Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 831
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Извинявай ,сега го видях. Понеже чета от тел.,не ми излизат целите постове, ако не кликна на тях, а видях друг цитат и помислих, че няма друго.
Аз не съм писала, че съм за принудителното ваксиниране, но за да ходят децата присъствено, трябва да се направят някакви компромиси и като не е с ваксини, то тогава трябва да се включат останалите средства за  контрол на епидемията.

А децата би следвало да са научени на самосъзнание от родителите си  и да махат маските на двора или на отворения прозорец, а не когато никой не ги гледа.

Във фейсбук една учителка се хвали как не е носила маска нито в стаята, нито в коридорите. За ваксина сетете се дали е сложила.

# 211
  • България, София
Страстите са се нажежили.

Попълних анкетата.

Давам отчет. Всичко мина благополучно 😊 Третата сливица е извадена.
Утре трябва да ни пуснат.
Наборката се държи геройски 😊
Радвам се, че всичко мина и страхът ми от отмяна на плановата операция не се сбъдна 😊

# 212
  • Варна
Велина, много се радвам, че писа, мислех ви! Браво на героинята и бързо възстановяване!
Наборката излезе с 3 приятелки на пикник в морската. Уж щеше да подновява тренировките... Поне се забавлява и ще навъртят няколко хиляди крачки Simple Smile

# 213
  • София
Велина, браво на твоето момиче! Сега да се възстанови без никаква болка и бързичко.
Радвам се, че всичко вече е зад гърба ви! Gift HeartHug

# 214
  • България, София
Благодаря момичета 🤗❤

Пропуснах да похваля младежа на Шушито 😊
Браво за ентусиазма. Моите девойки хич нямат мерак да готвят. И да се появи някакъв, което се случва рядко, бързо им минава. Ще тряба да си търсят мъже, които обичат да готвят.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 16:52 от velina_v

# 215
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пази, Боже!
Горинич готви. но след него е... абе точно като след баща му. Wink сливата круша не ражда.

# 216
  • София
Благодаря момичета 🤗❤

Пропуснах да похваля младежа на Шушито 😊
Браво за ентусиазма. Моите девойки хич нямат мерак да готвят. И да се появи някакъв, което се случва рядко, бързо им минава. Ще тряба да си търсят мъже, които обичат да готвят.
Бързо възстановяване на детето пожелавам! А за готвенето не го мисли. Ето моят набор готви и то с удоволствие!

# 217
Темата за ситуацията с пандемия и всички свързани към нея въпроси са си точно на място тук сред майките на осмокласници.
Съжалявам, но съм бясна. Знаеше се от поне месец на къде вървят нещата и хората масово или нарушаваха мерките или си траеха гледайки другите да го правят.
Това второто е голям проблем за нашето общество. Знам примери от близки в Германия и Великобритания. Веднага сигнализират хората ако забележат някаква нередност, а правила и закони са неотменна следвани от солени глоби.
Сега наш Ганчо хем искаше да поживее все сякаш пандемия няма, щот нали всичко са го скалъпили за пари или геноцид, хем не му харесва като наближи поредното мазало.
Какво се предлага освен протести не знам.
Да се тестват децата регулярно родители масово категорично отказват, а държавата е много доволна да спести средства от такава дейност.
Да се видят анти тела на ученици също не съм чула да се говори.
Маски не искаме.
Ограничения - никакви, е как ще стане това хора, аз не мога да схвана.
Сигурно просто искат как дойде, ако някой почине време му било.
Искам децата да са присъствено, не виждам вариант при тези числа в момента да се случи. Единствено мисля може да се борим поне 5 и 8 да ги съберем с приоритет в училище за някакъв период.
1-4 разбира се трябва да са присъствено, там няма как се справят хората.

# 218
Искаме нещо. Какво и как - не знаем, но пък мнооого го искаме. Такива искания като правило получават като отговор... нищо.
Има си фейсбук групи и теми, където вече се обединяваме, споделяме и поставяме исканията си.
Тук избягвам да отправям призиви и да се обяснявам.
Прекалено много време ми отнема да те чета и да ти отговарям по тази тема.
Добре беше започнала със скрития текст. Sad

# 219
Темата за ситуацията с пандемия и всички свързани към нея въпроси са си точно на място тук сред майките на осмокласници.
Съжалявам, но съм бясна. Знаеше се от поне месец на къде вървят нещата и хората масово или нарушаваха мерките или си траеха гледайки другите да го правят.
Това второто е голям проблем за нашето общество. Знам примери от близки в Германия и Великобритания. Веднага сигнализират хората ако забележат някаква нередност, а правила и закони са неотменна следвани от солени глоби.
Сега наш Ганчо хем искаше да поживее все сякаш пандемия няма, щот нали всичко са го скалъпили за пари или геноцид, хем не му харесва като наближи поредното мазало.
Какво се предлага освен протести не знам.
Да се тестват децата регулярно родители масово категорично отказват, а държавата е много доволна да спести средства от такава дейност.
Да се видят анти тела на ученици също не съм чула да се говори.
Маски не искаме.
Ограничения - никакви, е как ще стане това хора, аз не мога да схвана.
Сигурно просто искат как дойде, ако някой почине време му било.
Искам децата да са присъствено, не виждам вариант при тези числа в момента да се случи. Единствено мисля може да се борим поне 5 и 8 да ги съберем с приоритет в училище за някакъв период.
1-4 разбира се трябва да са присъствено, там няма как се справят хората.
Валерия, много си права
Тук ако направиш забележка ще си изядеш боя !!
В БГ открай време никой не спазва правила и не смята, че се отнася за него ама видиш ли като идат в Германия и Англия друго правят Sad

# 220
Лошото е, че няма правилно решение.
Не можем да затваряме бизнеси с лека ръка. Пари да се обезпечат тези хора няма в държавата.
Ако повечето ангажирани в сектора спрат да плащат данъци, да работят и започнат на чакат социални от държавата системата рухва.
То и без това преди 10  и повече години по време на магистратурата ми професорът от УНСС ни разказваше, как системата няма да изкара дълго.
Сега и парите от чужбина са много намалели.
Хората са уморени от мерки и вирус.
Лекари и сестри са уморени от поредната вълна.
Лошо ни чака, аз се моля да са само вредите от ДО, защото вече загубих близки и макар да сме сложили ваксини ме е страх, мъжът ми е рисков доста.
Тази година имах планове за курсове различни за децата, обаче ако ще е онлайн се отказвам. Мисля до минимум да сведа стоенето пред екран.
Мисля и всяка събота и неделя да организирам походи в планината.
Не знам, но моите деца ако ги оставя без контрол цял ден може да играят или гледат нещо на компютъра. Не искат да излизат. Трудно е много,  дано имам кураж и сили да се справя. Confused

# 221
  • В центъра на моретата
Ами и в Турция да отидеш, ако носиш маска под носа или под брадата - хората на улицата те спират и ти правят забележка. В заведенията влизаш, като си сложил преди това ръкавици и така пипаш менюто, като ти сервират - тогава махаш ръкавиците. Ама това са страни, в които дисциплина се спазва. Манталитетът на българина е да щрака с пръсти, да се покаже колко е ларж, какъв туризъм имаме и колко сме велики. Който дойде тук я кара разгащено, и както му харесва, щото като се върне в страната си, ще го стегнат. А пък после ние си обираме плодовете от това. И така ще е винаги. Затова сме на този хал - икономически, политически, здравен, образователен ……. И не за друго, ами защото сме такива като нация, дисциплина, манталитет и самосъзнание.

Мисля, че преди страница, две стана въпрос за компютри. Да си споделя Blush ние какво направихме. Взехме един доста голям монитор, който закачихме към лаптопа, както и безжична клавиатура с мишка. Към лаптопа имаше вече закачен един монитор, този е втория. Така може да се отварят едновременно доста приложения на двата монитора. Сега през лятото мъжа ми махна единия монитор и й остави само новия. Взехме й още един лаптоп и част от нещата, които ползва ще са на стария, другите на новия. Абе, като цяло си е удобство с два монитора. Друг е въпроса, че стаята й изглежда като дилинг офис.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 18:52 от zaek

# 222

Мисля, че преди страница, две стана въпрос за компютри. Да си споделя Blush ние какво направихме. Взехме един доста голям монитор, който закачихме към лаптопа, както и безжична клавиатура с мишка. Към лаптопа имаше вече закачен един монитор, този е втория. Така може да се отварят едновременно доста приложения на двата монитора. Сега през лятото мъжа ми махна единия монитор и й остави само новия. Взехме й още един лаптоп и част от нещата, които ползва ще са на стария, другите на новия. Абе, като цяло си е удобство с два монитора. Друг е въпроса, че стаята й изглежда като дилинг офис.
                Първо си представям колко  родители имат тази възможност да закупят лаптопи,монитори и т.н.
                Второ - приятелка с три деца и толкова техника.Офисите пасти да ядат пред стаята на учениците.Нямат за всяко дете отделна стая.
                Трето - много от учителите нямат и по един свестен лаптоп или компютър.За уменията и знанията на някои просто не искам да коментирам.За това пък съм решила да снимам и копирам "блестящо" проведени уроци.Тази година се минах.Четири у-ща наблюдавах и проспах възможността да покажа супер гениалното ДО.
               Четвърто - у дома и родителите работят с мощни компютри и бяха доста време хоумофис.Така,че всичко е окабелено и няма накъде повече.Децата имат отделни стаи и първото впечатление на гостите ни е ,че това е офис,защото и в хола е пълно с техника.Като добавим и тонколони,микрофони ,пиана,барабани ..... у нас е весело.
              При това светлина в тунела липсва. Yum
              Спорът ви за ваксините и невъзпитаните сънародници са просто безсмислени.И възпитаните нации не са се отървали от вируса и глобите също не са помогнали.Тройно ваксинирани пак боледуват и разнасят вируса.Така,че спорът няма смисъл.

# 223
  • В центъра на моретата
Споделих го, тъй като се коментираше за учащите информатика. Ние вече сложихме мониторите, не за друго, а защото детето доста закъса със зрението. Стария й лаптоп е малък и се напряга, за да чете на него. Цяла година учи по този начин, затова мога да го пиша като опит. Напълно съм наясно, че не всеки има условията да го направи. А

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 21:27 от zaek

# 224
  • София
У нас има доста телевизори. Трябва да задам идеи да се подключат към компютрите. Уф... И все пак не достига една стая за мен... Преподавателят в банята...

Общи условия

Активация на акаунт