Осмокласници 2021/2022 - Все още ваканционна!

• 34 892
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
  • В светлината на слънцето
За спорта - казвала съм вече. Моят е картотекиран състезател по баскетбол. Ноооо… вече ще има още един профи спорт - планинско колоездене. Второто лично на мен ми изправя косите всеки път. Особено след скорошния драматичен случай. Преди плуваше, но все по-рядко се отбива в басейна. Мина и през таекуондо (4 години) и футбол - не са неговото определено, особено футбола. Иска обаче муай тай (аз не искам).

# 361
  • София
Здравейте и от мен. Не съм писала от четвъртото класиране насам, но имах нужда известно време да се откъсна и да си полекувам нервите след кандидат-гимназистката епопея.
Минахме морето, девойката се завърна след странстването при бабите, започваме да се готвим за новата учебна година.
Тя няма притеснения, свързани с новото училище, защото не беше в задружен клас досега и никой не й липсва. Дори се радва, че сменя училището. Вече имат инстаграм група на новия випуск, запозна се с доста деца и днес имаше голяма радост, защото се оказа, че с едно момиче, с което си допаднаха много ще са в един и същи клас.
Раница ще ползва наличната, защото я купихме в 6 клас и предвид ДО е носена съвсем малко.
Чакам и да съобщят учебниците на сайта на училището, защото имаме познати по-големи деца в същото училище и са ни обещали учебниците, ако се припокриват като издателство. Ще купувам само каквото е нужно допълнително.
Стискам палци и на ръцете, и на краката за ПО, защото за мен онлайн варианта просто не работи. Чисто нов език в ново училище, учители и съученици не мога да си представя как се започва онлайн, много се надявам поне като за начало да не ни се налага да разбираме.
От задължителната литература няма нищо прочетено.
Мис се е захванала да си чисти основно стаята, но колкото пъти влезя, ми се струва, че напредъкът е нулев. Обаче си трая, защото съм решила този път да я оставя да се справи съвсем сама, то не може само да знае да разхвърля.

Допълвам се за спорта- тренираше хип-хоп танци в 6 клас и много й допадаха, но в 7 клас се наложи да ги спре, защото като време се припокриваха с частните уроци. Тази година няма търпение да продължи, стига да има тренировки.

# 362
  • София
привет,
заповчам с пожелания за успешна учебна година на горинич и аз Simple Smile
забелязах, че вашите младежи имат сериозни спортни занимания .
синко тренира вкъщи през последните 1-2 години (купихме 2 уреда и освен с тях, си тренира със собствено тегло, през ден) и ходи спорадично на плуване с приятели. на морето си умря от кеф, че имаше възможност да плува и да се мята от една скала (внимателно, и без сакатлъци), но за момента спря да ходи на басейн.
за раници и прочие, нищо не сме взимали още, чакам родителската среща в испанската за разяснения.
подготвихме обаче стаята вече за двама ученика, тъй като дребното ще е първи клас, много уютно стана, но се надявам поне да не се налага да я ползват едновременно.
задължителната литература е прочетена наполовина, но каквото такова....

# 363
  • България, София
Добри, на патерици стискам палци за твоето момче.
Надявам се, че първият учебен ден е минал спокойно. Пожелавам успешна учебна година, бърза адаптация, добри приятели и незабравими емоции Simple Smile

Девойката вече може да се каже, че е добре. От интубацията гърлото й беше пораздразнено, но и това мина.
Аз през почивните дни се отдадох на чистене. Като не я свърших тази работа по време на НВО, така е Simple Smile
Мих прозорци, чистих около печката, абсорбатора ... Прозорци ми останаха и за другия уикенд. Това ми е най - омразното занимание.

Тетрадки няма да купувам, докато не кажат какво ще трябва. Още няма качени учебниците на сайта на училището. Дано скоро качат.
Дрехи общо взето има засега. Пазаруване само с нея. Иначе рискувам да трябва да връщам или да се пълни гардероба.

Кати, като писа за смокините, и това лято си отядохме на хубави смокини. Обожавам. Не на сладко, не сушени. Добре узрели, сладки, омекнали. ММ като идваше към нас, докато бяхме на вилата с децата, видял в Бачково и донесе 2 кг. Знае какви ги обичам. На връщане пак оттам купихме 3 кг. и си ги изядохме тримата. Каката не обича, но наборката си хапва с удоволствие.

За спорт не съм мислила. По - скоро танци по неин избор. Само да видим доколко ще могат да се провеждат такива занимания.

Връщам се да дочета последните две страници.

# 364
  • Ланкър, планините Овнерог
Стиснете по един палец, плийййзз. В четвъртък ще рекна какво-що.

# 365
  • София
Стийс Simple Smile

# 366
.... за удължения уикенд до Пампорово една голяма компания. Пише в хотела, че правят активности за тийнове, дано успеят да зарибят нашите.
"Орфей"?
Flushed
Да нямаш лични впечатления, че не искам пореден скапан хотел да посетя?
The invisible, по-добре за пердета да се види цвета на място, защото големи отклонения има. Майка ви беше харесала точно в Икея едни, отиваме и цвета съвсем различен.
За бокса, аз не бях много за. Не ми харесва идеята да го бият в главата, макар и с каска, но това му е на сърцето. Треньорът е много добър, от Плевенския боен клуб и им взима здравето, тренировките са много изтощителни. Добре му се отрази при ДОто -3 пъти седмично до зарата 5км с колелото, тренировка и обратно.
Раница купихме Найк червена разбира се. Умира си за червено човека.

# 367
Благодарение на Vox и на Гита Ог, чиито пост Vox ми препрати, успях да подам документите. За мен обаче не беше особенно "френли" както Гита пише Simple Smile и затова ще опиша как подадох, ако има и други чудещи се като мен:
Скрит текст:
Влязох на https://edelivery.egov.bg, физическо лице и цъкнах на "Персонален Идентификационен Код на НОИ"и се регистрирах, като на Идентификатор написах ЕГН, а на вторият ред ПИК от НОИ. След регистрацията цъкнах на "Заяви еУслуга", след това избирам в ляво "Агенция за социално подпомагане" и в дясно ми се отварят доста опции - предпоследната е "3121 Отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в осми клас" След като я избрах се отвори документ в който има за изтегляне декларация, нея записах на компютъра и отворих в
Adobe Reader, там попълних на компютъра без да разпечатвам. Важно е да се попълни града най-горе, останалото са лични данни на мен и съпругът ми, както и децата - вписах и двете, въпреки че само едното кандидатства за помощта. Има бутон запази, който генерира някакъв номер, и последно записах отново под същото име. Документа прикачих в системата и по надолу прикачих и сканираната бележка от училище. Подадох и това е всичко до момента. Чакам отговор!

# 368
  • В светлината на слънцето

Стискам и на краката. Май се сещам за какво. Heart

# 369
  • София

Стискам здраво Kissing Heart

Аз смокини не обичам много-много, но в Гърция намерихме сладко от цели такива, мнооого е хубаво, запасихме се.
Нещо не мога да превключва на училищен моуд, а времето напредва - не съм купила теградки, добре, че в училището ни събраха пари за учебници.

# 370
MollyBy,  направо си скрийншотнах обяснението ти за след 7 септ, когато почват да дават служебни бележки при нас. Flowers Bouquet

Минах през х-л Орфей в началото на август - беше пълен догоре. Което е една постоянна лудница, хора и деца навсякъде, паркирането също е затруднено. Басейнът не е достатъчно голям за този огромен хотел. Но винаги са готвили вкусно. Стаите са както ти се падне - но повечето са просторни и светли. Стаи и зали за анимация има достатъчно, дано да е на ниво. На мен недостатъкът ми е лудницата, вкл.асансьорите.

Ние пък щори от Икеа за детската стая търсихме и в Сф, и Варна, та чак в Букурещ намерихме нужния размер.

# 371
Pisa то цвят няма

Изобщо не ми върви с този ремонт' ама го хванах вече

Гига' стискам палчета' да е за хубаво
Добри' много ми харесват твоите писания' не спирай
Наборът само на плуване ходи' даже е на такъв лагер в момента
Има голямо желание за баскетбол' така и не намерих къде
Тази година мисля да наблегнем на спорта' защото  ще са в къщи най-вероятно' пък и  много хормони бушуват

# 372
  • София
Някой ако е на протеста, ако иска да ми пише да се видим.
Няма деца обаче, жалко.

Последна редакция: пн, 30 авг 2021, 18:45 от ЗаСлон

# 373
  • Ланкър, планините Овнерог

Стискам и на краката. Май се сещам за какво. Heart
Ах, ти, кучееее. Трая си за сега. Ако стане - много добре, ако не стане - здраве да е.
Моли, счетох го за юзър френдли, защото аз не съм особен френд на подобни платформи, пък от първия път се оправих Simple Smile

# 374
  • София
Гита Ог, стискам силно палчета и пращам положителна енергия
да се наредят нещата така, както ги искаш Flowers Four Leaf CloverGift Heart !

Велина, чудесно е, че твоето момиче вече се чувства добре. Най-хубаво е, когато подобни неща вече останат зад гърба ни. Hug

Днес цял ден се опитвам да се свържа да запиша час на сина за очен и не мога Confounded.
Поне отидохме малко на пазар за набора - два чифта дънки по спешност, тъй като днес сутринта установихме, че няма нито един дълъг панталон, който да му става, а времето все по-малко предполага носенето на къси.
Купихме и тетрадките. Раница няма да взимаме, споделяла съм; иначе ето я неговата, почти неносена от миналата година:
Скрит текст:
Остана да го заведа за подстригване и да се снима за бележник/УК/уч.досие.
И да го науча как с ГТ да отива и да се връща от училище, че не знае. То това ще е за всеки случай, тъй като баща му ще го води, аз ще го прибирам.

Общи условия

Активация на акаунт