Дистанционно обучение за учениците-Teмa 19

• 29 457
  • 780
  •   1
Отговори
# 255
  • Майничка
Анди, имаше преди години такива врътки, сега договор само за учебно време законово има само при лекторите. Имаш си изпитателен срок, ако те одобрят - продължаваш с постоянен, ако не - кой откъдето е. Ако заместваш, договорът ти така или иначе е срочен, до завръщане на титуляра.

# 256
  • София
Тогава как така идва големият наплив на обяви от едно училище за много длъжности. Изведнъж толкова учители са решили да напуснат или да се пенсионират?

# 257
  • Майничка
Пенсионират се, напускат, има и в планирани болнични, майчинство + отпуск, неплатен отпуск. Има и обяви за непълен норматив, където търсят лектори. Гледай как е обявено мястото, защото обикновено на всички пише "учител по ...".

# 258
  • София
Разкриват нови паралелки, не могат да покрият хорариумите по профилиращите предмети, занременяли са три госпожи едновременно...?

# 259
Според директорката на училището на моето дете, имало е над 140 кандидати(дали не бяха и повече) за около 20 места. Това-в ново училище. Значи тези учители до момента са били без работа, а малко от тях са съвсем млади. Вероятно има значение и за кой град става въпрос.
За ДО/ПО мнението ми е, че много неща  отдавна и извън пандемията  трябваше да се преосмислят, на първо място-големите класове.

# 260
  • Майничка
Ха, на познато хлапе в 7 клас миналата година забременяха и излязоха в болнични три поредни класни (двете са по един предмет). Накрая им сложиха мъж, физкултурник, който никога не е водил клас.🤣

# 261
Ха, на познато хлапе в 7 клас миналата година забременяха и излязоха в болнични три поредни класни (двете са по един предмет). Накрая им сложиха мъж, физкултурник, който никога не е водил клас.🤣
Да посмее да забремнее само! Joy

# 262
  • Бургас
https://news.bg/education/utre-mon-obyavyava-kak-shte-rabotyat-u … kite-gradini.html

"Да запазим училището като средище за децата“ – това е група в социалните мрежи, в която само за 24 часа от създаването й са се включили 1800 души. Групата адресира до институциите отворено писмо срещу дистанционното обучение.:

https://www.facebook.com/groups/3006529776330720

И отвореното писмо в тази връзка:

https://forms.gle/NtHaYE3MpNLPy25g8

# 263
Трябва да се хвърлят усилия, за да са осигури адекватно образование на деца, които не могат да се включат поради здравословни причини (и в сегашната ситуация), които се налага да са в движение - спортисти или с някакви обстоятелства в семейството, ама разсейване на образователен капацитет и ресурси за възможности за ДО за избор на някой, който не иска детето му да става рано и да пътува, не го кефят съучениците и подобни съображения не ми се вижда оправдано.

Освен ако Ежко, който прозвуча екзотично тогава, като каза, че това е бъдещето, не е прав.
Първо възможности за ДО по избор, после насърчаване за такова, после доброзорно.

# 264
Светкавица, има 140 кандидати, защото всеки търси да работи с учещи и възпитани дец@ и с отговорен директор и разбран колектив.
Имам позната начален - след 7г в циганско училище най-накрая се докопа до място в добро ОУ в града, защото от випуска с 5 класа 3 учителки излезли в пенсия!

# 265
Прегледах последните коментари в тази фейсбук група, не съм оптимист. Преобладават мненията, в които не искат маски в училище, не искат тестове на ученици, не искат родителите да се ваксинират, дори някои не искат и карантиниране на класа при болно дете. Няма да се получи така. И аз като ston направих всичко, което може да се направи към момента - всички сме ваксинирани, ще ги тестваме при нужда и с маски висок клас съм се запасила, повече от това не знам.

# 266
И за ресторант не се иска ваксина, маска и отстояние, между масите. Но се вдигат и се борят, да не ги затварят.

# 267
  • Русе
И за ресторант не се иска ваксина, маска и отстояние, между масите. Но се вдигат и се борят, да не ги затварят.
   Ако освен че се вдигат, вземат и да следят за мерките и си плащат данъците, може и да ги дават за пример, но случаят по-сокро не е такъв.
В момента на Слънчев бряг е лудост. Днес синът ми каза че е имало повече хора, тълпи от когато и да било през лятото. А вечер ,когато е на работа, твърди че няма къде да се разминат хората в 22 часа. Автобусите пълни, маски не се носят.

# 268
  • Sofia
... ама разсейване на образователен капацитет и ресурси за възможности за ДО за избор на някой, който не иска детето му да става рано и да пътува, не го кефят съучениците и подобни съображения не ми се вижда оправдано...
Не си измисляйте. Тези предположения ги имаше още миналата година - абсурдни са.
Когато се събра групата около идеята за ДО по желание, основната причина беше и все още е да се опазят децата и семействата от вируса до колкото е възможно. Всичко беше продиктувано от всеобщото безотговорно поведение спрямо епидемичната ситуация. Нито един родител не би избрал ДО, ако не беше неконтролируемото разпространение на вируса. Никой не се възползва от ОЕСР, защото не му се става рано, не иска да пътува и т.н. Всички са наясно, че най-добрата среда за едно дете е сред другите деца и че ПО е по-добро от ДО.

И Cygnus, точно това е проблемът. Хората хем не искат маски, хем не се ваксинират, хем не искат тестове на децата, укриват положителни случаи, пък после ама защо опряхме до ДО... Именно и затова се събра групата за ОЕСР по желание - да може да се даде шанс, на хората, които искат да се предпазят по някакъв начин. То се видя, че на обществото не може да се разчита.

# 269
Ако бяхте чели темите щеше да знаете, че не си измислям.

Сега дали нагласата да се виждат силни позитиви от ДО беше продиктувана от обстановката с вируса или не, не мога да кажа, но не веднъж съфорумки са изразявали желание  да имат избор за ДО и след пандемията.

Не си измислям, че вече се слага ДО на масата извън контекста на пандемията.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 16:07 от solnichka

Общи условия

Активация на акаунт