Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 568
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мисля да оставя детето вкъщи първите няколко дни на учебната година, без извинителна бележка. Joy

# 136
  • София
Като слушах сега министъра - то и без това ще си е вкъщи още от 15-ти. Smirk

# 137
Ако трябва да се прави тест на дете в лаборатория два пъти седмично е доста тегаво. Абсолютно съм за да се тестват два пъти седмично, ни трябва да го организират някак като в чужбина, в другата тема обясняваха съфорумките как се самотестват и изпращат  резултатите и тестове има навсякъде безплатни.
Крайно време е и у нас да навлезе някаква подобна форма тестове.

Едва ли. Сигурно ще ги тестват в училище.
Аз също съм ЗА тестването. Дори и инвазивно - не е болка за умиране.
Смятам, че е добра мярка.
Моя позната след няколко инвазивни теста ( наложи й се да ходи в чужбина) се оплаква, че има постоянна болка в ноздрите.

# 138
  • София
Като слушах сега министъра - то и без това ще си е вкъщи още от 15-ти. Smirk
Ще му спра нета. Grinning

# 139
Защо, какво каза министърът?

# 140
  • София
Правилно ли чух, че на 15.09 ще се реши как да почнат и че при 10% болни от класа, ще се мине към ДО? Това с 10% го чух в последния момент и може да е моя интерпретация. 🤔

# 141
Вълната изпреварила и сега не могат да се приложат мерки. Няма училище и няма как да го спират. С нетърпение чакат 15.09, за минат учениците на ДО и да спасим положението.

# 142
Чудя се какво ще стане, ако кажа, че повече нямам възможност да плащам интернет. Така и така все едно сами си учат. Поне за изпитване ще се наложи да ги викат присъствено. И двамата ненавиждат онлайн тестовете, независимо че самото онлайн обучение им харесва - ларж са, все едно са във ваканция.

# 143
Вълната изпреварила и сега не могат да се приложат мерки. Няма училище и няма как да го спират. С нетърпение чакат 15.09, за минат учениците на ДО и да спасим положението.

Абсолютно проиграно спасение. Ма работи чак.
Спирам нета от 16.09 /не съм длъжна да имам такъв/, самоопределяме се като роми септември на преброяването /напълно сериозно ще го направя/ и с мъжа ми минаваме доброволци в опълчението срещу ковида и ковидиотията - на първа линия.

# 144
  • София
Аз от миналата година си мисля, какво ще стане ако всички спрем нета на децата и изведнъж всички се окажат в рискова група....
Знам, че никога няма да стане, но си мечтая...

# 145
Правилно ли чух, че на 15.09 ще се реши как да почнат и че при 10% болни от класа, ще се мине към ДО? Това с 10% го чух в последния момент и може да е моя интерпретация. 🤔
E, поне на 14.09 вечерта да кажат.
Слънчевата и ston да имат време да спрат нета. Joy
А и Judy.
Ковид съсипва още един бранш на интернет доставката.

# 146
10% заболели ученици става границата при която директорът на училището може да отправи аргументирано предложение до министъра за преминаване на училището в ОРЕС ( решението е на МЗ, предложението на МОН беше 15%).
Маски ще носят всички. По изключение децата в детските градини и учениците от 1-4. клас могат да не носят маски, ако са в зелена зона. Решението е на педагогическия съвет. Ваксинираните възрастни също са задължени да носят маски.
1-4. клас ще учат максимално присъствено, но при попадане в тъмночервената зона ще преминават на ОРЕС. Министърът спомена, че ще обсъдят с МЗ възможността и тогава да има присъствени занятия, например на открито.
По отношение на първия учебен ден идеята е поне първокласниците на 15. септември да бъдат в двора на училището.
При ротация по-малките ученици ще са по-дълго на присъствено обучение от по-големите, като процентът на учениците, които са присъствено се вдига от 38% на 50% за всяко училище.
Решенията ще се вземат локално, в зависимост от конкретната ситуация - зона, в която попада училището, брой на учениците в него...

# 147
E, поне на 14.09 вечерта да кажат.
Слънчевата и ston да имат време да спрат нета. Joy
А и Judy.
Ковид съсипва още един бранш на интернет доставката.

От мене спиране на два домашни и един телефонен /на сина/.
И жива да не съм, ако другия месец не се самоопределя като ромка. И мъжът ми. И големият син.
Като ще са циркове - да участваме достойно!

# 148
10% са 2-3 деца и изобщо болни или доказани с COVID? За колко време?
Ще минаваме към съпротивата и със спирането на деЦки не могат да ме плашат Sad
А, на мен не ми пречи да спра Нета за 2 дни и да натрупа 5-10 отсъствия. Предполагам обаче, че извинителна причина ще е дори това, че родител декларира липса на Интернет, че иначе рЕзко ще им се влоши статистиката за деца в риск.

# 149
10% са 2-3 деца и изобщо болни или доказани с COVID? За колко време?
Ще минаваме към съпротивата и със спирането на деЦки не могат да ме плашат Sad
А, на мен не ми пречи да спра Нета за 2 дни и да натрупа 5-10 отсъствия. Предполагам обаче, че извинителна причина ще е дори това, че родител декларира липса на Интернет, че иначе рЕзко ще им се влоши статистиката за деца в риск.

Честно казано без друго от две години синът е на частно обучение. ДеЦки никога не съм помирисвала. С нищо не могат ме уплаши вече.
По-тъпо и престъпно от настоящата ситуация е само тръгване по къщите за насилствена имунизация, когато вече ще стане бой. Съвсем реален.

Общи условия

Активация на акаунт