Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 831
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Въпросът какво се иска е много резонен.
Не знам Сонадора защо не ми отговори дали би си пуснала детето, ако в училище маските са задължителни и децата се тестват редовно, понеже писа, че ваксина ще откаже.
Моето впечатление е, че голяма част от хората искат връщане към ПО отпреди пандемията, без мерки, без маски, без нищо.  Ай честито ДО тогава!

Въпросът не е към мен, но бих искала да кажа - ако искаме децата ни да са ПО, то трябва да направим компромис. И моят е да съм съгласна да се носят маски постоянно (като ще осигуря да има смяна през няколко часа) и да се тестват редовно децата. Относно неговото ваксиниране на този етап ме е страх, защото аз май се оказвам с реакция към ваксината и поради това мисля да изчакам.

Относно какво предлагаме и писанията на КатиАБВ - не мисля, че трябва да откриваме топлата вода. Управляващите знаят мнгоо добре какво трябва да се направи, навсякъде по света се прилагат сходни мерки. Но има прекалено много "но" и прекалено малко кураж в управляващите. А пари има, друг е въпросът със сивата икономика. Да, всички са уморени, но когато става въпрос за психическото развитие на бъдещето на държавата, трябва да се мисли по-добре. Честно, не разбирам нашия манталитет тук - преди малко се возя в метрото, в непиково време - 3 души без маски, масово с маски под братичките и под носа. Конспирации се виждат навсякъде. От друга страна се плаща от загубата на близки, не искам да губя повече, а като гледам смъртните случаи и ... свива ми се сърцето. Няма да пиша повече по тази тема.

У нас има доста телевизори. Трябва да задам идеи да се подключат към компютрите. Уф... И все пак не достига една стая за мен... Преподавателят в банята...

Ами виж го откъм положителната страна - всичко ти е на ръка растояние, няма да губиш време за ходене до тоалетната, душче за освежаване Simple Smile Шегувам се, да не ми се обидиш.

Синът ми има отделен монитор, който връзва към лаптопа си и в резултат влиза в час на монитора, ана лаптопа си играе Simple Smile

# 226
  • София
Кати, разсмя ме искрено с душчето. Но преживява се. Миналата година само три дни бях в този режим (в двете стаи големите, в спалнята малката с 39 Т и хленчи и бълнува), с риза, грим, зелен екран за фон и удобно разположена в рибарския стол на ММ в банята аз водя занятия... Имам само един фал, идва бълнуващото, температурно мъниче и казва :"Мамо, пишка ми се". Успяхме да не се разбере, че пишкането всъщност е в "учителската" стая...

# 227
  • София
Разбираемо, страстите са нажежени. Ясно е, че ще има някакво безумно комбиниране на ДО с ПО, ще съм мега голям оптимист ако си пожелая ПО да има огромен превес. Но силно се надявам това да е последната учебна година под знака на ДО и следващата да сме загърбили спомените за това чудо. Аз си сипах високоградусна напитка и казвам "Наздраве!"

# 228
  • София
У нас имаме три лаптопа и един настолен компютър и проблем от към техника нямаме, но проблемът е, че трябва да разширим по някакъв начин бюрото, защото то едва успява да побере един лаптоп и една тетрадка.
Ние живеем в преустроен двустаен в тристаен като в едната стая ни е хола и трапезарията, а терасата ни е кухненския бокс. По време на ДО в тази стая учи сина, в детската девойката, а в спалнята баща им работи. Аз работя присъствено, но преди няколко дни дочух, че персонала в администрацията ще работи на 50 %. Ако това се случи, то и за мен остава банята 😂. Мислех си за терасата, но тя е южна и следобед като ме напече слънцето и ще ми се дори и коктейлче и отиде работата 😂

# 229
Марти,ако в банята имаш и вана + коктейла се получава класическа картинка от филм. Yum Можеш да си избираш къде и в кой филм си.Поне да помечтаеш с коктейл в ръка и с пухкава ,ароматна пяна във ваната.

# 230
  • София
Да споделя нещо от началото на пандемията - само баткото имаше лаптоп, бюро и стол, малките ми бяха на удобно разстояние на масата за хранене - то те бяха на занималня и реално само тестове, дадени от мен, правеха. Та почва ДО, малкият се превива, пишейки на една табуретка - седнал на колене, легнал на пода, накрая реши, че в леглото му е най-добре - легнал по гръб и цъкащ на телефона. Малката остана при мен, в холо-кухнята. Ами не можех да си позволя да й шумя, защото получавах изпепеляващ змийски поглед. Единствено можех да си тренирам при нея. Да видите само каква фиданка бях в края на учебната година Joy

# 231
  • София
Тази пролет дъщерята ходеше стриктно с маска, както и целия клас. Всички часове, дори междучасието ги държаха маските, макар и на отворени прозорци. Ами зарази се. И мен зарази после. Гаранция никаква няма, макар че най-вероятно при двама с маски се разменя по-малко вирус. Но се разменят явно.

# 232

Спорът ви за ваксините и невъзпитаните сънародници са просто безсмислени.И възпитаните нации не са се отървали от вируса и глобите също не са помогнали.Тройно ваксинирани пак боледуват и разнасят вируса.Така,че спорът няма смисъл.
С малката, но съществена подробност, че у нас умрелите са в пъти повече.

# 233

Извинете ме,но вие скоро в болница влизали ли сте? Дано не ви се налага да ползвате услугите на нашето здравеопазване ,но ако влезете ще разберете защо умрелите са в пъти повече.И не е защото разболелите се тук са повече.

# 234
  • София

Извинете ме,но вие скоро в болница влизали ли сте? Дано не ви се налага да ползвате услугите на нашето здравеопазване ,но ако влезете ще разберете защо умрелите са в пъти повече.И не е защото разболелите се тук са повече.

Ами всъщност да, влизала съм. Миналото лято с Врячо - тежка травма, сериозно спешно състояние, дълъг престой. Държавна болница - Пирогов. И нямам никаква идея за какво говориш. Единственото, което мога да кажа е, че всички работещи там - от лекарите до санитарите и рецепционистите - са просто магьосници и при това невероятни и като хора...

# 235
Дидиа, значи знаем, че здравната система е зле и затова гледаме възможно най-много хора да опрат до нея, като не налагаме санкции за неспазване на мерките и даваме платформа на всякакви индивиди да дезинформират.
За протокола до 5 клас всяка година съм лежала по болници с детето. Някои години по 4 пъти.

# 236
Искате да кажете, че понеже в болницата лекарите не лекуват правилно, нямат апаратура или условия, затова и такава смъртността?
Много са факторите за нея и положението в болниците ако е фактор е на последно място.
С 3 деца десетки пъти съм била в болници, включително инфекциозна в Пловдив. Може да е ужасна обстановката там, но лекарите са добри.
Защо не протистираме, когато в детска градина ни изискват изследване за глисти например, а един тест направен на гърлен секрет е плашещ?  Скоч лентата е била много по-кофти преживяване за децата ми, но е за секунди, за да са сред други деца и да се социализират.
Ето гледам по нова, не одобряват тестовете в училище 70% от гласувалите. Журналиста коментира- горките деца, как ще ги тестват всяка седмица...
Ша са гръмна!!! Weary

# 237
Ето гледам по нова, не одобряват тестовете в училище 70% от гласувалите.
Може ли линк към анкетата?

# 238
Ами всъщност да, влизала съм. Миналото лято с Врячо - тежка травма, сериозно спешно състояние, дълъг престой. Държавна болница - Пирогов. И нямам никаква идея за какво говориш. Единственото, което мога да кажа е, че всички работещи там - от лекарите до санитарите и рецепционистите - са просто магьосници и при това невероятни и като хора...
[/color]
                  Аз отговорих на Дъждец,но и на теб ще обясня за какво говоря.
Скрит текст:
ММ осми ден с ковид.От началото до момента аз съм плътно до него и идва дъщерята да го види вдига скандал и го убеждава да отидем до болница.Говоря за март месец,когато медиите бълваха за "пълни" болници.Първо - отиваме при магьосниците в Пирогов.Отдъхвам защото няма хора и.....греда .....чакайте 47 минути,че ще дезинфекцираме.Как точно ги изчислиха не ми стана ясно,но си седнаха във фургона ,където трябваше да ни направят антигенен тест и сладко ,сладко си априказваха.Вали и аз питам - какво става с дезинфекцията,как да стоим навън на дъжда.Отговор - ами влезте в някое кафе.Водя човек с ковид и ме пратиха в кафе за да могат те да си поприказват и изпият кафето.Паля колата и във ВМИ - няма никой и го пращат в ковид -зоната.Тя е отделена с мръсни,висящи и поразкъсани найлони.Чакам  около 40 минути и влизам да видя какво става - 5 човека с мен,от които двама придружаващи.Той седи в празния коридор.Какво става - ами няма никой е отговорът.Тръгвам по кабинетите и успявам да открия лекари и сестри в един от тях.След подробно обяснение ,че е с ковид и седи от 40 в
минути без да го погледнат една лекарка каза - е,добре ще дойда.Дойде след почти още 20 мин,но се оказа,че не ние сме на ред.Изчакахме.Записаха му имената и ме пратиха на рецепцията за регистрация.Да,ама две от три имена грешно записани и ЕГН-то сгрешено.Не коментирам колко големи са грижите за възрастните.Още 10 минути тичане с ЛК за да обяснявам за грешките.Питам - прегледаха ли те  и отговор - не.Пак влизам в кабинета и воала - прегледан.Направете снимка - отиваме и на вратата на калинета се сблъскваме с рентгеноложката с чаша кафе в ръка.ОК нека си почина.Да,ама след час нея я няма и аз тръгвам да я издирвам.Без успех никой не знае къде е.След заплаха,че звъня и викам телевизия и пускам заявление по Закона за достъп до инфармация да ми се каже - колко рентгенови снимки са направени в кабинета и болницата.Тя се появява направо бясна,че и развалих кефа.Хубаво - със снимка в ръка висим отново в празния коридор.Този път само двамата.Другите си бяха отишли.След почти половин час отново търся лекар и отново едвам го откривам.Намерих в крайна сметка и ....за наше щастие успяхме да се приберем у дома.Действието протича от 12.30 до към 18 часа.Сами в празен коридор в уж "препълнените" болници.При изключителна "грижа" за възрастните.
               Е,за това говоря.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 13:51 от Didia

# 239
Ама някой предлага ли безплатно тестване?

Общи условия

Активация на акаунт