Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 889
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Pisa,
Ние на "Орфей" ще сме скромно - само семейството. С двете деца (наборЪТ и бъдеща шестокласничка), естествено. Надявам се да им се хареса.
Те все още не знаят JoyJoyJoy
В синята гама детската ви изглежда много по-просторна. И моите двамата са в една стая. По-голяма е, с място за две бюра (нейното по-малко) и две легла. И, засега на 90/200 се събират.
От вчера (първи ден сами след "у майкини"-апропо, ужасна книга на Иво Сиромахов(какво ли съм очаквала!?)-не си я купувайте) наборът си издирва ключовете за вкъщи. Oставихме ги сами спящи с ММ. В един момент се оказва, че май няма да могат да излязат от нас Joy Добре, че тя си намери понякое време нейния.
... имам скрити съмнения (ама това ако ММ знае, че ДАЖЕ ми минава през ума, ще ме убие!), че МОЖЕ да съм му го изхвърлила с всичките буклуци, които събрах от стаята им... Дори и да е така, дано никой не ме заподозре...

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 16:34 от JiD

# 391
JiD, племенницата е за 6ти клас, и тя ще идва.
Няма проблем със слизане от леглото, все някъде стъпва големия. Високо е сигурно около метър. Не ми харесва този сандвич, но няма как. Те пък нямат никакви претенции, било си им екстра така. Само аз постоянно искам нещо да променям.

# 392
  • София
Получих известие от Zanda Simple Smile

"Здравейте, уважаеми приятели!

Искаме да благодарим с екипа, който стои в основата на Отвореното писмо, за всички Ваши бележки и съвети как то да бъде максимално издържано откъм фактология.

Писмото вече е внесено при Министър-председателя, в МОН и до г-жа Анастасова.

След помощ от Вас, успяхме да се преборим да бъдем приети от Министър Денков.

Срещата ще се състои във вторник в МОН,
на нея ще присъстват и представители на други инициативни родителски неформални обединения, които са изразили категорично желание за присъствено обучение.

От нас ще бъде излъчен един представител и ще Ви държим в течение на всичко, което успеем да обсъдим утре.

Категорично заставаме зад всяка дума в Писмото. Ще се борим с всякакви законови мерки за нормализация на нашето ежедневие.

В следващите дни следва да внесем писмото до Президента, тристранния съвет, до всички депутати, до Министъра на здравеопазването.

Молим Ви за съдействие да разпространите вестта за Писмото и да съберем максимална подкрепа от подписи. Също, ще се радваме да помогнете с изпращането на тази Петиция до медии, ако имате такива контакти.

Сами разбирате, че ние разполагаме само с нашия ограничен човешки ресурс на редови учители. За да успеем, следва да се борим като един за нашите деца и за нормални условия на труд. Нямаме съмнение, че разбирате, че преборвайки се за учителите, Вие се борите и за себе си.

Поздрави,

Администраторският екип на четирите основни педагогически групи

Яна Шишкова"

# 393
  • София
И аз съм харесала такова легло тип сандвич, когато дойде време всяко дете да си има собствена детска стая, за да има място евентуално за някое друго дете, което им идва на гости.  Изглежда ми хем удобно, хем пести място. Simple Smile

Pisa, стаята наистина изглежда много по-добре така. Като за порастнали деца.

Magi_sveta, приемаш ли гости със сирене и хляб. Ще е прекрасно допълнение към прясната лютеничка. Smiley

# 394
  • София
Pisa,  стаята изглежда стилна и уютна, браво на теб Kissing Heart

Добри, Добрииии, да не си потънала в дебрите на бейлиса и коняка/коняк ли беше, май от фурми?/ Joy Надявам се всичко при вас да е наред Kissing Heart

# 395
  • София
Момичета, имам въпрос.

Заявлението за може да се подаде лично, чрез Системата за сигурно електронно връчване и чрез лицензиран пощенски оператор, като заявлението следва да е в оригинал.

Какво ще рече "лицензиран пощенски оператор"?

БГ Пощи (БулПост)? Някой подавал ли е по този начин?

# 396
  • София
Лицензиран пощенски оператор е този с издадена  лиценция от КРС
http://crc.bg:8080/ords/f?p=923:210:3672572958754012::NO::P210_A … TROL,P210_X:0,0,1
ако не работи линка търси
Публичен регистър на оператори, лицензирани за извършване на услугите по чл. 39 от ЗПУ

Пропуснала съм  много рожденни дни - та на рожденниците честито!

И други хубавини съм изпуснала, като лютеници и тапети и столове...

# 397
  • София
Благодаря Simple Smile. Има ги Български пощи в този списък.

# 398
Предлагам на тая госпожа занда, която иска да няма никакви мерки, да отиде да почете малко в темата за сблъсък с вируса, да види личните трагедии на хората, да види как един седмокласник загуби баща си тази година, да види как една майка на дете с увреждане с бори вече месеци наред с увреждания от Ковид,  да види статистиката за свръхсмъетност в България и на кое място сме в Европа. Аз лично съм в шок от това писмо.
Все пак им надежда, защото голяма част от хората от групата за присъствено обучение, също бяха в шок.

# 399
  • България, София
beb4o_fb, дано Hands Pray
Пожелавам добри новини на контролния преглед и спокойно завръщане на малкия младеж към всички любими дейности и занимания.
Развесели ме с бензиноколонката и гаражната врата Joy

Pisa, много е хубава обновената стая.
Аз съм почитател на топлите цветове, но това синьо е много свежо Simple Smile

# 400
  • София
Благодаря Simple Smile. Има ги Български пощи в този списък.
Ако беше написала Български пощи щях да ти отговоря директно, а не да те пращам в регистъра.
Реших, че е някой друг оператор с подобни име. Wink

# 401
  • София
Pisa, стаята изглежда чудесна.
При нас детската също е тясна, но пък детето е едно. Леглото му е "сандвич", купено по времето, когато все още си мислех, че ще имам второ дете, но не би. Та долната част сега се ползва за чекмедже и там стоят всички материали за училище; когато му се свърши тетрадка, моливи или нещо друго, бърка там и си взима. От време на време проверяваме заедно какво липсва и допълваме.
Иначе като цвят стаята му е в светлозелено, мебелите светло дърво и е с текстилни щори, защото не искаше пердета. От малък има страх от пердета, защото цитирам: "Оттам изкачат вещиците!". Вече страхът го няма, но неприязънта към пердетата остана.

И аз чакам Добри с първи впечатления от училище.

ЗаСлон Gift Heart !

# 402
  • В светлината на слънцето
Pisa, супер е станала стаята в синьо.
Ох, и моят реве за козметичен ремонт. Неговата стая е многоцветна - една стена в жълто, друга в бяло и една с тапети на камиони по Route 66. Иска да махаме тапета и да я направим бяла с малко черно.  Ама няма да е сега, та ще почака.

# 403
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тук съм. жива съм. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

организацияа е супер - сутрин ги прибира автобусче. заради пандемията сядат през седалка, т.е. 8 деца макс.
преди да се качат проверяват температуарата с дистанционен термометър и записват за всяко дете, пръскат им ръцете с дезинфектант и чак тогава се качват вътре.

в училището се събират в пергола зоната (за всеки клас има отделно сборно място),проверка по списък, пак пръскане на ръцете и започват часовете.

нямат класна стая, нямат и клас като при нас. за всеки час се сформира различен клас, според избора на предмети, каза, че са не повече от 12 деца. не знам това ли е максимума на бройката или просто толкова са започнали.

все още не са имали часове по всички от основните и допълнителните предмети, но във всеки "първи" час им дават учебника и тетерадка. не учебна, най-нормална терадка А4, с редове и лого на училището. има цветова кодировка, по математика е синя, видях и една лилава, но не помня по английски или ИТ е.
учебникът по ИТ е с един робот. гледа ме като жив. Simple Smile

по математика е тухла четворка. оказа се, че тук са учили неща, които ние нямаме спомен Горинич да е учил.
та ако някой се сети, че са учили за уравнение на права и отсечка, градиент и пресечна точка, да свирне. Simple Smile снощи обяснявахме, май разбра каква е идеята, но ние не можахме да се сетим кога сме го учили.
според баща му - ЛААГ в първи курс на университета, според мен, някъде  в края на гимназията.

нашичкият записал допълнителени занимания по музика. защо? защото в нашето училище било интерсно и зашото Г-н П... по музика бил много интерсен събеседник.
Wink сега подсмърча и се чуди дали да се откаже - защото в края на срока трябва да държи изпит по музика и изпитът е соло изпълнение на една творба и в композиране на друга. Simple Smile Simple Smile Simple Smile хлабавото свърши, мисля аз.

показал на учителя по ИТ сайта със своите 3Д графики за да се похвали. той пък щял да получи удар. питал го това в програмата на училището ли е? за всички ли е или само за училищата с компютърни науки? едвам го успокоил, че го е правил сам, за удоволствие и без курс или ръководител.
подозирам, че и ние ще трябва да обясняваме, защото учителя казал, че ще имаме среща.

на всяко дете е раздаден планер - терадка-календар, за всеки ден от седмицата има къде да се запише домашно или задача или забележка. в него има и всички формули, които може да им потрябват, менделеевата таблица, телефони за връзка и разни други данни и информация.
най-важното - има всички почивни дни, ваканции и празници. Simple Smile нали се сещате коя част беше разучена най-внимателно? Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 11:28 от st. Dobri

# 404
Много е интересно, Добри! Сподели по-нататък и други разлики в програмите. За мат.хич не се учудвам, че са по-напред.

Пиза, може ли да дадеш рецептата за сос?
Аз много обичам да правя зимнина, но всичко слагам в мини бурканчета. Имам едни от био подправки от Кауфланд и в тях пълня сладко, за да може да ги изяждаме с едно отваряне.
Стаята се е получила много хубаво!

И ние сме в ремонт от вчера и най-лошото е, че ще стоим два месеца без кухня, а самият ремонт не знам дали ще свърши до 15ти септември.

Общи условия

Активация на акаунт