Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 854
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Показаха я минута преди края на сутрешния блок. Нямам линк.
Никой не предлага тестване безплатно.

# 241
А, тук, както написах по-напред, една от мерките е учителите да са ваксинирани, а ако не са - на всеки две седмици тест за своя сметка...Резултатът към момента е поток от заявления за напускане не само от учители, а и от другите училищни служители, които получават нищожни пари и няма как да заделят за тест (тук също е скъп). Та, явно ще се получи недостиг на учители, което също заплашва успешното начало от учебната година. Вероятно част от многото безработни спешно ще се преквалифицира, от което ще страда отново качеството на образованието, според мен.Но, да видим...

# 242

Ами затова са такива резултатите - само че се тълкуват некоректно.

marini,  и в емирствата им поставиха такова условие и това доведе до масова ваксинация. Вашите учители са много хард 😀 като напуснат, къде ще работят и как ще се издържат?

# 243
Марини къде това? Лошо, при нас учителите читави и без това са кът.

# 244
Показаха я минута преди края на сутрешния блок. Нямам линк.
Хм. Не съм попадала на подобна анкета и се съмнявам в достоверността й.

Изгледайте вчерашното интервю на министъра на образованието в "Лице в лице".
Намеква за безплатно тестване на учениците.

# 245
  • София
привет мривет отново и следваканционно Simple Smile много съм ви изтървала края, но щесе връщам да дочитам

# 246
  • София
Аз пък попаднах вчера  на статия, в която се описваше старта на учебната година по държави - Германия, Белгия, Франция, Чехия и Гърция бяха разгледани. За всички, въпреки разните отлики в изискванията за честотата на тестване на неваксинираните  учители и ученици и носенето на маски навсякъде в училище/само на определени места/от само определени випуски/махане на задължението за маски, се казваше, че няма корелация между ръста на заболеваемост и формата на обучение, понеже в край на краищата целта е децата да не страдат и  в образователен, и в социален аспект вече  трета поредна година. Отделно беше упоменато, че организации като Уницеф и Юнеско призовават управляващите по света  да  гласуват такива мерки,  при които учебните заведения ще са последните, които ще затворят и първите, които ще отворят отново врати, ако се наложи локадаун..Което е и най-логично. При нас обаче явно се канят  нещата да се случат в обратен ред - да се почне  на  ангро с училищата и някъде напред, незнайно кога във времето, да се отворят и те..

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 10:51 от пенсионирана русалка

# 247
  • София
              При това светлина в тунела липсва. Yum
              Спорът ви за ваксините и невъзпитаните сънародници са просто безсмислени.И възпитаните нации не са се отървали от вируса и глобите също не са помогнали.Тройно ваксинирани пак боледуват и разнасят вируса.Така,че спорът няма смисъл.

Дидиа, няма да се съглася за светлината: Идва, с пълна сила и мощност идва, и то благодарение на отговорността в обществото от Андрешковци - днешният прочит, не онзи от наше време.

Може да не са се отървали, но контрол имаше/има.
Ние колко глоби събрахме от по 5000 лв.?!
Навсякъде е анархия (не само с тези мерки), ако направиш забележка ще си изядеш боя, ако сигнализираш в някоя институция почти същото,... всъщност и бият, ако много знаеш (умните не са на почит, че и красивите и те) и настояваш за правата си. Преди години Столичният инспекторат
Скрит текст:
беше подал жалба срещу човек за това че често се обаждал да сигнализира за проблеми (ММ ми го даваше за пример какво да очаквам). Никой не знаеше тел. на инспектората, появи се на едно табло на Цариградско като оповестяването бе платено, но не Общината плати (тя нямаше интерес)
Обаждам се за огромна локва до училище, заради която беше започнала да се руши оградата на училището (....и деца окъпани имаше, децата не бяха още в училищна възраст). От инспекторатът ме попитаха: "Г-жо какво очаквате от нас? Пожарната ли да пратим? " отговорих им: Ако искате  пожарната изпратете или някой да провери шахтите, ваша работа е да решите, аз подавам сигнал Angry
Преди малко за малко ми се размина боя от охраната е НОИ - незапозната се оказах със системата им за мерене на температура с китката, че имах неблагоразумието да не видя (очила запотени без тях пак йок) гОлемиОт ТВ срещу мен е "информацията" и "трябва да се чете".... - до толкова не виждах, че не знам на тоз' любезен човечец как му бе маската....
Боли ме главата от мисълта колко пари са похарчили за смешната талашитена рамка, в която са сложили датчика за Т, че и сигурно е точен като китайски ръчен инфрачервен безконтактен за 30 лв. или за тИлИвизора.

Не съм за ДО, но не мога да определя учителите какво да правят. Sad
В службата имаме повод за гордост - преболедували сме повече % от колкото е % на ваксиниралите в Б-я. Яко по Мангърски сме се справили.

# 248
Марини къде това? Лошо, при нас учителите читави и без това са кът.

Бивша съветска република...Wink

тити, въобще нямам идея как ще се справят. Някои изтъквали религиозни, други - медицински причини.

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 16:32 от marini

# 249
Кали, благодаря за темата!
Ще наваксам с четенето.
Видях много торти - здраве, щастие и любов на всички! 🎂
Преобладават май родените в този период Simple Smile
Моята също е рожденичка тези дни. Ние още сме в Италия, но се усеща идването на учебната година. Аз също съм притеснена за ДО.

🌷🌸🌷

# 250
При нас обаче явно се канят  нещата да се случат в обратен ред - да се почне  на  ангро с училищата и някъде напред, незнайно кога във времето, да се отворят и те..
Аааа, няма такова нещо. Оптимист съм аз за тази учебна година.Smiley

# 251
  • София
При нас обаче явно се канят  нещата да се случат в обратен ред - да се почне  на  ангро с училищата и някъде напред, незнайно кога във времето, да се отворят и те..

От твоята уста - в божиите уши Simple Smile

# 252
  • София
Ето линк към анкетата: https://nova.bg/polls/view/308/
Аз също не съм съгласна на децата ми да се бърка два пъти в седмицата в носа и гърлото. Ако е еднократно, както беше даден пример с взимането на проба за глисти за ДГ съм ОК. Ще се съглася на тестване ако наред с учениците се тестват и абсолютно целия персонал на училището по същия начин и със същата честота. Също ще към съгласна да им правят тестове, ако ще и всеки ден, но те да не са инвазивни. Щом ще се сравняваме със запада, да им правят същите тестове като в Австрия.

# 253
Аз нямам ФБ и не мога да следя какво се организира. Подписах декларацията и съм готова да предприема ефективни действия против ДО. Ако е удобно и тук да споделяте, в случай, че се предвиждат такива.
За другите страни понеже следя отблизо западна Европа - училищата се затварят последни, ако изобщо се стигне до там. Всичко друго не е нормално и адекватно. И да - съгласна съм децата ми да ходят с маски и да ги тестват.

# 254
  • София
Дано! И аз по принцип съм оптимист, но напоследък ми се разклащат устоите Confused

Гледах част от Сутрешния блок на Нова от вчера.
Участието по темата за старта на уч. година беше на г-жа Богданова (директор на ФЕГ) и на г-н Тонев (директор на СМГ) - много ми харесаха и двамата как говореха. Включиха и г-жа Лилия Стоянова (Обединени учители за безопасно образование), която каза, че били изпратили писмо до МОН и МЗ с предложения за мерки, които да се прилагат при ПО: трета доза ваксина за учителите и тестване на всички в училище по 2 пъти седмично. Може да изгледате участието ТУК.
От днес - участие е имал Кунчев, но не съм го гледала; който иска да го види -  ТУК.
Всъщност, това което търсех, но не можах да го открия, е анкетата за тестовете в училище. Във ФБ масово хората не са съгласни да се тестват децата им.

Отделно започвали масови проверки за спазване на мерките по Черноморието, защото се наблюдавало ръст на заболели. ПрипаднАх от смях, въпреки че изобщо не е смешно!
То лятото свърши, мачът е свирен вече, с видим резултат, те сега се сетиха в края на август да правят проверки. Joy

Общи условия

Активация на акаунт