Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 576
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
Нашето училище е от 1200 деца и малко отгоре, така че 10% са 120 деца болни от Ковид. Нали само за Ковид говорим, а не изобщо за всякакви болести? Като знам как децата много рядко се тестват, такива числа няма да стигнем и не би трябвало да ни затварят училището. Моите иначе си горят, ако има изискване за работа на 50% от капацитета. 1-4 клас, които винаги ще си учат, и още два випуска. Значи 5-12 трябва да се въртят. Ами не е честно. Преди малко смятах и гледах съобщенията в Школо от миналата година. И двамата преминаха онлайн на 15.10, след това до към края на май имат още месец присъствено разпокъсано. Особено малкият, който беше шести клас, почти не е ходил на училище.

# 151
  • Майничка
Да, миналата година 6 и 9 клас яко го отнесоха...

# 152
  • София
Замислям се, какъв е вариантът да декларирам отказ от обучение в електронна среда. Ще се явяват на изпитвания, ще пишат домашни, но тотално отказвам да стоят безброй часове пред монитора и да правят презентации по музика, рисуване и физическо, защото госпожите трябвало да отчетат дейност и да поставят оценка. Голямата е 12 клас, предстои подготовка за университет, не искам да си губи времето с дивотии...
И моите деца ще отидат на първи учебен ден, да видя кой ще ги върне.

# 153
  • Бургас
Само да кажа, че самоопределянето като роми не ви слага автоматично в групата на отпадащите. Има си други критерии за това. За всички ще е ясно, че дете с висок успех и без отсъствия и семейни проблеми няма как изведнъж да стане с риск за отпадане, било то ромче, индианче или ескимосче.

# 154
  • Майничка
Magi_sveta, не мисля, че в нормативната база има залегнала такава опция. Има, разбира се, самостоятелна форма на обучение, обаче там изпитването е на две сесии (+поправките) годишно, върху целия материал. Не съм сигурна доколко е удачно при профилиращи предмети.

# 155
  • София
Ами като няма такава, ще търся някаква, която да извинява отсъствията. На това чудо трябва да се даде максимален отпор.

# 156
  • София
Лошото за учениците е, че и почти всички допълнителни занимания са онлайн. Имам дванадесетокласник. Езиковият курс и кандидатстудентският се очертават да са онлайн. Че той кога ще стане от стола и компютъра? Ще седи пред монитора повече от един работещ програмист.

# 157
Лошото за учениците е, че и почти всички допълнителни занимания са онлайн. Имам дванадесетокласник. Езиковият курс и кандидатстудентският се очертават да са онлайн. Че той кога ще стане от стола и компютъра?
Ми не стават за съжаление.На моят син миналата година( седмокласник) и курсовете бяха онлайн, имаше дни в които прекарваше над 10 часа пред компютъра. Освен , че бяха пари хвърлени на вятъра , доста се окръгли и напълня.
В началото служ. министър на МО ми се стори интелигентен човек, ама с последните си заповеди си промених мнението. Явно са само сложени като говорители на министерствата и са безгласни букви.

# 158
И какво се оказа?
Само българските деца, ще учат онлайн. Всички други държави, прилагат всякакви мерки, децата да са физически на училище, защото е важно.
Важно е да са на живо, важен е контакта и какво ли не?
Ресторантьорите скачат при най-малкият звук за затваряне, а ние майките си натискаме парцалите, пред поредната година онлайн.

# 159
Ако трябва да се прави тест на дете в лаборатория два пъти седмично е доста тегаво. Абсолютно съм за да се тестват два пъти седмично, ни трябва да го организират някак като в чужбина, в другата тема обясняваха съфорумките как се самотестват и изпращат  резултатите и тестове има навсякъде безплатни.
Крайно време е и у нас да навлезе някаква подобна форма тестове.

Iris, да се обзаложим колко родителя ще изпратят положителен резултат? Laughing

# 160
Тя и темата беше в отпуск лятото. МОН са ясни. Не знам дали има време и политическа воля за каквото и да е.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 19:30 от Cygnus

# 161
Само българските деца, ще учат онлайн.
Е, никой никъде твърдо и категорично не е казал, че ще се учи онлайн.
Има време до 15.09. Нека видим бройките и така наречената 4-та вълна.
Вярвам, че ще има пик до една-две седмици и после ще започнат да намаляват. Ще си тръгнат присъствено децата, имайте вяра в това.
И четете новините с повече внимание. Заглавията са подвеждащи.

# 162
Фран, трябват мерки за да се ограничи.

# 163
  • Ямбол
Тя и темата беше в отпуск лятото. МОН са ясни. Не знам дали има време и политическа воля за каквото и да е.
Никой не се е сетил. На Румито ѝ беше скучно и я повдигна с някакво малоумно включване с идеята да стигне точно до това положение. Сега седи и се радва на сеира.

Аз все пак съм доволна, че до някаква степен до ДО ще се стига само по решение на местно ниво и дори и педагогическият съвет до някаква степен ще има решаваща роля.
При нас нямаше много болни. Повече от половината колеги са или ваксинирани, или преболедували(някои и двете), остава само да се моля градът ни да не попада в тъмните цветове.

# 164
Замислям се, какъв е вариантът да декларирам отказ от обучение в електронна среда. Ще се явяват на изпитвания, ще пишат домашни, но тотално отказвам да стоят безброй часове пред монитора и да правят презентации по музика, рисуване и физическо, защото госпожите трябвало да отчетат дейност и да поставят оценка. Голямата е 12 клас, предстои подготовка за университет, не искам да си губи времето с дивотии...
И моите деца ще отидат на първи учебен ден, да видя кой ще ги върне.

Възрастта е достатъчна за избор на друга форма на обучение.

Само да кажа, че самоопределянето като роми не ви слага автоматично в групата на отпадащите. Има си други критерии за това. За всички ще е ясно, че дете с висок успех и без отсъствия и семейни проблеми няма как изведнъж да стане с риск за отпадане, било то ромче, индианче или ескимосче.
Знаем, затова самоопределянето се комбинира с неизвинени отсъствия.Laughing

Общи условия

Активация на акаунт