Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 28 557
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
Какви са критериите дадено дете да бъде определено като дете в риск от отпадане и кой го определя? Мога ли да подам заявление, че смятам детето си за такова и да ходи присъствена на училище?
Честно, ДО беше чудесно решение и спаси две учебни години. Но това не е решение в дългосрочен план. Моите деца накрая го подкараха през просото. Госпожата говори през приложение от телефона, а те играят онлайн игри със съучениците си. Такова нещо в присъствена форма няма! Там щеш, нещеш все нещо ще ти влезе в главата. Ако има още една година предимно ДО, то наистина не само децата от малцинствата ще са в риск от отпадане.

# 121
  • Бургас
По принцип социалните служби следятт такива деца. Т.е за такива вече има подадени сигнали и са ясни- било то деца от малцинствени групи, в институции, в риск от насилие, с усложнено здравен или социален статус. Не е оферта да имаш дете в риск.

# 122
Какви са критериите дадено дете да бъде определено като дете в риск от отпадане и кой го определя? Мога ли да подам заявление, че смятам детето си за такова и да ходи присъствена на училище?
Честно, ДО беше чудесно решение и спаси две учебни години. Но това не е решение в дългосрочен план. Моите деца накрая го подкараха през просото. Госпожата говори през приложение от телефона, а те играят онлайн игри със съучениците си. Такова нещо в присъствена форма няма! Там щеш, нещеш все нещо ще ти влезе в главата. Ако има още една година предимно ДО, то наистина не само децата от малцинствата ще са в риск от отпадане.

Ще си имаш параграф 22. Ако ти пука достатъчно за детето, за да го преценяваш, че е в риск от отпадане, значи то има заинтересовани родители и НЕ е в риск от отпадане. Rolling Eyes

# 123
  • Стара Загора
Тези от малцинствата в нормални условия не ходят на училище, да не говорим в такава обставка като сегашната... Звучи като жълта новина, а не предложение на МОН. Grinning

# 124
  • София
Мисля, че учителите подават информация кои от децата се включват и кои изпращат домашни работи и задания. Отчитат се под някаква форма. Мен изключително ме дразнеше, че се опитваха да ми искат и час, до който да подам снимки на домашните, а аз в тоя момент се опитвам да наваксам с работата, примерно. Говоря за дете в начален курс, което все още не може да се самообслужва.

# 125
В Гърция е решено- за учениците по два  теста седмично безплатно и задължително
https://www.actualno.com/balkani/redica-ogranichenija-za-nevaksi … news_1635214.html

# 126
Ако трябва да се прави тест на дете в лаборатория два пъти седмично е доста тегаво. Абсолютно съм за да се тестват два пъти седмично, ни трябва да го организират някак като в чужбина, в другата тема обясняваха съфорумките как се самотестват и изпращат  резултатите и тестове има навсякъде безплатни.
Крайно време е и у нас да навлезе някаква подобна форма тестове.

# 127
Ако трябва да се прави тест на дете в лаборатория два пъти седмично е доста тегаво. Абсолютно съм за да се тестват два пъти седмично, ни трябва да го организират някак като в чужбина, в другата тема обясняваха съфорумките как се самотестват и изпращат  резултатите и тестове има навсякъде безплатни.
Крайно време е и у нас да навлезе някаква подобна форма тестове.

Едва ли. Сигурно ще ги тестват в училище.
Аз също съм ЗА тестването. Дори и инвазивно - не е болка за умиране.
Смятам, че е добра мярка.

# 128
Ще си имаш параграф 22. Ако ти пука достатъчно за детето, за да го преценяваш, че е в риск от отпадане, значи то има заинтересовани родители и НЕ е в риск от отпадане. Rolling Eyes
Е, поне се опитах да осигуря на детето си нормален учебен процес. Ние сме от Пловдив, в червената зона сме още от сега. Добре че не съм купила още нищо за новата учебна година. Ясно е, че такава няма да има.

А за тестването: нека ги тестват, но с близалки. Четох, ме в чужбина имало такива тестове. И аз за себе си искам такъв вид тест, нищо че съм далеч от детската възраст.

# 129
Някой знае ли дали ще дават този брифинг по ТВ, нищо не намирам

# 130
Нова нюз съобщиха, че ще го предават.

# 131
  • София
Аз съм на далавера, мога да си спестя доказването на ромски произход - ММ е лекар. Само трябва да го пратя на първа линия в името на образованието на децата. Joy

# 132
Не мога да си обясня защо тук няма такова тестове - близалки и други, които се използват в чужбина. Толкова пък да не могат да ги внесат.
Според мен към десети септември ще имаме чак яснота какво-що.

# 133
  • София
Само да се наложи - веднага се командировам във ВМА - психолог в ковида - на децата мястото е в училище.

# 134
  • Майничка
Деца в риск от отпадане, най-общо, са деца, които имат по много (10+) отсъствия по неуважителни причини, както и такива с няколко поредни слаби оценки по предмет.
В опцията ДО по желание на ученика (родителя) неслучайно е залегнало прекратяването му, ако детето е с над 5 отсъствия по неуважителни причини, които потенциално го водят към категорията "в риск от отпадане".

Общи условия

Активация на акаунт