Любители на кучета - 121

• 31 968
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Кая от известно време оглуша, но причината я знам-разходки все пусната и намаляване на наградите (пусто пърхут излиза от всякакви бисквити и лакомства). С две думи сама съм си виновна.
Ама няма как, при мен ММ не ги възпитава грам, че и команди затвърдени при мен не изпълняват при него.
А вашият е пубер, ще мине, но упорствай, а не му пускай фандък точно сега.
Влизаме в любимия ни сезон Heart

# 556
  • под тепетата
По моему сезонът на" бабините зъби" Wink
Кайчеее Sparkling Heart

# 557
  • София
Да се оплача, че имаме регрес с тренировките и изпълнението на командите. Беше станал като войник, а от седмица-десетина дни, бре, ослушва се това куче. Изпълнява, ама не от първия път и някой път даже отказва. На “легни” примерно, започва да мрънка. Joy “Стой” и като се обърна започва бавно да върви след мен. Това при положение, че до преди това ме чакаше да се отдалеча без значение колко, че и можех да го спирам на място по средата на спринта към мен. Някой срещал ли се е с такова поведение? Сега чета, че между 8 и 12 м. възраст това поведение било характерно и се пробват като типични пубери, а ние трябва да се върнем към основите на командите. Ама след толкова работа, малко ме е яд да си призная.

Нашата днес в екстаз ближеше земята /тя обича да пооскубе трева и да души, копае, яде коренчета/. Аз казах "не така" и сложих крака си върху разровеното. Тя нервно изръмжа и изджафка към крака ми. Случвало се е да джафка така като много малка 2-3 пъти, когато се е вживяла в нещо и и го взема. Провокирам после същата ситуация - няма такова поведение. Мислех, че вече няма да се случи, ама ето на. Сега е точно на 8 месеца. Иначе с командите няма промяна - изпълнява на 100% в къщи, а навън процентът е друг.😀 И аз не знам какво е това - пубертет или друго? По принцип е изключително кротка, послушна и мила, социална с хора и кучета.

# 558
  • Sofia
От сезона е явно Sunglasses
 Белята и тя нещо тези дни яко игнор и на най елементарни команди навън. В нас пушка,вън носа в земята и души постоянно,като я приближи куче и настръхва,ако е по-голямо от нея или лае или дава заден. Команда "виж ме" не я отразява,като се размине с кучето и изпълнява всичко.

# 559
Поздрави от една разгонена кисела зелка, която отдавна не съм показвала 😁

# 560
здравейте, аз сега влязих в темата и прочетох отговорите ви. Благодаря ви. Може ли да ме насочите към материали   как да работим с доминантното му поведение?

# 561
Евана, пуснете заявка в групата “Питайте мама Еми”. Там има изписано доста относно доминантното поведение. Моята девойка е от доста доминантна порода, но следвайки стриктно всички съвети на мама Еми и упражнявайки всички задачи, на 1г. се държи доста прилично и вкъщи и навън. Започнахме като по учебник-когато навърши 4м.

# 562
Холивудска увмивка от нас.

Миете ли зъбите на кучовците и колко често? Или с дентални лакомства е достатъчно да се поддържа хигиената?

# 563
  • sofia
Никога не съм мила зъби на кучетата ни. Дентални лакомства ползваме и до сега не сме имали проблеми.

# 564
  • София
И Буба го кара на дентални лакомства от бебе - чистихме зъбен камък чак миналата година (беше на 7).

# 565
  • Пловдив
Здравейте,

Присъединявам се към темата с едно ново попълнение - Макс. Заедно сме от три дни, а той е на два месеца.
 Все още свикваме един с друг, но пък децата са повече от щастливи. 😊

# 566
Здравейте, много приятна компания сте, но отдавна не съм ви посещавала.               Преди няколко месеца ви бях разказала за намерено кученце, на което се намери стопанин. Наскоро се сетих да питам как е и узнах, че всичко е наред и кучето е щастливо.                                                       Приятно ми е да ви донеса хубава новина. Бъдете здрави!

# 567
  • Bарна, морето, сините вълни
Добре дошъл на сладкия бебок Макс! 🥰

# 568
  • Бургас
Честит ви Макс!
И той от нашите!
Скрит текст:
Ще я убия Елза, пак отворила гардероба и надупчила чисто нови боти, които си донесох миналия уикенд от Истанбул. Нито веднъж не ги бях обувала

# 569
  • Пловдив
Ще я убия Елза, пак отворила гардероба и надупчила чисто нови боти, които си донесох миналия уикенд от Истанбул. Нито веднъж не ги бях обувала
Не ги е надупчила, разрасила ги е. От сто километра ти е личало, че нямаш добър вкус, но пък кучето има и компенсира. Simple Smile
Мен за съсипани обувки много ме боли, но вкъщи котката е дизайнерът.

Общи условия

Активация на акаунт