Цироза и кърлежи

• 1 059
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, с цироза съм. Преди година и половина беше последен стадии ( child C), но вече съм по-добре и в момента е child A.

Това което ме притеснява е,че преди два дена осиновихме кученце ,блъснато от кола, с множество травми ,но е излекувано и вече е добре. Това е направено преди да го вземем. НО след като го взехме ,въпреки ,че хората твърдяха ,че са го обезпаразитили вътрешно и външно цялото беше в кърлежи.

Веднага взехме мерки и го обезпаразитихме ,но мисля че един кърлеж се прехвърли на мен.

Много ли е опасно при мен това ?

# 1
Да не мислиш да си го отглеждаш? Кърлеж се вади и най-добре да е в Спешна помощ.

# 2
Заби ли се в теб?
Не го ли извадихте веднага?
Ако го пазиш, го занесете или изпратете за изследване в
Националната референтна лаборатория по Кърлежово/векторно преносими инфекции до парка Заимов.
Ти се следи за грипоподобни симптоми и еритема около седмица след ухапването. Има ли еритема, трябва инфекционист.
Ако нямаш симптоми, след 40 дена може да си пуснеш имуноблот пак там.

# 3
Кърлежът е изваден както трябва, но все пак си имам притеснения - чел съм ,че с цироза е много опасно. Дори понякога води до фатални последици

# 4
Кърлежът е изваден както трябва, но все пак си имам притеснения - чел съм ,че с цироза е много опасно. Дори понякога води до фатални последици
Давай го по- ведро 😀 Всички собственици  на кучета сме минали през множество кърлежи...Конкретно за твоя случай вероятно е по- опасно,но не мисли най- лошото !!

# 5
Самият кърлеж не е опасен, но изследваха ли кърлежа за лаймска и други?

# 6
След като е изваден както трябва и ако не си заразен, не се притеснявай, гледай си основното заболяване. Късмет ти желая.

Общи условия

Активация на акаунт