Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 408
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
Нашият е в челните редици и масовките явно ще се организират до края на сезона. Мерки нула. Децата ми се ваксинираха, за да имат спокойна учебна година и сега пак със слушалките на главата. Много, много ме е яд.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 20:06 от Cygnus

# 166
  • Бургас
Аз предлагам да се вдигаме майките ако пак ги затворят. За яслите никой нищо не казва също .... Как ще гледам ученик и две ясленчета вкъщиз идея си нямам. Но вече ще се излиза на протест, миналата година оцелях, стига толкоз.
  При поискване за неприсъствено ДО, а да се яви само на изпит, директора ме заплаши със социалните, че ограничавам детето от училище и образование. Безобразие просто е всичко

# 167
  • София
Аз лично съм съгласна на всякакви форми на протест. Не може днес Кунчев да изцепи това в Бургас и след 10 дни да посегнем отново на децата.

.
"Ако има мерки и те не се спазват изцяло, какъв е смисълът да въвеждаме нови. Ако сме казали, че заведенията трябва да работят на 50 %, а те работят на 150 и сега кажем на 30, това какво ще промени?”

Ще трябва да се излиза на улицата... Това, което ни гласят е безобразие.

# 168
Ако трябва да се прави тест на дете в лаборатория два пъти седмично е доста тегаво. Абсолютно съм за да се тестват два пъти седмично, ни трябва да го организират някак като в чужбина, в другата тема обясняваха съфорумките как се самотестват и изпращат  резултатите и тестове има навсякъде безплатни.
Крайно време е и у нас да навлезе някаква подобна форма тестове.

Iris, да се обзаложим колко родителя ще изпратят положителен резултат? Laughing

Чак толкоз ненормални хора не знам... Не би трябвало да има такива.
Едно са разни тъпи шегички, форми на съпротива и прочие, но мисля, че никой не би изпратил детето си с лъжлив отрицателен тест, ако е положителен, само за да е в клас.

# 169
  • София
И аз не мисля, че може да се случи такова нещо.

# 170
В нашето училище идваха четири деца на положителни родители. С положителни тестове от аптеката, естествено. Само за да са в клас. Идваха много деца със симптоми. Отново само за да са в клас.

# 171
В нашето училище идваха четири деца на положителни родители. С положителни тестове от аптеката, естествено. Само за да са в клас. Идваха много деца със симптоми. Отново само за да са в клас.

Имахме месеци, за да решим тези проблеми.
Ваксини, регулярно тестване и т.н.
Сега се оказва, че може да се ходи, всеки ден на ресторант, но да се ходи на училище - не може.
По голям абсурд от това - няма.
Няма и държава, която да е предпочела салатата и ракията пред децата си!

# 172
  • София
Класната на сина ми цяла седмица се влачи болна, накрая я свали съвсем, та реши да си направи тест.
Дали не я "обичах", когато цялото семейство се тръшнахме с училищна корона?
Но съм наясно, че е личностен проблем и отговорност. Когато опреш до такава ситуация, не те спасяват нито мерки, нито ДО, нито нищо.

# 173
  • София
Какво значи "идваха със симптоми"?
За година и половина два пъти боледувах тежко, "със симптоми". С всички видове тестове и нямах положителен резултат (явно симптомите са били на друго и антитела нямам сега) и двата пъти стоях САМО по три дни в къщи. Вторият път работата налагаше да сме 10 човека за дни все заедно и на закрито, и без вентилация... Ами само аз си боледувах от симптомите... Хайде да убием с камъни всички с хрема, защото са си показали носа извън къщи.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 21:14 от magi_sveta

# 174
  • София
Не са избрали салатата и ракията пред децата, а парите. Винаги става дума за пари.
Бедни сме, първичните ни нужди и като индивиди, и като общество, са по-важни от каквито и да било духовни, образователни и други ценности. 
Работи бизнеса, влизат пари в хазната и се пести от обезщетения. Не работят училищата, пестят се разходи.

# 175
Аз предлагам да се вдигаме майките ако пак ги затворят. За яслите никой нищо не казва също .... Как ще гледам ученик и две ясленчета вкъщиз идея си нямам. Но вече ще се излиза на протест, миналата година оцелях, стига толкоз.
  При поискване за неприсъствено ДО, а да се яви само на изпит, директора ме заплаши със социалните, че ограничавам детето от училище и образование. Безобразие просто е всичко

Заявих, съвсем сериозно, че ще участвам, независимо къде е инициативата.

# 176
  • София
Моето първо решение е децата да отидат на 15 септември в училищните дворове. Няма да позволя втора година на този ден да останат в къщи.
После ще отидат и на 16-ти, и на 17-ти.
Плащам достатъчно сериозен мобилен интернет, ще учат с устройство на двора ... И така докато успея да накарам да се появят "себеподобни" и телевизионен екип.

# 177
Аз също съм много бясна. Значи по морето фраш, заведенията пълни, всичко си работи нормално ( дори в магазините не всички са с маски), но отсега намилат децата да са ДО. Хеле пък гимназистите...      Участвам във всички инициативи, стига да има такива.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 21:40 от Изи

# 178
  • София
Аз от миналата година си мисля, какво ще стане ако всички спрем нета на децата и изведнъж всички се окажат в рискова група....
Знам, че никога няма да стане, но си мечтая...

Точно това заслужават от МОН. Не може всеки да е длъжен да осигури интернет и компютър или друго устройство. Обаче няма как да стане тази работа, защото загрижените родители няма да посмеят да го направят, а на другите им е все тая - за тях е по-добре детето да е пред монитора, само и само да го занимават, не че толкова ще научи. Обикновено незаинтересованите и в клас не научават нищо, не само на ДО.

# 179
  • Sofia
От моята гледна точка се стига до ДО, именно защото е фраш навсякъде и не се спазват никакви мерки никъде.
Еми няма как и вълкът сит и агнето цяло.
На запад, за да могат да си позволят присъствено обучение спазват мерки. Тук  това няма как да стане с нашия манталитет и ще си сърбаме попарата, която ние сме си надробили.

Общи условия

Активация на акаунт