелис.

Скокове във вода :
3м мъже
Скрит текст:
За вече двукратния олишампион в тази дисциплина Xie Siyi и за Wang Zongyuan първите 2 места напълно очавани, съответно и напълно заслужени с показаното, бяха почти изцяло "по учебник" , забележки нямам. Satisfied
Но много се радвам и хваля Osmar Olvera - само на един от 6-те скока поддаде, така да се каже, гоолямо браво от мен че остана концентриран до края.
Хваля отделно и  Luis Felipe Uribe Bermudez - много красиво и мощно/прецизно  във въздуха му се получиха скоковете, много жалко за гафа в първия скок, заслужаваше по предно класиране.  Carson Tyler запомнен, пожелавам му повече участия на моя екран. Тук добре скача.
Разгеле и южнокореец видях на финал в Париж, единствения , дори може да се каже че сплешовете бяха умерени, сравнително.
Ветерана в състезанието Jonathan Ruvalcaba се справи прилично.

3 м жени
Скрит текст:
Chen Yiwen безапелационна, 5 скока по учебник, честит ѝ олизлатен медал, 101% заслужен, голям природен талант. Предвид че не беше в Токио тук беше задължително да си тръгне с 2 златни медала като и стана. Satisfied
Chang Yani се вкара в голям филм след гафа на първия скок и след последното място слеп първия рунд успя само за бронза на финала. На фона на голямата изненада от Медисън. Я ни за втори път на моя екран провежда така състезание. Някъде назад във времето точно така не бе психологически още готова за начало на старта и после ....Както и да е , злато на дуетите и бронз в индивидуалното напълно заслужено. Да са ѝ честити.
Гооолямо браво на Медисън Keeney. Какъв старт направи! 5 стабилни изпълнения и какви хубави приземявания.  Satisfied
Разгеле видях и представител на Малайзия на финал на тази О. Nur Dhabitah Sabri се стара но така сама ... Дълго ще липсва Pandelela Rinong явно на техен терен.
Chiara Pellacani при цялото ми уважение към нея е по-добре да не я коментирам, чакам я търпеливо да се справи със себе си, евентуално, ако не ....здраве да е. То не че и конкуренция пък много има на европолето към момента, "един дол дренки" са всичките. Могат много повече ама ...
Вишка мъже 2-ма коментатори на оликанала и нищо. Защо и как?! Rolling Eyes и да не ми се оправдават " ама те китайците..,  ама ние руски/украински не знаем и т.н."
Скрит текст:
Хао и Середа нямам настоение да ги изкоментирам. Достатъчно ми е че видях как им се е  получил този старт. За жалост случват се и такива неща.
Cao Yuan не трепна , не че съм се и съмнявала. Железобетонен. Гледаш спокойно и се кефиш. Честита му титла - трикратен олишампион на платформа - Лондон 2012, Токио 2020, Париж 2024. Satisfied
Голяма радост и с Рикуто Тамаи. Той определено се е поизвисил  последните месеци но радва как се справя с това към момента. Въпреки "подвига" на  онзи 5-и скок останалото бе ....много близо до "по учебник". Дори и да не беше втори със сигурност шеше да е трети. Гоолямо браво и честит му първи олимедал в кариерата. Пожелавам му и още. Време беше някой да се доближи до моженето на китайците. Вече колко деситилетия ги гледат и ... Но това е друга и дълга тема. Гооолямо браво на Тамаи и целия му екип. Здраве му желая.  
Noah Williams късметлията  в случая.
Хваля отделно Randal Willars  , с повече концентрация и увереност може много повече от колкото се получава.
За Nathan Zsombor-Murray и Rylan Wiens се отнася същото. Да дерзаят тез тримката.
Гледайки Русо и Бартел , Ло на трамплина , .... силно мърморех по темата фитнес но дори не ми се почва....Несериозна работа.
Платформа жени
Скрит текст:
Тук се мина без драма , да разлика от мъжете. Трите медалистки повече от заслужени.
Съдиите все пак решиха че не може пък в пълно блаженство да гледам и ме раздразниха на цели 3 пъти със Спендолини но все пак тя не е на подиума и съм в мир Mr. Green. Но това че се правя че гледам спорта въпреки тях, не значи че не виждам абсолююютно всичко.
Да похваля специално Gabriela Agúndez и Alejandra Orozco , стараха се , ясно че могат повече но туй е положението сега.
Caeli McKay направи за себе си много добър старт, но може повече, да работи върху "охо" eфекта, може.  
Написах се Stuck Out Tongue Winking Eye Bowtie
Тук, защото според мен олитемата отмина/се поизчерпа по чисто  спортната част. Peace

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 14:54 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт