Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 899
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Сега искат да ходят на фитнес. Не зная дали приемат 14-годишни без възрастен по залите до нас!?
От 14 може да ходят самостоятелно.

# 346
  • София
Добри, честит първи учебен ден и от мен! Дано на набора да му е много успешна и изпълнена с много нови познания и приятелства!

Относно зимнината - ние засега също получаваме от село всичко и е на особен почит вкъщи. Мързеливата лютеница за градски условия се получава перфектно. Иначе си е най-голямата мъка от всички видове зимнина.

Конния спорт е много добра идея. Моята наборка преди години много се беше запалила и добре се справяше. Да взема да я агитирам, да видим дали няма да пожелае отново да ходи.

Ние все още нямаме никаква информация от училището за нищо свързано с учебната година. Уж родителската среща трябва да е на 8ми по предварителна информация, но нямаме все още покана.

Снимка с новата раница и аз направих преди няколко дни в гръб, след като излязохме от магазина. Сякаш съм предполагала какви ще са новите тенденции. Laughing

# 347
  • София
Ех, много сте активни със зимнини. Аз н еправя нищо, вземам наготово от моите родители Simple Smile Бях се запалила преди време да правя сладка, ама в нас почти не се ядат, та от майка вземам по 2-3 бурканчета от ягоди и кайсии. Лютеница не мога да правя, само съм помагала преди.

Но пък искрено завидях на възможността на JiD да се научи пчеларство от истински пчелар. Много ми харесва това, но нямам близък, който да ми покаже неща.

Вчера правих чистка на детската, изхвърлях почти девствени учебни тетрадки от 6 и 7 клас Sad И пак ми се сви под лъжичката как като ги затворят и ще преживеем отново миналата година. Днес пуснах отпуск за 15 септември, ама дали ще има първи учебен ден...

Rodiva, каква раница вземахте? Много се чудя дали да сменяме старата, която е в сравнително мнгоо добро състояние.

# 348
Моят синковец тренира бокс. Много му харесва и много го хвали треньора, той е с ляв гард. Но поне докато е присъствено, ще е в друг град и няма да може да посещава тренировките, освен евентуално в петък. Карам го да пробва в Ловеч,  но той категорично не иска. То и там не знам дали има изобщо такива тренировки.
Зимнина слагам само домати, защото много готвя с тях, а не ме кефят купешките. В града имаше някога консервена фабрика, като дете съм ходила там и като знам как ставаха нещата... Сега си намаирам домашни домати и съм сигурна какво слагам. Също правя в малки буркани сос за паста. И тя е на голям почит в къщи, също и пиците, само домашно замесени и приготвени. Абе разглезила съм ги моите, но какво да ги правя.
Иначе чете Христоматията. Уж е редовен от 2 седмици 😆 Мисля от другата да започна да му давам тестове за входните нива, да не се изложи в новото училище. Преди това ще скокнем за удължения уикенд до Пампорово една голяма компания. Пише в хотела, че правят активности за тийнове, дано успеят да зарибят нашите.

# 349
  • София

Rodiva, каква раница вземахте? Много се чудя дали да сменяме старата, която е в сравнително мнгоо добро състояние.

От Дайхман я взехме, доста изгодна. Хареса си точно тази. 🙂

# 350
  • София
Ние раницата я отметнахме като ангажимент,  пристигна, дано я използва много често. Преди няколко дена ми заяви, че краката му опират в долната табла на леглото - то е под формата на кола, мислех, че ще си я кара дълго време Joy Май ще се купува ново легълце за порасналото момче.
Да ви кажа какво се случи онзи ден - бяхме на сватба, отидохме в дома на булката, звъни синковецът и пита къде сме. Тръгваме с колата, гледам - пред нас се движи другият на автомобил, на шофьорското място е наборът, а до него доволен се вози свекърът. Беше примерен водач, лекинко се поизнервих, нищо че караше на село. Но май скоро ще наближи и времето за шофьорски курсове - 4 години ще минат като стой та гледай.

# 351
  • Пловдив
.... за удължения уикенд до Пампорово една голяма компания. Пише в хотела, че правят активности за тийнове, дано успеят да зарибят нашите.
"Орфей"?
Flushed

# 352
  • София
Ето и нашата раница:
Скрит текст:

3класната раница на девойката (ползва я 3 и 4клас, а миналата година за уроците по Мат)
Не е мръднала.
В тази връзка в събота ми задава въпроса: "А с Х (учителката по Мат) какво ще правим?“ аз: ?! .... Ако искаш, да говоря с нея да ходиш от време на време Joy

Явно ѝ е домъчняло за Математиката, иначе сме говорили батко да ѝ обажда, ако има нужда.
Снабдила съм девойката със сборник, да решава и поддържа ниво, прие го като нещо нормално Joy
Взех Архимед, иначе и на Коала имаме от баткото.

# 353
  • София
Интересно четиво за началото на учебната година в различни балкански страни https://offnews.bg/obshtestvo/koj-kak-zapochva-uchebnata-godina- … anite-758226.html

# 354
Момичета, нямате изчитане
Така сериозно пазарувате за първия учебен ден, все едно ще тръгнат Laughing
Шегувам се, разбира се, силно се надявам и аз на ПО
В нашата гимназия всичко става много бавно и лежерно, нито учебници има изнесени, ни паралелки, нищо
Наборът от 6 дни е на лагер и нито веднъж не ми се е обадил, търсих го един-два пъти , отговаря с да,не , добре и повече се отказах да звъня
Ремонтът на стаята му е доникъде, в творческа дупка съм
Харесах плат за завеси, ама го има само в икеа софия , ако някой има път към магазина, ще съм благодарна да помогне
Вчера боядисвахме стаята с мъжо, само до развод не стигнахме Laughing

# 355
И аз не съм по зимнината. Преди правеше свекърва ми, напоследък като имам нужда от някакви консерви, купувам. Не сме големи потребители на туршии и сладка или друго там.
За входните нива, тъкмо се подсетих оттук и отидох да видя дали мога да принтна примерни от Школо и установих, че са махнали изцяло графа материали. Жалко, беше много полезна за примерни тестове за подготовка. Та ще помоля, ако някой си е запазил или се добере до примерни входни, да споделя.
Иначе с четенето има известен напредък. Довършва "Дон Кихот" и остава старобългарската литература и "Илиада". За част от нещата мисля, че ще ги чете в хода на ученето.
А раница, купихме нова от Лидълските, макар че има и друга налична. Харесва ги, имат и покривало за дъжд. Дано и да ги ползват.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 15:03 от MianaNia

# 356
  • София
Моят синковец тренира бокс.
Още някой нагоре спомена за бокса - не ви ли е шубе - наранявания, удари...или аз параноясвам?!

# 357
Здравейте момичета!
Загубих се доста време...изтървала съм много Simple Smile Но пък си починахме добре. Разходихме се из нашите планини, после на море в Гърция. Не беше точно място каквото ние харесваме, но морето беше много, ама много топло и плитко, без вълни - чувствахме се като на кални бани Simple Smile по цял ден се киснахме във водата Simple Smile
От утре съм на работа, днес пране и най-важното - трябва да подам документи за помощта за 8 клас. Имам ПИК, регистрирах се в системата за сигурно електронно връчване. И сега какво следва? Моля за помощ. Трябва да си разпечатам декларацията, да попълня на ръка и да прикача заедно с бележката от училище? Или попълвам направо на компютъра...и как подписвам? Помагайте! Уж ми беше ясно, а като почнах се оказа трудно да намеря точна информация Simple Smile

Относно спорта - тренира сериозно два спорта - футбол и волейбол. Не е спирал вече 7-8 години. За 7 клас не се притеснявах, но сега за 8. не знам как ще се справи с интензивен немски и двата спорта...

# 358
  • София
Моят синковец тренира бокс.
Още някой нагоре спомена за бокса - не ви ли е шубе - наранявания, удари...или аз параноясвам?!
Моят малък син е 3ти клас и ходи от година на тае куондо. И мен ме беше страх в началото. Учат ги на такава дисциплина, че всеки страх е безпочвен. На лагера ги събуждаха в 6 часа, от 7 ч започваше първата тренировка за деня, след това има още 2 други тренировки и басейн. В 22ч минаваха да ги проверяват по стаите дали са си легнали. Като в казармата. Имаха и състезание там. Учудващо на децата много им харесва и вече питат кога пак ще ходят на лагер.

# 359
  • София
gia_fire, него не го беше страх, но баща му изпадаше в ужас, когато дойде състезание. В декларацията попълвахме, че ще участва във всички дисциплини, без спаринг. На едно от последните преди да се откаже, баща му се съгласи да участва и на спаринг и за късмет му се падна кротък противник и дори успя да спечели два медала тогава.

Общи условия

Активация на акаунт